PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661745}

Rover

The Rover
2014
6,0 9,5 tys. ocen
6,0 10 1 9516
7,6 27 krytyków
Rover
powrót do forum filmu Rover

Początkowo oceniłam ten film, bardzo nisko, lecz po 3 tygodniach ta pozycja dalej pląta się po moich myślach.

Akcja jak flaki z olejem, aż dziw, że mi się nie usnęło, ale przecież to wszystko pasuje!

Świat pozbawiony sensu, a tu jakiś facet sobie w tej całej beznadziei sens znajduje - no kurcze, jest to mega piękne.

Czasem się zastanawiam jak by to było być częścią świata w "The Rover", raczej nie jest mi do śmiechu, zwłaszcza gdy obserwuję to co się dzieje na świecie.

Na pewno obejrzę raz jeszcze.

Podobnie miałam po obejrzeniu "Melancholii", gdzie akcja jest jeszcze bardziej "dynamiczna". To są genialne filmy, niestety nie dla wszystkich, a ich sens, przynajmniej w moim przypadku, dochodzi do człowieka po czasie.

ocenił(a) film na 7
sajtafari

Ja jednak nie mogłem "Melancholii" przetrawić. Jestem cierpliwy, obejrzałem cały film ale ostatecznie mogę stwierdzić, że przynudzał.
Natomiast film "The Rover" podobał mi się. Wczułem się w ten klimat. Australia, upał, pustkowie, upadek zasad i moralności, wszechobecna śmierć, oschłe relacje między ludźmi, to wszytko sprawiło, że fajnie mi się oglądało.
Często się zastanawiam jakby wyglądał świat po jakiejś katastrofie. Może właśnie tak...