PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629238}
6,7 13 tys. ocen
6,7 10 1 13374
6,7 13 krytyków
Ruby Sparks
powrót do forum filmu Ruby Sparks

8.0 Pozory mylą 

ocenił(a) film na 6

Jak w temacie. Film trzeba uważnie obejrzeć do ostatniego kadru. Przez prawie cały film miałem wrażenie, że jest to typowa, amerykańska, banalna historyjka. Oglądając ostatnią scenę zmieniłem zdanie. Film został przemyślany i bardzo dobrze zagrany zwłaszcza przez Zoe. Jeśli ktoś z Was nie widzi różnicy w hmm... jej zachowaniu w ostatnich minutach, swobodzie, mimice twarzy itp. to znaczy że nie załapał całości. Zoe zagrała znakomicie, sam film wbrew pozorom nie jest banalną opowiastką, a moja ocena w żadnym razie nie jest zawyżona.

ocenił(a) film na 9
Mrok

Moja też nie jest zawyżona, film może nie jest mega wspaniały, ale ma to coś to widzowi się podoba. Po obejrzeniu filmu, aż miałam ochotę iść i kupić tą książkę ;). Bardzo fajny pomysł, wykonanie super, wydaje mi się, że gdyby grali w nim inni, bardziej sławni aktorzy, to nie był by wcale taki, wciągający w swoją fabułę. Nie przepadam za romansidłami, ale tutaj, romans zszedł na 2gi plan. Zachowania i świat marzeń bohatera filmu, oraz to co się z nim dzieje, mają nam coś pokazać. Film na pewno źle ocenią, Ci którzy źle dostrzegli jego przesłanie, jako romansidła właśnie ;), ale bez urazy, każdy ma swój gust i wrażliwość . Dla mnie bomba, oderwanie się od tych wszystkich filmów ostatnim czasem, które nie niosą ze sobą nic, dużo akcji, wybuchy, szasty, prasty..the end, tu człowiek chce więcej i cieszy się, bo wie, że Calvin przeżył, nauczył się wielu nowych zachowań, wyrozumiałości i końcowej bohaterki nie straci szybko ;).