PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644479}

Ruroni Kenshin

Rurōni Kenshin
2012
7,3 5,0 tys. ocen
7,3 10 1 5005
Ruroni Kenshin
powrót do forum filmu Ruroni Kenshin

Coś podobnego

ocenił(a) film na 10

Znacie coś podobnego do "Ruroniego Kenshina"? Wiem, że w tym roku wyszedł kolejny film o nim,
ale niestety, na razie jest nieuchwytny... Uwielbiam Kenshina - zarówno anime, jak i film - chętnie
obejrzałabym coś o samurajach, o sztukach walki z wątkiem miłosnym. Oglądałam kilka dram (seriale
azjatyckie) i anime o tej tematyce, ale chodzi mi o jakiś ciekawy film.

użytkownik usunięty
anowi911

Może druga część Kyoto Inferno? Albo np Ichi?

ocenił(a) film na 10

Czekam aż się pojawią te części Ruroniego z tego roku, ale w necie nigdzie znaleźć jeszcze nie mogę... :-) Jakie Ichi? Powiesz coś więcej?

użytkownik usunięty
anowi911

Kyoto Inferno jest na necie , a The Legend Ends to nie wiem, ale pewnie tez już jest.

Ichi to http://www.filmweb.pl/film/Ichi-2008-449826

użytkownik usunięty
anowi911

No i w tym roku też nowy Miyamoto Musashi się ukazał- ministerial, 2 odcinki. Fajny, więc też polecam.

użytkownik usunięty
anowi911

The Legend Ends jest na torrentach.

Ruroni Kenshina porównujesz do Ichi :)? Gratuluje wybornego samopoczucia:)

ocenił(a) film na 9
anowi911

"Zatoichi" Takeshi Kitano z 2003 roku. Podobne klimaty...Nawet chyba akcja rozgrywa się w tych samych czasach,

Robson

Taa, w baśniowych czasach.

użytkownik usunięty
anowi911

Co do dram, to nie wiem jaki masz gust, ale mogę polecić :
http://www.filmweb.pl/serial/Gong-joo-eui+Nam-ja-2011-628676

Lekkomyślny żart księżniczki zamienia się ostatecznie w krwawy przewrót i zagładę rodziny głównego bohatera.

anowi911

Ta bajke nazywasz filmem o samurajach ? Nie obrazaj naszej profesji. Przeciez to jest fantasy z samurajami to nie ma nic wspólnego.

ocenił(a) film na 10
Szybszy

No, przecież wiadomo, że to fantasy, nikt tego nie neguje... Radziłabym Ci obejrzeć anime, ja sięgnęłam po film właśnie dlatego, że podobało mi się anime. W tym momencie to Ty obrażasz innych, choćby swoim nieuctwem i chamstwem. Radzę Ci nauczyć się interpunkcji :] Pozdrawiam.

anowi911

Skad wiadomo, ze to fantasy, skoro w watku w filmie w opisie pisze, ze dramat historyczny ?Napisz mi, gdzie obraziłem kogos ? Wyrazilem swoja opinie, jeszcze mam kaca po tym czyms, chyba nie chcesz mi powiedzieć, ze to co się dzieje po 90min w rezydencji jest normalne, ani to dla dziecka ani dorosłego. Jedno slowo, zenada, czytaj ze zrozumieniem, i popraw również swoja interpunkcje, w komiksie to się może sprawdza, ale w filmie jest to głupie .

ocenił(a) film na 10
Szybszy

No, masz rację, ale zauważ, że często jest tak, że filmy bazujące na mandze czy anime nie są rzeczywiste, są odrealnione. Teraz zauważyłam - faktycznie, film określono jako "dramat historyczny", co może wprowadzać w błąd. Ha! Dlatego właśnie nie ufam Filmwebowi, wiele razy się nacięłam. Szukaj filmów takich, jakie Cię interesują, na jakimś innym portalu - ja, interesując się kinem azjatyckim, więc szukam czegoś dla siebie na myanimelist oraz na mydramalist. Naprawdę rozumiem Twoje rozgoryczenie, oczekiwałeś innego filmu.
PS. Podaj mi błąd interpunkcyjny u mnie, ja mogłabym podać wiele Twoich. :-) Bez obrazy. PEACE!

ocenił(a) film na 8
anowi911

ale wszystko to anime Samurai champloo, Dororo , Blade Of The Immortal , Sword Of The Stranger nawet możesz spróbować Demon Slayer i Vinland saga też ci powinny podpasować
historie śą dużo lepiej pokazane niż w adaptacjach