PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644479}

Ruroni Kenshin

Rurōni Kenshin
2012
7,3 5,0 tys. ocen
7,3 10 1 5005
Ruroni Kenshin
powrót do forum filmu Ruroni Kenshin

Zaskakująca była dla mnie scena gdy dwóch wojowników w czasie walki, przerywa ją by .... posilić się. Jednocześnie jeden z nich okazuje się wegetarianinem... no po prostu nic dodać nic ująć.

ocenił(a) film na 10
moudmargolcia

Ja gdy to zobaczyłam to od razu pomyślałam "Cały Sanosuke!" No ale to zrozumią Ci co oglądali anime;)

Ja za to pewnej rzeczy nie rozumiem... Kenshin walczy z facetem w masce (w anime to chyba był Hanya, ale nie jestem pewna...), czy tylko on mi się skojarzył z Enishim? (brat Tomoe) Czy po prostu twórcy filmy dali taki "dodatek"...zastanawiam się nad tym ciągle i już sama nie wiem.

Ogólnie film świetny, jedna (a może nawet jedyna) z najlepszych adaptacji anime jakie widziałam :)

ocenił(a) film na 10
rokusan

Nie mogę się nie zgodzić, cały Sanosuke:D

Co do tego faceta w masce- jest to postać, która pojawiła się w mandze- Gein. Nie chcę Ci przybliżać roli jaką tam pełnił bo nie wiem czy kiedyś nie będziesz chciała sama poznać zakończenia historii Samuraja X:) (jeśli jest inaczej, napisz) Niestety w anime nie doszli do wątku z nim, jednak liczę na to, że w kolejnych częściach filmu (oby to nie była tylko nadzieja), pojawi się ponownie on i reszta przeciwników.

Film naprawdę super! Polecam

ocenił(a) film na 10
pit8900

No tak, mangi nie czytałam więc mogłam nie wiedzieć;) Może się skuszę, bo mnie to zaciekawiło ;)

Ja bym się nie obraziła gdyby zrobili Rurouni Kenshin 2 ;) Mogli by zrobić na przykład o młodym Kenshinie jako zabójcy i jak to się tam wszystko potoczyło... myślę, że fajnie by to wyszło :)

ocenił(a) film na 10
rokusan

Możesz w sumie poczytać od momentu gdzie skończyła się walka z Makoto Shishio. Później anime i manga idą w różnych kierunkach.

Rzeczywiście, bardzo ciekawy pomysł:) Oby powstała jakaś kontynuacja i trzymała poziom części pierwszej.

Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
pit8900

Kiedyś nawet ściągnęłam mangę ale tyle tego było, że zwątpiłam :D Ale teraz przynajmniej wiem od którego momentu zacząć, dzięki!

ocenił(a) film na 10
rokusan

Cieszę się, że mogłem pomóc:) Nie dziwię się, mogłaś zwątpić;d

Mam nadzieję, że jeszcze w przyszłości podyskutujemy. Udanego weekendu:)

ocenił(a) film na 10
pit8900

Może nie uwierzysz, ale tak się zawzięłam, że wczoraj skończyłam czytać CAŁĄ mangę (od tego momentu co się kończy anime) :D
Fakycznie podobieństwo Geina mangowego do Geina filmowego jakieś jest, chociaż w mandze toż to jakiś staruch był oO no cóż.

ocenił(a) film na 10
rokusan

Gratulacje:D Jak wrazenia po przeczytaniu?:)

Wiesz, ja podobieństwa też za bardzo nie zauważyłem. Jedynie chyba ta maska :D Że był to Gein dowiedziałem się z obsady filmu:)

W ogóle widzę, że jestes z Raciborza... Nie mamy do siebie daleko:D

ocenił(a) film na 10
pit8900

Manga bardzo fajna, niestety szkoda, że tak mało o Kenshinie i Kaoru :( Myślałam, że chociaż pod koniec coś więcej autor pokaże a tu nagle przeskok i już mają małego Kenjiego :P Obraziłam się normalnie!

O, Rybnik!;) Byłam ostatnio w Rybniku na "Hobbicie" :D

ocenił(a) film na 10
rokusan

Mi przez cały czas brakowało tematu związku Kenshina i Kaoru... Ale jak to zwykle bywa, nie można mieć wszystkiego:(

Mogłaś dać znać:P Poszlibyśmy razem:D