Czy ten film na pewno trwa 95 minut? Bo ja byłem dziś w Cinema City, na 18.30, reklamy trwały mniej więcej do 18.45, a film skończył się niemal rowno o 20. Dodatkowo, zakończył się totalnie bez puenty, niespodziewanie, tak że byłem zaskoczony, że tak szybko. Czy to możliwe, że coś wycięto? Czy to ma się tak kończyć?
bez puenty? to była jedna z najlepszych puent, jakie widziałem :D
ja byłem od 13:40 (koniec reklam) do 15, czyli 80 minut... coś rzeczywiście jest nie tak XD
Nie wiem. Chyba nie załapałem tego motywu po prostu. Z tą peruką i szalem. Jak Joanna rozbiła tą szybę, to myślałem, że chodzi o to, że nie może znieść sekretów, ukrytego. Ale jak później zaczęła się przebierać za tamtą kobietę, to nie do końca załapałem znaczenie tegoż.
kurde, zaczynamy spoilerować :D to jak ktoś nie oglądał, niech nie czyta dalej
moim zdaniem nie ma jednej właściwej interpretacji tego filmu, co widać w scenie w szpitalu z tym przyjacielem z liceum. czy naprawdę znali się ze szkoły? czy może był to jakiś ubek? na to by wskazywało zachowanie Jana, ale po co jakiś agent miałby do niego przychodzić? widz musi sam sobie dopowiedzieć to, czego nie pokazano i to stanowi siłę tego filmu. to samo właśnie z tym pokojem, ja myślę, że była po prostu chora psychicznie i nie mogła zaakceptować tego, że tam zaraz obok jest coś, gdzie wchodzić nie wolno. po złamaniu zakazu chciała wejść w życie tej osoby, która tam zamieszkiwała, dlatego odsłuchała wiadomości z sekretarki i przebrała się w tamtą kobietę.
Filmy kręcone są zwykle z prędkością 24 lub 25 klatek na sekunde. Wiekszosc kin w duzych miastach ma mozliwosc zmiany przedkosci przesuwu tasmy. Ze wzgledu na oszczednosc czasu kiniarze puszczaja filmy z predkoscia 25 klatek na sekunde. Dla filmu nakręconego z prędkością 24 kl/s oznacza to projekcje krotsza o 4%. W skali roku oznacza to kilkanascie godzin na kolejne projekcje lub reklamy. Oznacza to rowniez niestety odtwarzanie dzwieku wyzej o 4%, co dla osob z wrazliwym sluchem jest mocno uciazliwe (muzyka nie stroi, a aktorzy traca j..a ;) Pozdr