Może i gra aktorska czasami śmieszy, może są niektóre sytuacje dziwne i niezrozumiałe, natomiast ten film ma swój niepowtarzalny klimat, dlatego zawsze chętnie do niego wracam. Atmosfera liceum w latach 90tych, tamtejsza młodzież, sytuacje, i wszystko z dodatkiem rewelacyjnej muzyki...dla mnie świetny film!
Przyłączam sie do tych słów .. dla mnie film jest świetny .. ma zdecydowanie swoj przekaz. klimat i wiele zabawnych scen (scena kiedy szeni wyrywa ta laske wymiata! xD ) .. pozdrowienia dla ludzi lubiacych ogladajacych filmy, a nie pseudokrytykow lubiacych tylko szukac dziury w calym :)
ja osobiscie inaczej podchodze do oceny tego filmu.ogladalem go kiedys gdy bylem bardzo mlody i wtedy zrobil na mnie duze wrazenia,natomiast po dzisiejszym seansie czuje lekki niedosyt i rozczarowanie.gra aktoraska momentami mnie smieszyla (nawet 'gwiazdy' polskiego kina wydawaly sie cholernie sztuczne,moze poza kondratem),brak jakiegokolwiek realizmu w rozmowach,dialogi w filmie byly jedna wielka klapa,zwazywszy na to,ze scenariusz pisal sam pasikowski(pozytywy takie,iz wystepowaly zwroty akcji,oraz w miare zaskakujace zaskoczenie). podsumowujac,nie jestem ani zachwycony ani takze zdegustowany,po prostu obeszlem ten filmu zupelnie obojetnie,choc nie odradzam nikomu jego ogladniecia a wrecz przeciwnie,tym bardziej ze polska kinematografia nie ma sie czym za bardzo pochwalic..