......zrozumiałem. Film widziałem po raz pierwszy w 1997r. i jakoś teraz niedawno,
na tej plaży dochodzi do starcia pomiędzy Marlonem i Hertzem, Olbrychski wypowiada mu wiele rzeczy i pokazuje zdjęcie Pauliny czyli Anity Werner z TVN 24 z podpisem "Mateusz będziesz się tego wstydził" co pisał ten, który się powiesił, nie do końca rozumiem:
a) czy pobił go Poniatowski pod domem?
b) czy zobaczył swojego brata (B. Lindę ) z drzewa razem z Pauliną i sam podobno się pobił
c) niby wszystko się wyjaśnia, a na plaży zostaje wywrócone do góry nogami...
Mimo wszystko Marlon to dobry przyjaciel dla Mateusza, mimo, że trochę kontrowersyjny,
ale o co chodziło na tej plaży?
dlaczego on się w końcu powiesił bo po tym wpisie na zdjęciu nie bardzo rozumiem....
proszę o odp.
pozdr.
Moim zdaniem Mat miał racje że chłopak przez szok którego doznał mógł pobić się sam, a Igor mógł albo zobaczyć że coś się dzieje i być może chciał go uspokoić, albo zwyczajnie był ciekawy na co Bąbel się gapi i dlatego wlazł w te krzaki.
To co mówi Marlon o tchórzostwie i "bójce" chyba jest prawdą (opis na zdjęciu). Kiedy znaleźli na boisku martwego Bąbla, Paulina nie chodziła jeszcze do ich klasy, więc to że napisał tą wiadomość na jej zdjęciu mogło być albo „zbiegiem okoliczności” (bo akurat nie miał pod ręką nic innego), albo chłopak chciał podświadomie pokazać, że nie tylko Mat był ”przyczyną” tego drastycznego kroku, ale miała z tym coś wspólnego jeszcze Paulina.
Co do zdjęcia, brat Bąbla opowiada że chłopak kochał Polkę jak matkę więc mógł nosić przy sobie zdjęcie na którym była. To że je rozerwał i zostawił sobie tylko jedną część może świadczyć o tym, ze na zdjęciu był jego brat, a chłopak po tym co zobaczył postanowił ich rozdzielić chociaż na zdjęciu.
Generalnie myślę, że chłopak zaczął się załamywać po zobaczeniu brata z Polką, a po „bójce” z Matem załamał się całkiem i właśnie dlatego się powiesił.
Ja tak interpretuje zakończenie, ale wcale nie twierdze że mam racje, więc chętnie poznam inne opinie :)