PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567127}

Służące

The Help
2011
8,1 288 tys. ocen
8,1 10 1 288206
7,0 74 krytyków
Służące
powrót do forum filmu Służące

film od samego początku nudny jak flaki z olejem, ja w nim nie zauważyłem nic godnego
uwagi, średnia filmu to jakieś nieporozumienie, jak się patrzy że taki gniot dorównuje
klasykom kina to aż krew zalewa...

ocenił(a) film na 1
ariupl94

OTÓŻ TO

pablossoyos

jak film był 400. w rankingu, mogłem mu postawić 7. Ale jak widzę, że ten film się cały czas pnie i jest teraz 63.1 to nie mogę tego zrozumieć i chyba zaraz zaczne mu zmniejszać ocenę, bo dla mnie ten film na TOP 150 nie zasługuje,

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
darek12322

fakt, byl dobry, ale na taak wysokie miejsce nie zasluguje:<

ocenił(a) film na 9
darek12322

Co za głupota

ocenił(a) film na 10
lisek18

O, znowu ;) Głupota film czy ta wypowiedź? :) Dla mnie przepiękny film - obowiązkowy dla każdego ku krzewieniu tolerancji.

ocenił(a) film na 9
harry_rabbit

Wypowiedź ... kieruje sie rankingiem, zamiast wystawic subiektywna ocenę. Widać nie ocenia filmów dla siebie, tylko naiwnie myśli, ze zmieni ustawienia w rankingu. No cóż, głupota nie boli, za to szkodzi :)

ocenił(a) film na 9
ariupl94

a moim zdaniem byl dobry a przede wszystkim trafil do mas, ludziom trzeba przypominac o takich rzeczach a to ze film mial prosty i jasny przekaz to akurat bardzo dobrze bo w takim temacie nie ma co owijac w bawelne, filmy propagujace tego typu tematy sa potrzebne bo Polacy maja duzy problem z tolerancja jesli chodzi o wiele rzeczy....a nie tylko Polacy z reszta...

yoacha

rewelacyjny film i ocena jest jak najbardziej sprawiedliwa

ocenił(a) film na 10
bibunio89

popieram, film super. ja bym wystrzelila w kosmos te nabzdyczone paniusie, a sluzace mialy jaja i chwala im za to.

ariupl94

i mówi to ktoś dla kogo Poranek kojota to arcydzieło i daje mu 10??? Nie rozśmieszaj mnie.
Film jest dobry. Nie wybitny, ale dobry.

KJoan

Poza tym wydaje mi się, że większość ludzi oceniających ocenia wg swoich gustów i wrażeń, brak w tym jakiejś szczególnej wiedzy na temat historii kinematografii więc porównywanie z klasykami kina jest bez sensu.

ocenił(a) film na 8
KJoan

ktoś kto daje Gumpowi 5/10 wg. mnie nie ma czegoś takiego jak gust... dajesz "służącym" 7 a Forestowi 5? żenada...
zresztą ja nie porównuję do klasyków jedynie przytaczam FAKT że taki ot film bez żadnego wstrżasdu czy rewolucji ma śrędnią większą niż nie jeden o niebo lepszy film... I co ja mogę powiedzieć? jedynie krew zalewa

ocenił(a) film na 7
ariupl94

nie spinajcie posladow jeszcze z 20 000 glosow i ten film bedzie daleko za top 100 zawsze tak jest z nowymi filmami

ocenił(a) film na 7
ariupl94

nie spinajcie posladow jeszcze z 20 000 glosow i ten film bedzie daleko za top 100 zawsze tak jest z nowymi filmami

ocenił(a) film na 9
Holek94

rewelacyjny! a wy jesteście kozie bobki i czerstwe kopy !

ocenił(a) film na 8
oicyp

przecież to Wożąc panią Daisy w nowej wersji. Jak dla Was to film o słuzacych to pozdrawiam. Wstyd mi, żę zyje w kraju w którym fim o traktowaniu mniejszości jest gniotem. Smutne, smutne

ocenił(a) film na 8
pawelstarobrat

Temat może i dobry, ale wykonanie? nie, podziękuję.

pawelstarobrat

wsytd mi , ze zyje w kraju w ktorym ludzie daja wysoka note za to ze film traktuje o mniejszosci.

ariupl94

Słyszałeś kiedyś zdanie, że o gustach się nie dyskutuje?
W sumie ja też może nie powinnam pisać takiej złośliwej uwagi, bo to wszystko jest kwestią gustu. Śmieszą mnie po prostu niektóre twoje opinie.
Mam wrażenie, że jesteś jedną z tych osób, co lubią jakiś film, bo wszyscy mówią, że to klasyka i że kultowy. Trochę trzeba mieć własnego zdania.
Ja na przykład przyjmuję, że Ci się Służące nie podobały, OK.
Nie rozumiem tylko jak można uznać Poranek kojota za arcydzieło. Dało się to oglądać, ale to wszystko. Pewno pośród innych polskich komedii to nawet niezły film. A już w obliczu tych aktualnych to może i nawet arcydzieło. Zależy z czym porównywać. Czy jednak jego średnia, dorównująca klasykom idąc twoim tokiem myślenia, to nie żenada??
Wiem miało nie być o gustach. Już nie będę.

Poza tym ja też nie uważam Służcych za arcydzieło, ale nazwanie tego gniotem to wg mnie poważne nadużycie.

ocenił(a) film na 9
ariupl94

No cóż, musi być ta jedna zła opinia, która wszystko psuje.

ocenił(a) film na 4
ariupl94

zgadzam sie, dla mnie tez nuda, cały film czekałam, az sie rozkreci, ale sie nie doczekałam...

ocenił(a) film na 10
katia0405

może nie umiecie patrzeć sercem?

ocenił(a) film na 9
katia0405

A dla mnie nie nuda,dobry film. Zaśmiałem sie i wzruszyłem. Każdy inaczej odbiera

katia0405

A tak z ciekawości (naprawdę nie mam nic złośliwego nie mam na myśli, przysięgam!) jak by to się miało rozkręcić? Co by się tam miało dziać?
Ciężko chyba w takim filmie spodziewać jakiejś akcji...

ocenił(a) film na 4
KJoan

KJoan, chodzi mi o to, że można było przedstawić to co było w filmie w ciekawszy sposób: nie rozwlekać akcji, nie przeciągać wielu (jak się później okazało niepotrzebnych) scen...film trwa aż 2.5 godz! Z jednej strony napięcie w filmie od początku lekko rośnie (liczysz, że film będzie się stawał coraz ciekawszy... tak jak kiedy czytasz książkę i wiesz, że musisz przejść przez nudnawy wstęp, bo dopiero po czasie się rozkręci...), ale później to napięcie jakoś się rozmywa i w sumie zastanawiałam się, czy pojawi się w filmie jeszcze jakaś inna puenta oprócz tej, że poniżając Murzynkę możesz skończyć jedząc jej gówno...

ariupl94

Nieporozumienie!? Doskonały film, jeden z najlepszych jakie w życiu widziałam. Wzruszający i zabawny.
Ta 1 to prowokacja.

ocenił(a) film na 8
Anaissa

Anaissa każdy ma swój gust, ale żeby oceniać że jeden z najlepszych jakie widziałaś? to chyba mało ich widziałaś..

ariupl94

Mało! Bardzo dużo.

ocenił(a) film na 9
ariupl94

W ogóle nieuzasadniona ocena ... chyba trzeba być ślepym, żeby uznać ten film za nudny.

ocenił(a) film na 8
Gimer1992

jak widać można uznać i na dodatek nie być ślepym ;) w filmie nie zauważyłem dosłownie NIC co miałoby przemówić w moją stronę, zresztą jak większość filmów z ostatnich 2 lat...

ocenił(a) film na 9
ariupl94

Czyli co tylko klasyki Cię zachwycają? A za 20 lat czym masz zamiar się zachwycać? Nadal Lśnieniem i American Beauty?

ocenił(a) film na 8
Gimer1992

stary film niekoniecznie jest klasykiem... nawet nie chce mi sie z Tobą dyskutować, bo nie rozumiesz najwyraźniej o co mi chodzi.

ocenił(a) film na 9
ariupl94

Najłatwiej napisać nie rozumiesz mnie ... Dlaczego? Wytłumacz tępemu Polakowi. Podałem Ci klasyki kina a ty mi tu wyskakujesz, że stare filmy to nie klasyki. Oczywiście, nie wszystkie. Do klasyków zalicza się filmy kultowe. A skąd wiesz czy za 10 lat nie będzie zaliczany do tego film Służące? Najnowszym filmem, który już bez wahania można nazwać klasykiem jest Avatar i Jak zostać Królem. Widać to nie ja Ciebie, lecz ty mnie nie zrozumiałeś.

ocenił(a) film na 8
Gimer1992

czytanie ze zrozumieniem się kłania. avatar klasykiem? ty chyba żyjesz człowieku w erze paleolitu, idź się leczyć, bo Twoja wypowiedź skłania mnie do głebszej refleksji po co wogóle z Tobą rozmawiam. Wiesz co to jest klasyk? wiesz? raczej nie, lepiej podreperuj słownictwo na wikipedii, a jak mamusia z tatusiem nie kupili słownika języka polskiego to zawsze możesz zamiast marnować czas na swoje wypociny na tym forum iść i zarobić na niego. eloquentiae satis, sed sapientiae parum i tyle na ten temat mój drogi

ocenił(a) film na 9
ariupl94

"Idź się leczyć, mamusia z tatusiem nie kupili słownika?" - haha zabawne. Wikipedia? Gratuluję jeśli z niej czerpiesz wiedzę. Widzę, że nie potrafisz wytłumaczyć mi swojej ukrytej treści, a może muszę czytać między wierszami? Kończę rozmowę, bo gdy brak argumentów zaczyna się głupia pyskówka. A to własnie zrobiłeś ;) (co do Avatara chodziło mi tu bardziej o kultowość niż klasykę i nie wmawiaj mi tu, że nie wiem co to klasyka) Powodzenia w zgłębianiu się w łacińskie sentencje, bo to Ci na prawdę dobrze wychodzi.

ocenił(a) film na 8
Gimer1992

a dziękuję :D

ocenił(a) film na 9
ariupl94

a proszę ;)

ocenił(a) film na 9
ariupl94

Film był piękny, wzruszający i dawał wiele do myślenia, ale czemu tu się dziwić taką krytyką skoro większość użytkowników filmwebu to fani Zmierchu i Harrego Pottera....jednym słowem - SMUTNE.

ocenił(a) film na 8
hathostet

dobrze że Ty oglądasz te dramaty z pseudofilozoficznymi poglądami, zresztą czyżby to była jakaś aluzja? wejdź w mój rpofil i ogarnij a potem się wypowiadaj.

ocenił(a) film na 7
ariupl94

Śmieszy mnie specjalne zaniżanie oceny bo coś się nie podoba :)

ariupl94

Zasługuje bardziej niż niektóre filmy w top, jest naprawdę dobry, ale każdy ma prawo do własnego zdania.

ocenił(a) film na 9
ariupl94

Zapomniałeś na początku napisać "Moim zdaniem..." Bo to na szczęście TYLKO Twoje zdanie. Kończę dyskusję.

ocenił(a) film na 8
parys88

skończyć to możesz jedzenie śniadania... zresztą niczego nie zapomniałem bo wyrażałem się w formie pierwszo osobowej, więc wiadomo że to moje przemyslenia...

ocenił(a) film na 9
ariupl94

Niech ludzie którzy na kinematografii i filmie nie znają to niech nie oceniają, to nie są oceny dzieci które oglądają HP i Zmierzch, ale ludzi którzy na kinie, sytuacji politycznej w US jak i kulturoznawstwie amerykańskim się znają - bo o tym problemie był film.

I cóż być może masz racje, że dzieci "Zmierzchu i Harrego Pottera" oceniły ten film, tak samo jak przyznały milion nominacji i 31 nagród w tym ZŁOTEGO GLOBA. Bo jak wszyscy wiemy w Hollywoodzkim Stowarzyszeniu Prasy Zagranicznej siedzą same dzieci i debile .
Więc przestań się kłócić z faktem, narzekaj tak na Zmierzch czy inne pierdoły ale nie na film który dostał Globa, bo jesteś zwyczajnie śmieszna.

Peace & Love & Music.

ocenił(a) film na 10
summer_20

Śmieszne są te dyskusje i wytykanie komuś co na ile ocenił po profilu. Filmy trzeba zawsze oceniać w danej kategorii i wcale nie trzeba porównywać do klasyków typu 'Obywatela Kane'a'. I taki 'Poranek Kojota' zasługuję nawet na 10, bo w kategorii 'głupiutka polska komedia' prawie nie ma równych i bawi do łez. Co innego co taki film może wnieść do naszego życia w porównaniu z 'The Help'...

ocenił(a) film na 10
ariupl94

Dokładnie KJoan :P Ktoś kto "Porankowi Kojota" daje 10... narzeka na "Służące". Oby więcej takich ciepłych, poruszających obrazów a nie płytkich komedii czy kolejnych Zmierzchów i dupereli!!!!!!!!!!!!

ariupl94

Jeden z lepszych filmów, ale ktoś,kto daje ocenę 10 Władcy pierścieni na pewno tego typu produkcji nie może zrozumieć...

ariupl94

Niestety ludzie rzucają 10 i 9 bo film jest na ważny temat. Lud nie potrafi docenić dobrego kina, ale docenia kiczowate bajki o rasizmie. Smutne.

neo_angin

Kiczowate bajki? Temat jest ważny, ale liczy się też wykonanie. Bardzo dobra gra wielu aktorek, a nie pojedynczych gwiazd. 4 nominacje do Oskara też wiele mówią o tym filmie. Każdy ma prawo do własnego zdania, lecz ja uważam, iż ten film zasługuje na taką średnią jaką ma, a nawet wyższą.