do obsady dołączył Jamie Campbell Bower jako Caius. problem w tym, że takiej postaci nie ma w książce. ktoś się pomylił, czy co?
chyba nikt sie nie pomylił ;D jakbyś sie zastanowiła chwile chociaż to zauważyłabyś że chodzi o Kajusza ;p
Gość jest cute!! Od razu go pokochałam! Mi pasuje, pasuje jak najbardziej :D... Tylko dwóch przystojniaków na ekranie to tłok, ale mniejsza i tak czekam na Ara...^^
nie pomyślałam. przepraszam za śmiecenie forum niepotrzebnym tematem. teraz zobaczyłam jego zdjęcie. nie pasuje mi do Kajusza. Volturi muszą mieć w sobie to coś charakterystycznego, kojarzącego się z ich starością (jednoczeście pokazujące ich młodych), mądrością i rysy podkreślające "błękitność ich krwi".
PS nie ma co dzięki za krytyke, człowiek nie może się pomylić.
ludzie bez przesady!
Ahh dokładnie! I coś mi się wydaje że nie prędko poznamy wybranka na ta rolę :/ mam nadzieje że się mile zaskoczę.
dyskutowaliśmy już o tym w temacie "obsada"
Więc się powtórzę... osobiście wyobrażałam sobie Kajusza starszego min 30 lat ale widzę że stawiają na młodych i [przystojnych?] aktorów...w sumie i fajnie,nowe twarze nowe reakcje żyć - nie umierać ;)
nie wiem jak wy ale ja sobie Kajusza Aro i tego 3 to wyobrazalam sobie jakos troche starszych z wrednym usmieszkiem panow a nie jakis mlodych żigolaków;/
to chyba iś żart.. jak dla mnie to trafili jak kulą w płot. Ja Kajusza wyobrazałam sobie jakoś tak bardziej męsko, jakiś tak powinien wygląać doroślej a nie jak szczeniak :)
Zuzka ale kajusz nie był słoodki.! :PP Wiec ten aktor nie pasuje( a on jest niby slodki? wyglada jak transseksualista) bez kitu.
Kazdy wampir w zmierzchu ktory zostal dobrany do aktorow pasuje mi idealnie, ale nie ten kajusz.
Jak taki przykry blad zrobili tez z Aro, to ja dziekuje. Volturich powinni grac aktorzy ok 30, a nie 20 oO
Ajć no nie moja wina, że on mi pasuje, a skoro już mówimy, że Volturia to wiek 20-30 lat. To Aro- Ben Barnes :D
zgadzam się ;/
jak mogli to zrobić! przecież Kajusz nie może przebić urodą Edwarda!?
Jakto "przebić"?? O tym nawet nie ma mowy, ten dzieciak jest paskudny, nawet na średniego wampira się nie nadaje :D Widziałam go w jednym filmie i jako aktor też marny... Tylko śpiewa ładnie :P
No nie, on jest ładny. No, ale bez jaj. On Edzia nie przebije, w ogóle jak to ich porównywać dwa typy urody! Robert jest ładniejszy...
taka kobiecina na pewno nie przebije Roberta(ktyory piekny jest tylko po charakteryzacji) a Jamiemu czy jak mu tam nawet charakteryzacja szkodzi(sweene tood)
no dobra, może nie jest taki cudowny... ale skąd możemy wiedzieć jak będzie wyglądać po charakteryzacji.
Ale wogóle... nie rozumiem tego, przecież on wygląda strasznie młodo!
jak on może być kajuszem do jasnej ciasnej!?
Dla mnie koleś wygląda po prostu prześmiesznie. Jakby się urwał z choinki. Zdecydowanie nie ma w nim nic ładnego, a już na pewno pięknego, ślicznego, słodkiego. I nie sądzę, żeby charakteryzacja mogła mu w jakiś sposób pomóc.
No już się wypowiadałam na ten temat - kompletnie go nie widzę w roli Kajusza. Jedyną rolę, jaką moim zdaniem mógłby odegrać w "New Moon" jest coś w rodzaju zamiatacza w siedzibie Volturi. Na to nie musi być piękny i chyba poradziłby sobie z tym.
Widziałam z nim jeden film i zupełnie mi się w nim nie podobał z wyglądu i z tego, jak grał (Sweeney Todd - czy jak się to tam pisze)
dobra nie bede negowac jego wygladu bo jak juz wspomnialam nic sie nie poradzi(procz operacji plastycznych na dary natury a ta z pewnoscia pomylila go chyba z kobietą.) ale w sweene todzie charakteryzatorzy bardzo sie postarali co do Deppa i Heleny ale jemu to nie pomoglo. blady owszem był ale wampira przypomina tak sobie 5/10.... jesli chca z niego zrobic kajusza to maja duzy problem bo sie beda niezle meczyc zeby jakos wygladał. Zastanawiam sie co spowodowalo ze go wybrali akurat jego na kajusza.
Może był jedynym chętnym i powiedzieli "dobra, masz dwoje oczu, usta, nos, możesz grać"
bez kitu ale patrzac na to jaka furore robi to "dzieło" nie wydaje mi sie aby byl jedynym na castingu heh.
hmm a może miał wtyki? Albo naprawdę jest taki dobry do tej roli.
W BD będzie miał wiele do pokazania(o ile w ogóle powstanie ta część) a w NM to tylko przelotnie...zobaczymy na co go stać.
Ale do tej pory nie mogę uwierzyć że takich młodych ludzi wzięli na Volturi(oczywiście to tylko moje przypuszczenia..ale skoro Kajusz ma te 20 lat to pewnie Marek i Aro też koło tego - no bo jak by inaczej) ://
No jestem przekonana, że tak było, ale po prostu nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia, dla którego mieliby go wziąć na Kajusza. No chyba że zachwycił ich tak ogromnie swoim talentem (wątpię), że stwierdzili, że pomęczą się nad jego charakteryzacją i go wezmą.
A może go po prostu postarzą? A reszta Volturi już będzie taka jaka powinna być...
nie gadajcie nie jest taki zły
http://tonteriasdelmundo.files.wordpress.com/2008/12/vilkomerson-jamiebower9h1.j pg
Ma okropne rozstawienie oczu. Patrzę na niego i nie mogę odwrócić od tych oczu wzroku, niestety w sensie negatywnym. Tak patrzę, patrzę i myślę "Cholera, to ufo jakieś czy coś?"
Koleś mi się totalnie nie podoba.
Helo!! Ludzie!! Chyba nie liczy się tylko wygląd! Rozstawianie oczy, wielkość nosa czy ust! On przynajmniej umie grać!! Widziałam Sweeney Todd z jego udziałem! Jednak skoro według was wygląd jest ważniejszy od umiejętności, to niech zamiast niego zagra np. Zac Efron!
A wg mnie Kajusz powinien być brzydki i mieć zmarszczki na czole xD
Żeby wygląd odzwierciedlał jego charakter...
No, ale przepraszam bardzo. Zacytuje "Ma okropne rozstawienie oczu". Gdyby nie umiał grać to by nie zagrał u Burtona. To, że dostał tam rolę coś o nim świadczy, o jego aktorstwie.
ja tez go widzialam w sweeney todd i uwazam ze nie za bardzo pasuje do
postaci kajusza. w filmie burtona sie sprawdzil bo mial grac super
pieknego mlodego romantyka i do tego pasowal, ale kajusz?! kajusz ma
ochote pozabijac wszystkich ktorzy zrobia cokolwiek nie po jego mysli a
taki super delikatny chlopczyk chyba jednak nie za bardzo przypomina
bezwzglednego tyrana. obsadzilabym w tej roli jakiegos sporo starszego
acz przystojnego aktora, ale coz..nie mi dane wybierac, pozyjemy
zobaczymy ;)
tylko ze oni nie maja ich postarzac a odmładniać. Nie pobrzydzac a wypiękniać.
Ja tam mam gdzieś jak kto wyglada. Albo mi sie podoba albo nie. Albo mi pasuje albo nie.
On mi sie ani nie podoba, ani mi nie pasuje ani mnie nie zachwyca( w sweeny Todzie zagral tak sobie. Wcale nie byl znowu taki znakomity. Sweene Tood to musical wiec wiecej sie naspiewal niz zagral. Ale nawet spiewanie mu wychodzi srednio na jeża) mogę jedynie miec nadzieje ze czyms ich zachwycil. Ale w dalszym ciagu to nie kajusz. To moglby byc Felix.
Wszyscy bronią Taylora, mimo iż każdy wie, że taki z niego Jacob jak z koziej dupy trąba. Jednak wszyscy już się przyzwyczaili i nie wyobrażają sobie nikogo innego w tej, że roli. Może po tym jak zobaczycie jak on gra Kajusza to już nikt inny wam nie będzie pasowała, tylko on.
no co Ty. Taylor pasuje na Jacoba. Jeszcze z ta peruką.
Wg mnie dobrze zagral chociaz mial malo do pokazanie teraz film nalezy do niego to sie wykaże. Lubia go bo najwidoczniej ma ciekawa osobowosc. jakos nie umiem wyobrazic innego jacoba sobie, czy Edwarda hahahaha
Jacob - Taylor? Kompletnie nie pasował do tej roli. Steven Strait - ahh to by był wybór niezły. W tedy by się wszyscy zastanawiali dlaczego filmowa Bella wybrała Edzia zamiast Steva ehh:)
Ale jak już napisałaś...obecnie nie umiem sobie wyobrazić nikogo innego w tej roli niż Taylora.
a ten Steven Strait widziłam go w trailerze , szkoda że nie bedzie on Jakiem ;p pasowałby.
cóż każdy ma swój świat i swoje kredki :]
Fajnie ze wybierają aktorów mało znanych lub w ogole.
Fresh blood. mniam.
No ja muszę po prostu wyrazić swoją opinię na temat tych dwóch panów xD.
Więc zacznę od Taylora. Szacunek, chylę czoła przed nim, padam do stup, za postać jaką wykreowała w "Zmierzchu". Jacob grany przez Taylora był dokładnie taki jak sobie wyobrażałam. Mam wielki sentyment do Taylora, bardzo go lubię, ale muszę przejść do sedna. Tak jak zmienił się książkowy Jacob- z bohatera,którego darzyłam wielką sympatią, stał się dupkiem, który zrobił by wszystko dla Belli, przez co stał się mało sympatyczny, ale zmienił się też fizycznie, przecież o tą zmianę chodzi. Wydoroślał, stał się facetem z krwi i kości, a nie dzieckiem jakim był w Zmierzch, ani nie dzieckiem jakim jest Taylor. No przykro mi, może się starać, ale i tak nie będzie pasowała do Jacoba znanego z "Księżyca w Nowiu". Wiem ćwiczył, zależało mu, ale to nie jego wina, że po prostu nie pasuję. Doceniam to co zrobił, i trzymam kciuki. Jednak nie będą wiele zaskoczona jeśli wygląda niezbyt odbiegnie od Jacoba Zmierzchowego. Wina kompletujących obsadę do Zmierzchu, nie pomyśleli przyszłościowo. Teraz co do Kajusza, oraz tego nieszczęśnika co został rzucony na pierwszy ogień jako przedstawiciel tych dżentelmenów. Jamie Campbell Bower, według większość nie pasuje, bo za młody i Kajusz powinien być straszniejszy tak? Bo ja tak zrozumiałam wasze opinie. Aktor został już równo przez waz zjechany, nie wiadomo czemu, nie wnikam, są gusta i guściki. Rozumiem każdy miał jakieś tam wyobrażenie tego Kajusza. Ja też miałam wyobrażanie i jego i Ara. Moim Arem był Ben Barnes i tak sobie wyobrażałam tego wodza, a kogo dostałam? Jakiegoś 40-latka. No błagam was! Rzeczywiście świetny Aro! Jednak bez przesady. Volturia góra 20 minut filmu :P...