Co powiecie na temat, w którym będziemy pisać o jakichś ciekawych newsach z planu itp.? No to zacznę.
1. Dla tyc co jeszcze nie widzieli na stronie głównej filmweb pojawiła się dzisiaj ciekawa wiadomość. Oto link:
http://www.filmweb.pl/Autor+%22Z%C5%82otego+kompasu%22+re%C5%BCyserem+%22Ksi%C4% 99%C5%BCyca+w+nowiu%22,News,id=48079
2. Taylor Lautner przygotowuje się już do roli w kontynuacji "Zmierzchu". Aktor ćwiczy na siłowni aby ukształtować odpowiednio sylwetkę.
hahahahaha, jak zobaczyłam po raz pierwszy w wywiadach perukę Jacoba w Twilight, to nie mogłam przestać się śmiać xD a z jaką gracją odgarniał te włosy ręką xD poza tym, peruka z Twilight była tak idealnie błyszcząca i zawsze ułożona, że to było aż niewiarygodne xD i tak mają wyglądać włosy wilkołaka? xD
tu już nawet nie chodzi o to że była czy też idealnie ułożona..po prostu była bez wyrazu. Taka kurde widać że sztuczna. nałożyli chłopakowi perukę na głowę dopasowali żeby dobrze leżała i na tym pewnie skończyli.
Tak odbiegając od tematu to czytałam gdzieś że Esme będzie mieć proste włosy tak jak Alice.Następny "+"
Ja widziałam na zdjęciach .... Ale mam nadzieje że to było tylko tak na próbę bo bardziej mi się podobała w kręconych ..
Pewnie zrezygnowali z peruki w jej przypadku wydaje mi sie że wyszło to na dobre. Zobaczymy jak tam z Rosalie... bo teraz to ona ma perukę?
ta, ten Chris:) jak się cieszę, że wywalili Hardwicke:) Bogu dzięki, że Chris się wziął za moją ulubioną część:) i jeszcze Volturi....... ach.... podobmo Jane i Aro wyglądają nieziemsko:) Michael Sheen rozmawiał na planie ze Steph i mówił, że czuł się dziwnie tak stojąc przed nią z czerwonymi czami xD
już jak były wcześniej jakieś pierwsze wywiady, to Alice wyglądała nieziemsko - w końcu jak wampir!
Też się cieszę, że New moon ( to też moja ulubiona część) wyreżyseruje Chris. Nie mogę się doczekać premiery, a najbardziej sceny w Volterze :)
wywalili ja? Myślałam że po prostu z niej zrezygnowali :) Cóż..jak by nie było na naszą korzyść wyszło. A reżyser szaleje skoro wszyscy wyglądają zabójczo:D
jak dostał 2 razy większy budżet niż Hardwicke......:D Twilight miało wyjątkowo mały - ok 30 mln$! dlatego efekty wyszły tak jak wyszły - zamiast technik komputerowych, korzystano z lin.....:( ale Chris da radę, ja to wiem!:D
Ponoć piosenka Kelly Clarkson ,,Did you'' ma zostać wykorzystana w scenie, gdy Edward zostawia Bellę... Mi jakoś nie pasuje. Taka za ...wesoła.
jak dla mnie to do Księżyca w nowiu idealnie pasuje piosenka Toni Braxton Unbreak my heart ;)
Ktoś wyżej (przepraszam, ale już nie pamiętam kto;) napisał, że pasowałaby piosenka Paramore- "My heart" ---> to byłby strzał w dziesiątkę xD:D Mam nadzieję, że ich nie zabraknie w soundtracku. Muse też bym tam chętnie usłyszała :D Osobiście nie widzę raczej tam Kelly Clarkson, nie wiem dlaczego, tak poprostu chyba :P
Didi--> Szkoda, że nie masz żadnej stronki z tymi propozycjami. Ja z angielskiego to noga jestem (delikatnie mówiąc:D), ale cos tam chyba wyczytam na tej oficjalnej stronie:P Dziękuję ślicznie:D
http://dadziaronaldo.wrzuta.pl/audio/11ALlWJxWwm/luis_fonsi_-_nada_es_para_siemp re piękna piosenka... chodź nie chciała bym jej słyszeć na soundtracku NM zdecydowanie wole amerykańskie teksty.
Ja chętnie usłyszałabym w New Moon piosenkę Tori Amos "A Sorta Fairytale". Tekst poniekąd pasuje, ale chodzi mi bardziej o samą melodię;)
PS: Zdecydowanie wolę dłuższą wersję:
http://ylka.wrzuta.pl/audio/36srBoWY4Dr/tori_amos_-_a_sorta_fairytale
Masz racje ... melodia pasuje . ; ]
A co do tego wcześniejszego linku ... Też wole amerykańskie teksty ... Ten mi jakoś nie przypadł do gustu . :P
te wszelkie propozycje i domysły pochodzą od fanów. ŻADEN z przedstawicieli Summit nie wypowiadał się, że planują dać clarckson, czy jak jej tam. nie znoszę badziewnych, popularnych popowych piosenek:/ chce mi sie rzygać od nich....
to jeszcze mogę przeżyć - choćto tylko chęć zarobienia kasy przez studio:/ ale najgorsze dla mnie to był ten dziennik hardwicke:/ koszmarnie mnie to wkurzyło:/!!!!! tak ewidetnie pokazywać, że chce sie na tym zarobić!!!!!!!!!!!!!:/
Ale to jest wzorowane na podstawie tego dziennika ... No i wiadomo że to chęć zarobienia kasy ... Ale fani z chęcią poczytają ciekawostek i tego typu rzeczy z planu "Twilight" Więc to bardzo skuteczna metoda .. Niemniej jednak nadal uważam że to nie przesada ...
Ale to jest wzorowane na podstawie tego dziennika ... No i wiadomo że to chęć zarobienia kasy ... Ale fani z chęcią poczytają ciekawostek i tego typu rzeczy z planu "Twilight" Więc to bardzo skuteczna metoda .. Niemniej jednak nadal uważam że to nie przesada ...
Uważam że dobrze zrobili wydając taki przewodnik po filmie. Można dowiedzieć się wielu ciekawostek. Mi się ten pomysł podoba i na pewno kupie
To się nazywa biznes ... ;P Takie życie ... Myślę że Ty byś zrobiła tak samo na ich miejscu . ;/
czy ja powiedziałam, ze nienawidzę tego bo ludzie to kupują? nie.... nienawidzę, że na siłę próbują jak najwięcej zarobić, żerując na takich filmach. To właśnie przez takich ludzi wiele książek mi obrzydło (klasyczny przykład - Harry Potter:/). A że Hardwicke już więcej nie będzie reżyserem sagi (i ciekawe czy ją wezmą do czegoś innego.........) to chciała sobie więce zarobić na siłe coś pisząc. W ogóle Hardwicke jest strasznie sztuczna :/
Myślę że wezmą ją do czegoś bo jak by nie było Twilight to sukces ... Nie ważne czy mogło być lepiej czy nie ... Liczy się jak jest ...
ale coś po Twilight nagle po Hardwicke słuch zaginął....... nic nie kręci, nikt jej o to nawet nie poprosił.... a przecież ROK TEMU kręciła Twilight! i od tego czasu nic!
A skąd ty to możesz wiedzieć . ? Przecież to że nic nie ma o niej w Polsce to nie znaczy że nic o niej nie ma tam w Ameryce ... Chyba że mieszkasz w Ameryce ... co i tak nie zmienia faktu że to że nie słychać nic o niej nie znaczy że nic nie robi . ;/
to, że nie mieszkam w usa, nie znaczy, że do nas nie dopływają informacje. słyszłaś, żeyby hardwicke brała udział w jakimś tam projekcie? gdyby to nie był Twilight, tylko jakiś inny film, nikt by o niej nie słyszał...
A ja uważam że nie musimy wszystkiego wiedzieć ... I ja nie powiedziałam że nie dopływają do nas informacje .... Dopływają i to nawet sporo ... Ale weź pod uwagę że nie wszystkie ....
Np . W jej filmografii w kategorii reżyseria nad filmem Twilight są jeszcze 2 inne filmy ... A jak wiesz lub też nie , na tej stronie filmy w osobach są poukładane według dat ... A to oznacza że po Twilight ma wyreżyserować bądź też wyreżyserowała 2 inne filmy ...
Cisza !!!!Nie klocic mi sie tu ;p Co do C.H. to ja ja lubie bardzo, widzialam z nia mnostwo wywiadow i wcale nie uwazam , zeby byla sztuczna....ale to tylko moje skromne zdanie ;p Jej dziennik przeczytalam z mila checia i czesto do niego wracam ;p Co do C.W. czytalam ostatnio jakis artykul, gdzie byly jego stare wypowiedzi(ze niby filmy typu Twilight to badziew ), a teraz sam sie bierze za rezyserke drugiej czesci, bo pierwsza odniosla sukces.....
ja jej nie znoszę. nie mogę patrzeć jak na siłę stara się być luzacka "cool":/ poza tym jest wyjątkowo słabą reżyserką. Najbardziej w Twilight wkurzyła mnie podczas rozmowy E z B (And so the lion fell in love with the lamb) jak, w stylu mody na sukces, kamera odjechała w górę:/ brakowało tylko napisu: "9 miesięcy później........." xD
Jak widać po jej filmach - nic szczególnego nie osiągnie. Nikt jej nie znał przed Twilight, a teraz taki wielki szum wokół niej. A dlaczego? Bo nakręciła bestsellerową książkę, którą kochają miliony! Niedługo słuch po niej zaginie. Stara się tylko by jesczze o niej opamiętano, wydając książkę, jak to się świetnie bawiła na planie, jak mocowali Roba na linie, jak powstawał wizerunek Cullenów.... Żal mi się jej robi...
hej ludzie słyszeliście że Stephenie Meyer podobno została oskarżona o plagiat i podobno zawiesili zdjęcia do New moon :/
chociaż ja w to za bardzo nie wierze pewnie to jedna wielka plotka
No spóźniłaś sie trochę z tym tekstem.... xD Ta plotka została zdementowana a omawiana była z kilka tygodni temu.
tak, i udaje, że jest taka luzacka, ubiera się jak nastolatka itd... hm, już nie jest najmłodsza, więc mogłaby ubrać się bardziej elegancko. wkurza mnie też jej wymuszona radość:/ pozwolę sobie skopiować moją wypowiedź z jej forum na filmwebie:
reżyserką to ona jest beznadziejną...:/ te nagłe ucięte sceny, które trwały kilkanaście sekund, i następna! oraz ten KOSZMARNY najazd na drzewa (całkiem w stylu mody na sukces, tylko powinna gdzies za drzewem schowac sie victoria...:/) w ich największej scenie miłosnej w książce! w jednym z najpiękniejszych fragmentów! i gdzie, do cholery, scena na polanie, przecież to od niej się zaczęło, to dzięki niej powstała ta książka! To legendarna scena tej książki, a w filmie jest tylko 5 sekund........:/ gdzie te rozmowy, wyznania...? przerobiła wspaniałą historię miłosną, pełną wyrzeczeń, szczerości i prawdziwego oddania w średni film akcji:/ tyle cudownych słów Edwarda zostało pominiętych, a przecież o TO właśnie chodziło w książce...... to po TO właśnie ją kupiłam 2 lata temu (no dobra, chodziło głównie o wampiry:P nie wiedziałam, że to romans xD) Przed tą książka nienawidziłam wszelkich romansów, tylko Twilight potrafiło do mnie przemówić.
Tak więc, jestem szczęśliwa, że filmem zajął się Chris Weitz:) jest bardzo dobrym reżyserem i, jak na razie, wszystkie zmiany, które dokonał, są rewelacyjne!!!!!
szczerze? Zabolało nie to że akcja badanie na biologii grupę krwi nie została przedstawiona w filmie - wg mnie była zabawna.
A co najbardziej mnie dotknęło i przeraziło?? Za mało czułości między B i E.Te wszystkie dotyki,miziania,wąchanie jej skóry napajanie się jej zapachem - gdzie do ch. to wszystko? Hm??? Nawet głupie stanie w domu Cullenów mnie przeraziło - rozumiem gdyby stali przed Charliem mieli by prawo nie doprowadzić go do zawału tymi czułościami.A jedyne zbliżenie to był ten "całus" w jej pokoju albo jak ją pogłaskał delikatnie po policzku i tyle???!!! Wolne żarty! Przecież oni nie mogli stać obok siebie nie utrzymując kontakt fizyczny w książce a tu...? To nawet nie było romantyczne........... Dlatego nie darze tej kobiety należyty szacunkiem jeśli chodzi o jej zawód.