PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491960}

Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 178 tys. ocen
5,5 10 1 178387
2,7 35 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Wiadomości z planu

użytkownik usunięty

Co powiecie na temat, w którym będziemy pisać o jakichś ciekawych newsach z planu itp.? No to zacznę.

1. Dla tyc co jeszcze nie widzieli na stronie głównej filmweb pojawiła się dzisiaj ciekawa wiadomość. Oto link:
http://www.filmweb.pl/Autor+%22Z%C5%82otego+kompasu%22+re%C5%BCyserem+%22Ksi%C4% 99%C5%BCyca+w+nowiu%22,News,id=48079

2. Taylor Lautner przygotowuje się już do roli w kontynuacji "Zmierzchu". Aktor ćwiczy na siłowni aby ukształtować odpowiednio sylwetkę.

aneess

właśnie, to jest sedno. w filmie NIE MA tej miłości z odrobinką erotyzmu. Jak ktoś to kiedyś pięknie określił: Twilight to książka pełna erotyzmu bez scen. Świetne słowa. W filmie zabrakło mi tego, a przecież na tym opiera się cała saga! na tym polega 1 część! właściwie dopiero na konieć 1 części pojawia się jakaś akcja, a całość jest poświęcona niespełnionym pragnieniom cielesnym xD nie ma co się oszukiwać xD przez te wszystkie dotyki, słowa i gesty Twilight jest większym erotykiem niż wszelkie Harlequiny, w których pełną jest scen "z odsłoniętym sutkiem".... Twilight tym hipnotyzuje, to jest prawdziwa chemia, magia etc. A w filmie jest to tylko wybitnie szczątkowe!!!

Luelle

Cóż,chcieli na siłę zrobić z tego hit o wampirach a nie relacjach człowiek-wampir bo jakoś im sie wyszło.
Żal,dosłownie żal a tyle by sie chciało jeszcze zobaczyć,nawet te głupie przytulania a tu nic!:/
Mam nadzieje że w NM tak nie będzie!Chodzi mi tu przed rozstaniem i po powrocie z Włoch. Ehh....

aneess

tak, ta część jest najbardziej pełna emocji ze wszystkich (dlatego też najbardziej ją lubię...). MUSZĄ pokazać DOKŁADNIE to, jak Bella w końcu zobaczyła Edwarda w Volterze, ich lot samolotem (tyle emocji i piękna!) oraz, najważniejszy moment książki - scena po powrocie z Włoch(z Edwardem, co przekroczył parapet, nie próg domu xD). To jest najpiękniejsza scena ze wszystkich części - tu jest pokazana ich miłość, a te wyznanie Edwarda (te o bezgwiezdnym niebie i komecie.....).... Cudo! martwię się o ten fragment! a mogę go czytać i czytać bez końca!!!:)

Luelle

heh nie tylko Ty uwielbiasz ten fragment ;) mam nadzieje że będzie dobrze,ale czegóż tu sie tak naprawdę spodziewać? Nie pokażą wszystkiego w filmie co w książce :(

aneess

jeżeli scenariusz, który krąży w necie jest prawdziwy (ale w to wątpie....) to spaprali nam nasz ukochany fragment..... scena po powrocie trwa tam jakąś stronę..... I nie ma w niej, jak Edward prosi B o rękę!!! Oby tą scenę rozbudowali jak najbardziej....... Bo tak to reszta tego scenariusza-niescenariusza jest naprawdę dobra:)

Luelle

Hmmmm, nie chce nikogo bronic, ale wiekszesc tych zarzutów ktore przedstawilyscie, nalezy sie osobie, ktora pisala scenariusz(nie pamietam jak ta babka sie nazywa;p), to ona jest odpowiedzialna za to jak dana scena jest rozpisana.....A przeciez wswzystkie wiemy, ze do NM ta sama osoba jest za to odpowiedzialna. Jasli chodzi o NM to moja ulubiona scena to ta,w ktorej B. i E. sobie wszystko wyjasniaja, tzn, powrot do domu i rozmowa u Belli w pokoju. No i jeszcze skok Belli z klifu. A jeszcze jedno, co do ubioru C.H., niestety nie moge sie z toba zgodzic. Owszem moze wyglada za mlodziezowo, jak na POLSKIE realia, ale wiez mi, poza granicami naszego cudnego kraju ludzie tak sie wlasnie ubieraja.......Ja od 3 lat mieszkam w LOndynie i taki styl jest tutaj na porzadku dziennym. Ja sama gdy bede miec okolo 40-stu lat (niewiem ile ma C.H., ale chyba gdzies tyle;p), bede sie mlodziezowo ubierac. Tu nawet niektorzy emeryci naginaja po ulicach w trampkaczach ;D Pozdr

ocenił(a) film na 1
Didii86

Nie stresujcie się zbędnie:) Co do reżyserki nie mam o niej najmniejszego pojęcia i nie bardzo szczerze powiedziawszy mnie interesuje xD Mi zależy tylko na tym, żeby ten film jakoś wyglądał. Książka jest IDEALNA, więc spapranie jej to ZBRODNIA. Nie powiem, bo "Zmierzch" też fajna książka, ale w filmie zabrakło tego czegoś, tego erotyzmu, namiętności i napięcia, tych wyznań, jednym słowem tej całej "miłosnej otoczkiXD:D". Jeśli NM sKNOcą tak samo to będzie katastrofa i wtedy na "Zećmienie" ( nie wiem dokładnie jak to się tam po angielsku pisze:) pójdą tylko najwytrwalsi psycho-fani:P Takie jest moje zdanie. A co do tego przewodnika jeszcze wtrące swoje 3grosze: Niby takie coś, to nic złego, ale to jest robione tylko dla KASY. Takich przewodników jeszcze wyjdzie z 10 conajmniej.
Pozdrawiam ślicznie:)

Slipknotka

Didi, nie próbuj mi wmówić, że reżyser nie jest za to odpowiedzialny. Owszem, Roseberg całkowicie sknociła scenariusz, a Hardwicke tylko to przypieczętowała swoimi najazdami i nagłymi bezsensownymi ucinaniami scen....:/ Osoba w wieku Hardwicke nie powinna się tak ubierać (mistrzem wkurzania mnie w byciu "superluzackim młodym starym" jest Ibisz:/ jego nic nie pokona:/). Trzeba wiedzieć co pasuje do jakiego wieku (widziałam w kościele 40-latkę z odkrytym brzuchem, długimi białymi butami + cała w różu...)! Często wyjeżdżam zagranicę (za 2 tygodnie lecę do Hiszpanii:D), więc wiem jak się ludzie ubierają. Czasem mnie to przeraża. 50-latki w wytartych jeansach z dziurami, 70-latkowie w skórzanych kurtkach.... to obrzydliwe! W tym wieku powinny być garnitury (ach, mam do nich słabość:D młody facet w garniturze - to jest to xD), wspaniałe stroje (od Chanel xD).
Poza tym co do Hardwicke - wkurza mnie jej szczuczność i to, że udaje taką luzaczkę. Nawet młodzieżową fryzurę ma! Niech się obudzi, nie jest już 18-latką!

Luelle

Hmm..ciekawe. Mam 3 starszych braci. I dwóch z nich ma już grubo przed 40-stką. Moja mama ma koło 60 i nie wyobrażam sobie jej[tak jak moi bracia czy ich dzieci (a przecież są już nastolatkami niektórzy z nich)] ją w brzuchem na wierzchu/czy w ubraniach noszonych przeze mnie na co dzień. Wydaje mi sie że jakaś powaga nawet w modzie powinna być utrzymywana,to tak jak by ubrała sie w jaskrawe kolory typu zółć/cos podobnego jak te kamizelki odblaskowe:///.Przecież takie coś to niesmaczne jest... bleee...

aneess

właśnie. Specjalnie sprawdziłam - Hardwicke ma 54 lata........ Halo!? To przesada! Mogłaby się ubrać elegancko, a nie jak jakas hipiska:/ to obrzydliwe....

Luelle

I szczerze to mogłaby sobie zrobić jakąś inną fryzurę. W tej wygląda tak... niechlujnie.

paulaeve

hm, jakby się nie czesała? xD wybitna ma fryzurę na zdjęciu w profilu xD po prostu niczym dredy xD

Luelle

Hmmm na pewno jestem na forum "NM"? Zresztą co ma wygląd Hardwicke do filmu? xD Nie jest taka straszna btw. Jakieś newsy z planu ludzie???:)

ocenił(a) film na 9
Luelle

hej. nie chciałabym przeszkadzać w waszej konwersacji ale chciałam się tylko spytać jaka jest strona NM po polsku . Wszystkie zapisane strony mi się usunęły a w poprzednich stronach nie mogłam znaleźć . a wracając do waszej rozmowy , co sądzicie o takich 12-13 latkach które nakładają na siebie kilogramy tapety, kreski na oczach które mają po 5 cm ? Postarzają się na siłe , a przy czym wyglądają śmiesznie . Wg mnie C.H. wygląda tak samo , tylko ona się pomładza , wygląda nie odpowiednio i śmiesznie . Powinna się ubierać odpowiednio do swojego wieku ; ]

anabella

to znaczy o jakie dokładnie strony po polsku ci chodzi?

cóż, miałam w gimnazjum takie 3 dziewczyny w klasie, które od fluidu były całe pomarańczowe. najśmieszniejsze było to, że kilkucentymetrowa warstwa fluidu była tylko do granicy szczęki a niżej były białe xD ogólnie nie znoszę jak ktoś maluje oczy kredką tuż przy krawędzi, gdy to strasznie je zmniejsza....:/ takie świńskie oczka się robią xD

na temat ubrań C.H. jakoś weszłyśmy przypadkowo. nie obchodzi mnie jak się ubiera, ale łapy precz od ekranizacji moich ulubionych książek xD bo wyjątkowo słaba jest xD

tak w ogóle, nawiązując do tematu (xD), Rob wrócił właśnie do Vancouver.

Luelle

oo to fajnie ; D
ja mam tylko strony angielskie.
kurde ... chwilkę mnie nie było a tu tyle postów ; DDD
muszee się wziasc za robotę.

kurde dziewczyny.
jak chcecie gadać o tej całej reżyserce to załóżcie sobie temat pod filmem twilight a nie new moon . ; /
w końcu jest tutaj napisane new moon a nie twilight . ;/

takie jest moje zdanie.
widzieliscie te super odjazowe fotki roba i kristen w samochodzie ; D ?

ocenił(a) film na 7
PaCiik

Ja nie wiem .. Pewnie tak .:P Choć nie jestem pewna ...A co do tego tematu C.H to był tylko taki epizod . ;P

PaCiik

Nawiązałyśmy do twilight przypadkowo(życie sie mówi!!!!!!!!!)

aneess

Ja nie widziałam zdjęć w samochodzie!!!:P Jakieś linki?;)

ocenił(a) film na 5
Loolly

PaCiik Jakbyś mogła to podaj link z tymi zdjęciami.

Christi21

kurde właśnie o to chodzi że usunęłam przez przypadek '; ((
ale na new moonie były kilka też . ^^

szczerze ci powiem ze życie bywa okrutne .
ale na szczescie nie na razie w moim przypadku .

PaCiik

hehe, a widziałyście Jacksona, robiącego sobie nowy tatuaż? :D hehe

o C. H. samo tak wyszło. Wpadłyśmy w patetyczny ton i tym podniosłym tonem pisałyśmy swoje racje xD

ocenił(a) film na 7
Luelle

O nie widziałam .. A masz jakieś zdjęcia . ?

ocenił(a) film na 5
asiunia_952

ja też tego nie widziałam ale jestem ciekawa ich

Christi21

na http://newmoonmovie.org pierwszy news:) niżej są również zdjęcia roba w vancouver i na lotnisku w LA. Uwielbiam go w czarnych ciuchach..... xD

Luelle

teraz to już 2 news xD

Christi21

Looo, ale tak goraco to na tym forum juz dawno nie bylo ;p Dajcie tu jakies nowe linki ;d Nudzi mi sie :/ A co do rezyserki, kazdy ma swoje racje...i na tym wlasnie polega urok dyskusji ;p

Didii86

A...mam jeszcze pytanie. Orientujecie sie moze czemu na planie NM kreci sie caly czas Rachelle L(czy jakos tak ;p) czyli Victoria???? W ksiazce nie bylo jej za duzo, bardziej bylo wiadomo o jej istnieniu, ale nie byla pokazywana. Czyzby scenariusz az tak bardzo odbiegal od ksiazki i jej rola zostala rozbudowana??????

Didii86

Hahaha!!ostatnio weszłam na youtube by jak zwykle oglądnąć jakieś filmiki związane z sagą i całkiemp przypadkowo natknełam się na to:http://www.youtube.com/watch?v=gpmO2RZ11GI Od razu mówię że belli i edwarda sie nie spodziewajcie :P

Musee

hahaha, Jackson xD

a ja trafiłam na rewelacyjne "misheards" utworów xD
http://www.youtube.com/watch?v=PnAVI55NyjU ---> najlepsze!!! wybitne xD
http://www.youtube.com/watch?v=oV77YcgsQSw&feature=related
i http://www.youtube.com/watch?v=LUiJ8X97O78&feature=related --> też boskie xD obejrzyjcie xD

Luelle

nieźle..:D Hehehe same MINERAŁY jak widzę xD

aneess

dobry jest o osamie też xD minerały również xD albo "Aaaaaaaaaah. Paper! Oh no! Soda!" xD uwielbiam takie pozbawione sensu wypowiedzi xD

Luelle

http://www.newmoonmovie.org/2009/05/peter-facinelli-kellan-lutz-and-edi-gathegi- play-with-vibrating-edward-cullen-action-figure/

..................... I'm speechless..... xD

Luelle

hehe xD ja słyszałam że KwN mają skończyć już 21 maja!Trochę sie pośpieszyli.Qrcze szkoda że i tak film bd dopiero w listopadzie.Ale z drugiej strony szybciej bd zwiastny spoty itd ;]

Musee

a ja jestem ciekawa, kiedy w końcu wyjadą do Włoch xD mieli tam lecieć na początku maja xD

Luelle

hej, Rob ma jutro urodziny xD

ocenił(a) film na 9
Luelle

bedzie mial juz 23 lata:D...nie wyglada na tyle xD

mimi9494

no, nie wygląda xD

mimi9494

taaa happy birthday .
jesli chodzi o jacksona.
to jest chodzące bóstwo . ; *

PaCiik

ach... Jackson xD szczególnie w blond włosach:D to właściwie jedyny blondyn jaki mi się podoba (na dodatek, nie prawdziwy blondyn xD)

ocenił(a) film na 1
Luelle

Nie żebym się chwaliła czy coś, ale ja też mam jutro urodziny:) Taki zbieg okoliczności :P
Poza tym, tą nieszczęsną reżyserkę zostawmy w spokoju. Hipisów nie trawię:/ tym bardziej 54-letnich.
Faktycznie bardzo się pośpieszyli z końcem zdjęć. Tymbardziej, że premiera dopiero w listopadzie:/

Czy mogłby mi ktoś podać ten link, gdzie Jackson robi sobie tatuaż?? Umrę jak tego nie zobaczę:P Taki prezent na urodziny:P Wogóle coś mało linków dodajecie, nie ma na co popatrzeć:P

Jutro to ja wam mówię, masakra będzie. Każdy portal internetowy (plotkarski, na czele z Pudelkiem.pl), każdy blog będzie zawalony napisami: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ROBERTOWI! STO LAT EDWARDOWI CULLENOWI! i tym podobne. Ludzie to nawet komuś urodziny potrafią uprzykrzyć:/ Takie życie, brutalne :D
Pozdrawiam cieplutko i serdecznie:P

Slipknotka

to będzie straszne......... nie wiem czy to przeżyję..... na szczęście wracam jutro o 21 ze szkoły muzycznej, więc nie będę w stanie tego zobaczyć:D
http://www.newmoonmovie.org/2009/05/jackson-rathbone-gets-tattoo-at-eyecon/ ---> proszę bardzo, Jackson xD

http://www.newmoonmovie.org/2009/05/taylor-lautner-jumps-over-hydrant-in-the-van couver-rain/ ---> tu Taylor, skaczący nad hydrantem xD chyba za bardzo wczuł się w rolę xD

http://www.newmoonmovie.org/2009/05/interview-with-charlie-bewley-demetri-of-the -volturi-in-new-moon/ --> tu wywiad z Charliem Bewley'em - odtwórcą Demtriego:) przystojny jak cholera xD

wystarczająco:)

ocenił(a) film na 1
Luelle

Luelle--> dziękuję za śliczny prezent urodzinowy:)
Pozdrawiam bardzo, bardzo cieplutko:)

Slipknotka

wszystkiego najlepszego, pięknego jachtu i wygodnych butów ORAZ oczywiście TEGO Boskiego xD

ocenił(a) film na 1
Luelle

Dziękuję ślicznie:)
TEN boski pilnie poszukiwany:P
Jeszcze raz dziękuję :):*

ocenił(a) film na 1
Slipknotka

Ale troszkę malutko tych fotków Jacksona:(

ocenił(a) film na 7

No mało ... Prawdopodobnie tatuaż jest w ształcie sreca z napisem "Love Mom"
A tak wgl to czy Selena Gomez gra w NM . ?

asiunia_952

Skąd Ci Selena Gomez przyszła do głowy? xD Nie, nie gra;P
PS: Niebezpiecznie zbliżamy się do 1000 komentarzy;)

ocenił(a) film na 7
Loolly

No bo na twilightpl.com Były coś takiego: W USA Dzień Matki przypada 10 maja, zatem wszyscy młodsi członkowie obsady wybrali się ze swoimi mamusiami na spacery :)
Był link tam ... I były tam zdjęcia Także Seleny Gomez ... Więc się zastanawiałam czy nic nie przegapiłam . :P

ocenił(a) film na 4

Slipknotka -> też mam jutro urodziny ;) 18-te!