Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163982
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Kogo wolicie ??
Oddaj swój głos na któregoś z nich !
( możesz oddać jeden głos dziennie )

Jacob 0
Edward 0

np.
Jacob 1 ofkors ;*
Edward 0

Zagłosuj ;)

elmirka27

Ja też na Edwarda, jak zwykle :D
Edward 396
Jacob 395

ocenił(a) film na 6
leny27

i znów Edward :*
Edward 397
Jacob 395

użytkownik usunięty
asia199m

Edward 397
Jacob 396

użytkownik usunięty

Edward 397
Jacob 397

ocenił(a) film na 9

Edward 398
Jacob 397

ocenił(a) film na 7
dublinek88

Edward 398
Jacob 398

onlyonesmile

Edward 399
Jacob 398

gumisiowa13

Edward 400
Jacob 398

ocenił(a) film na 6
elmirka27

Edward 401 :*
Jacob 389

asia199m

Edward 402
Jacob 389

użytkownik usunięty
charlotte37

Edward 402
Jacob 399 ponieważ był bład wpisu nie 389 tylko 398

użytkownik usunięty
onlyonesmile

Edward 402
Jacob 400

użytkownik usunięty

Edward 402
Jacob 401

Edward 402
Jacob 402

ocenił(a) film na 6
Sara_999

Edward 403
Jacob 402

asia199m

Edward 404
Jacob 402

ocenił(a) film na 10
elmirka27

Edward 405
Jacob 402

nessie8702

Ej, a mój głos?
Edward 405
Jacob 403

ocenił(a) film na 7
ObiWanKenobi444

Edward 406
Jacob 403
;)

ocenił(a) film na 9
lily_4

Edward 407
Jacob 403

ocenił(a) film na 10
onlyonesmile

Edward! ;d

justys95

Nie będę pisał o urodzie gości i tych sprawach- ale wg. mnie fajniejszą postacią był Jacob. Był mniej drętwy niż emowaty Edward, a do tego bardziej odpowiedzialny. Dziwię się Belli że wybrała płaczącego emoka mogącego ją w każdej chwili porzucić lub jak mu się odwidzi zabić. To moim zdaniem największy minus Zmierzchu. Ech ale mam nadzieję że na końcu Edward skończy jako przekąska Jacoba i innych wilkołaków.

ObiWanKenobi444

Edward 408
Jacob 403

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Przeczytaj książkę :))
Ale mogę od razu Cię poinformować, że tak sie nie stanie. :))

XxWhateverrrxX

Tak przypuszczałam:( Niestety, fabuła takich romansideł jak Zmierzch jest strasznie przewidywalna, więc juz po obejrzeniu pierwszej części wiedziałem ,ze bella i edzio pedzio będa razem, no ale cóż, pomarzyc zawsze można.

ocenił(a) film na 7
onlyonesmile

Edward 408
Jacob 404

Mefizis

Edward 409
Jacob 404

użytkownik usunięty
l_sylwia

Edward 409
Jacob 405

Edward 409
Jacob 406

ocenił(a) film na 6
Sara_999

Edward 410
Jacob 406

asia199m

Edward 411
Jacob 406

elmirka27

teraz trzeba odczekać minimum 24 godziny na oddanie, głosu żeby zamieszania w postach nie było. :D

ocenił(a) film na 9
onlyonesmile

Edward 411
Jacob 407

_AnneClaire_

Edward 411
Jacob 408

Femina

Edward 411
Jacob 409

onlyonesmile

Edward!! :D

kasia_kasienka

Edward 413 :)
Jacob 409

leny27

Edward 414 !!
Jacob 409

ocenił(a) film na 10
charlotte37

Edward 414
Jackob 410

PS.To zależy równiz czy mówimy o postaci w ksiażce czy o aktorze.Taylor jest młodszy (i przystojniejszy ^^) od Roberta ale w ksiażce wolałam postać Edwarda.Czytajac 2 cześć sagi męczyłam się(3/4 książki było związane z Jackobem.W książce Jackoba odbierałam negatywnie).Tak więc jak już mówiłam to zależy co my tu oceniamy ;)

XxWhateverrrxX

Edward 415
Jacob 410

XxWhateverrrxX

W zasadzie oceniamy postaci z książki, ale czasami mam wątpliwości czy rzeczywiście...

ocenił(a) film na 7
onlyonesmile

Edward 415
Jacob 411
Czy my jesteśmy na forum książkowym- nie,
Czy założycielka postu mówi o bohaterach z ksiązki- nie
Edward książkowy to laluś aż mdli, a filmowy Patinson to już wogóle masakra- ale wiadomo każdy lubi co lubi

Mefizis

Ale jak pisze Jacob czy Edward to nie pisze Lautner czy Pattinson :)

Mefizis

a tak w ogóle to kopsnij się na 10 stronę tego tematu i przeczytaj co sama napisałaś...

ocenił(a) film na 7
elmirka27

No "kopsnęłam się", to skoro wiesz że już parę razy pisane było na ten temat to po co pobielać czyjeś wypowiedzi.
A tak pozatym to aktorzy też budują postać tyle że filmową, określiłam Patinsona(pewnie pomyliłam nazwisko ale nie znam go osobiście więc nie muszę pamiętać takich rzeczy) pod względem roli Edwarda - a nie jako osoby, czy naprawdę tak trudno to pojąć.

Mefizis

Po pierwsze nie powielam (bo zakładam, że oto chodziło) wypowiedzi innych, a wyrażam swoją opinę.
Po drugie odpowiadałam na pytanie XxWhateverrrxX co tu oceniamy, zresztą sama o tym piałaś: "Oczywiście że oceniamy na podstawie bohaterów, tu nie ma już żadnych wątpliwości."
Po trzecie nikomu w tej kwestii nic nie zarzucam, wyraziłam jedynie swoje wątpliwości, do których mam prawo.

A tak na marginesie lubię oba filmy i zakładam, że polubię kolejne.
Robert nie urzekł mnie w roli Edwarda, ani Taylor w roli Jacoba, moim zdaniem najlepiej to tam gra aktor grający Charliego, może jeszcze ten, co zagrał Aro i Anna Kendrick w roli Jess; patrzę jednak na nich przez pryzmat postaci z książki ponieważ to jest ekranizacja powieści.
To, że ten czy tamten aktor zagrał tak czy inaczej nie zmieni (dla mnie) faktu, że moją ulubioną postacią jest Edward (w przypadku Sagi), a to, że nie zachwycają mnie odtwórcy ról to już zupełnie inna historia.
;D

ocenił(a) film na 10
Mefizis

W książce wole osobiście Edwarda ale lepiej zagrał Taylor od Roberta.Więc tu mam dylemat :/

XxWhateverrrxX

Hmm..to jednak ciekawe ,ze czytamy jedna ksiazke,a kazdy ja inaczej odbiera.....Dla mnie Edward to nie mdly lalus ,tylko twardziel ,ktory przez ponad 70 lat walczyl ze swoja natura-wprawdzie unikajac ludzi ulatwial sobie zycie-ale zadajac sie z Bella maksymalnie je komplikowal. To dokladnie tak jakby alkoholik utrzymujacy abstynencje pracowal jako barman.Tak sie sklada ,ze mam pojecie o czym mowie.Naprawde bardzo szanuje takich ludzi ,bo uciec od samego siebie po prostu sie nie da,pokonywanie tego rodzaju slabosci dzien po dniu jest -moim zdaniem -najrudniejszym wyzwaniem z jakim czlowiek moze sie zmierzyc w zyciu. Pewnie ktos tu na mnie naskoczy,ale uwielbiam Edwarda nie za urode-za duzo tego i za slodko!-ale wlasnie za jego sile.
No i dodam jeszcze,ze dla mnie to nie jest wcale ksiazka o wampirach,tylko o ludziach wlasnie.

Oleska1990

Zgadzam się, że postawa Edwarda świadczy o sile, a nie o słabości czy byciu nijakim. Jego wstrzemięźliwość, opanowanie i to wszystko, co wiele osób interpretuje właśnie jako świadectwo braku charakteru uważam za coś niezwykłego, ogromną zaletę. W ułamku sekundy mógł pozbawić życia ukochaną osobę, działałby zgodnie ze swoim najsilniejszym instynktem, a miał siłę, żeby się temu opierać, wzbraniał się żeby przemienić Bellę ponieważ nie chciał postąpić jak egoista, nie chciał sobie ułatwić życia, a mógł - mógł poczekać na jej przemianę po ugryzieniu przez Jamesa....itp....itd....
Mogłabym tak długo pisać, ale nie chcę zbaczać z tematu, chociaż właściwie możecie to uznać za poszerzoną listę argumentów, dlaczego ciągle głosuję na Edwarda :)

elmirka27

Edward 416
Jacob 411

Dziekuje Elmirko27.Ciesze sie ogromnie ,ze ktos sie ze mna zgadza,przyznam,ze spodziewalam sie czegos innego.