Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163982
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Kogo wolicie ??
Oddaj swój głos na któregoś z nich !
( możesz oddać jeden głos dziennie )

Jacob 0
Edward 0

np.
Jacob 1 ofkors ;*
Edward 0

Zagłosuj ;)

ocenił(a) film na 10
amka100

ja się przyznaję że jestem romantyczką, dlatego właśnie wole Edwarda. ;))
Edward jest skłonny do poświęceń, kocha Bella, potrafi się wyrzec swojego
pochodzenia, żeby być z ukochaną. a Jacob jest trochę jak roztrzepany
dzieciak, który na silę chce postawić na swoim, a to nie jest fajne...

urszulankaa

Edward. Dlaczego? Już wyjaśniam. W pierwszej części Jacob był mi obojętny. Właściwie to nawet go lubiłam. Myślałam "fajnie mieć takiego kumpla". W drugiej części fakt, Edward odszedł, zostawił Bellę cierpiącą, ryczącą itd. Ale zrobił to dla jej dobra, więc mu wybaczam. Wtedy znowu pojawił się Jacob. Na początku wszystko pięknie ładnie, ale on też skrzywdził Bellę (swoją drogą to się im nie dziwię... :/). Zraził mnie okropelnie i niewybaczalnie w Zaćmieniu. Co to za cholerny szantaż?! (ci co czytali, powinni wiedzieć o co chodzi, a jeśli nie, to dajcie znać - objaśnię)To już było według mnie niezłe przegięcie... Jakby facet mi coś takiego rzucił, to bym go po prostu spławiła.
No a wracając do Edwarda. Po prostu on jest takim swoistym urzeczywistnieniem moich wyobrażeń na temat tego, jak kulturalny powinien być facet. Zawsze mi się podobały te przedwojenne maniery z filmów. Wiecie, kobiety przodem, facet otwiera ci drzwi samochodu, przepuszcza cię w przejściu i wgl. Może to wzięło się z tego, że na codzień oglądam samych chamów... Nie wiem. W każdym bądź razie zdecydowanie Edward. I nie przeszkadza mi to, że jest takim sztywniakiem (szczerze, to nawet nigdy tak o nim nie myślałam, no ALE).Nie powiem, że jest ideałem, bo denerwował mnie niekiedy w ostatniej części.

sikorka94

Jeszcze tylko dodam tak nie na temat, że uważam Bellę za straszną egoistkę i manipulantkę...

sikorka94

Oo tak zgadzam się z Tobą. Bella mnie strasznie wkurza tym jak traktuje Jacoba. Team Jacob ! ;*

onlyonesmile

Ja takze jestem za Edwardem i calkowicie zgadzam sie z sikorka!!!

ocenił(a) film na 10
ewelina251555

Tylko i wyłacznie Jacob ;)

Dominisia_fw

A więc jest :

Jacob 22
Edward 45

piszcie takie coś przy każdej wypowiedzi :)

Fanki Jacoba do roboty !!

Jake forever ;p

onlyonesmile

W książce to Edward mi się podoba:)Ale w filmie to bez wątpienia Emmet najbardziej ludzi i szerzy ze z całej rodziny Cullenów.

onlyonesmile

Edward 1 :*
Jacob 0
Jacob denerwoje mnie w 3 i 4 czesci a tak poza tym to go lubie

ocenił(a) film na 8
kokardka96

Jacob 23
Edward 45
I w książce i w filmie wybrałabym Jacoba. A od połowy 2 części strasznie denerwuje mnie Bella, wykorzystuje Jacoba wiedząc ze ja kocha i dajac mu złudne nadzieje tylko zeby sie lepiej poczuć. I jeszcze ten teks "jesteś moim prywatnym słoncem", straszna egoistka!!!

anita_michalak

W jaki sposób niby go wykorzystuje??
za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/>

użytkownik usunięty
bittersweet_

Zgadzam się z opinią anita_michalak że Bella wykorzystuje Jacoba i jest egoistką ponieważ gra na jego uczuciach.
Kilka przykładów z książki:
"Byłam samolubnym potworem - torturowałam psychicznie najbliższych... Przypominałam Cathy, bohaterkę Wichrowych Wzgórz, z tym, że znajdowałam się w o niebo lepszej sytuacji, bo żaden z moich DWÓCH MĘŻCZYZN nie był ani niegodziwcem, ani safandułą".
"Przepraszam, że jestem taka okropna - szepnęłam. - Przepraszam, że byłam taka SAMOBULBNA...Będę się trzymać od ciebie z daleka."
A POTEM MÓWI ŻE GO KOCHA!!!

ocenił(a) film na 8
bittersweet_

Wykorzystuje go by poczuć się lepiej w KwN, sama to przyznaje tak jak napisała już Demonic85, sama przyznaje że zachowuje się okropnie, a do tego ta scena w Zaćmieniu jak go całuje przed walka żeby dać mu złudne nadzieje, wiedząc ze potem i tak wybierze Edwarda, moim osobistym zdaniem to nie jest w porządku powinna być z nim uczciwa.Nie można się przyjaźnić z kimś kto Cie kocha, trzeba postawić sprawę jasno a nie "mydlić oczy" drugiej osobie i trzymać ja przy sobie dla swojej wygody i lepszego samopoczucia tak jak robiła to Bella a książce.

onlyonesmile

Edward 1
Jacob 0

Za szacunek, za miłość, za słabość do Belli i za to, że ona jego kochała bardziej.

elmirka27

Edward 47
Jacob 23

użytkownik usunięty
onlyonesmile

Edward 47
Jacob 24

Głosuję na Jacoba ponieważ jest uparty i dążenie do celu, udowodnienie Belli, że ko kocha.

ocenił(a) film na 7
onlyonesmile

Edward 47
Jacob 25
Ponieważ ważniejsza jest dla mnie prawdziwa przyjaźń i szczerość niż miłość przez którą zapomniałabym o całym świecie, np nie potrafiłabym zostawić swoich rodziców, przyjaciół, swojego "życia" tylko i wyłącznie dla przekonania "miłość".

onlyonesmile

EDWARD!!! on ma w sobie magię!!!!a takich jak Jakob mięśniaków można znaleść na pęczki!!!

onlyonesmile

Edward!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZDECYDOWANIE EDZIUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
lemur198

Edward 50
Jacob 25

a z tym dawaniem złudnych nadziei dla Jacoba przez Bellę, to wcale tak nie było.. ona od początku
mówiła mu że ona do niego nie czuje, tego co on do niej, że on jest dla niej przyjacielem.. więc to on
sam sobie robił nadzieję... a ten pocałunek, w Zaćmienie, to wymusił na Belli, to był przecież jej
przyjaciel, a czy ktoś z nas chciałby żeby jej/jego przyjaciel poszedł i się zabił, chciała zrobić
wszystko aby, aby tego nie robił.. ale wcale mu nie dawała jakichś nadziei

onlyonesmile

hmmmmmm

Edward jest taki przymulony jakby :D:D a Jakob mnie wkurzał od samego początku :D:D

ale jeżeli miała bym już wybierać to Edward

ocenił(a) film na 10
onlyonesmile

Jacob . Zdecydowanie ... najbardziej mi się w nim podobało że jest przeciwienstwem Edwarda.

użytkownik usunięty
onlyonesmile

Edward

ocenił(a) film na 7
onlyonesmile

Edward 52
Jacob 27
za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/>

ocenił(a) film na 10
Mefizis

Edward 53
Jacob 27

Edward jest boski. ;DD

Mefizis

Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym : "za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/>"

kiniasweet

Jak napiszesz jedno słowo w odpowiedzi to zrozumiesz;)

Hoax

dlaczego ja nie mogę pisać ? tzn dodawać komentarzy ??

kiniasweet

o wiem . Już zauważyłam :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ocenił(a) film na 7
onlyonesmile

Edward 53
Jacob 28
za krótki <br/> za krótki <br/>

użytkownik usunięty
onlyonesmile

Edward 53
Jacob 29

za krótki <br/>

ocenił(a) film na 10

Edward 54
Jacob 29

urszulankaa

Edwardos 55
Jacobos 29

Agila34

a tu coś dla wielbicielek Jacoba (chociaż pewnie już to wiedza)
http://vampiresdaily.com/newsy/?p=2060#more-2060

onlyonesmile

Edward 55
Jacob 30
Bo uwielbiam ludzi z "charakterem"

ocenił(a) film na 7
onlyonesmile

Edward 55
Jacob 31

Mefizis

E 56
J 31

Edward jest naj naj najfajnieszy ;))))))))))))))))))))

użytkownik usunięty
Mefizis

Edward 55
Jacob 32

użytkownik usunięty
onlyonesmile

Edward 56
Jacob 33

Za to że się nie poddaje i ma poczucie humoru !!!

Edward 99 za wygląd charakter i za wszystko;)
Jacob 1 nawet spoko jest.;)

ocenił(a) film na 10
l_sylwia

sądzę że koleżanka wyżej głosuje więc na Edwarda... w takim razie:

Edward 58
Jacob 33

onlyonesmile

Edward 58
Jacob 34-
-za wole walki

ocenił(a) film na 7
Sara_999

Edward 58
Jacob 34 + 1 ode mnie - 35 :))

ocenił(a) film na 7
onlyonesmile

Edward 58
Jacob 36
za krótki <br/>za krótki <br/>

onlyonesmile

Słuchajcie mimo, że wszystkie uwielbiamy Sagę, to przeprowadźmy mały bój. Bo to to juz nuda: Edi-Jacob / Jacob-Edi.
Może coś dodajmy do oceny, jakieś konkretne, pikantne (= nie mocno złośliwe) łatki.Co wy na to? ???????????????????????????????

Do dzieła kobietki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Agila34

nie wiem, co chcesz przez to powiedziec, ale może ja dla odmiany dodam, że Edward to nie jest moja ulubiona postać jak większości:D wolę Carlise

Agila34

Edward 58- "Chory na umyśle lew masochista"
Jacob 37

użytkownik usunięty
Agila34

Edward 58- " ciepła klucha "
Jacob 38.

ocenił(a) film na 6

Edward-60- boskie ciało, piękne oczy i cudne włosy:))(ma super figurę)CIACHO
Jacob- 38

ocenił(a) film na 7
onlyonesmile