PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Mam do was, filmomaniaków wielki szacunek bo pokazaliście mi naprawdę wiele ciekawych pozycji, których nie obejrzenie to zbrodnia. Dlatego pytam się was, skąd ocena powyżej 7?? Czyżby tą stronę odwiedzały same nastolatki, którym wszystko się podoba z tym jak mu tam "parkinsonem"??

Film zapowiadał się ciekawie, nie zaprzeczam... mroczny klimat jakiegoś miasteczka i wijąca się w bulach osoba było to bardzo ciekawe i zapowiadało niezłą produkcję... niestety, z każdą minutą było coraz gorzej... Wszędobylski kicz i mierna reżyserka osiągnęła chyba apogeum w scenie w namiocie, choć pocałunek na klifie nie był o wiele lepszy... Totalna porażka spowodowała we wemnie wybuch śmiechu i narażenie się na lincz kilkunastu nastolatek będących ze mną w jednej sali... Czy to poprawne aby tworzyć z horroru podrzędne romansidło?? Totalny brak fabuły przemilczę...

Podsumowująć:
SZKODA PIENIĘDZY, ponieważ oglądając na PC nic nie stracimy z tzw "efektów"
4/10

użytkownik usunięty
nienawidzefilmwebu

I SRU!! Legionikowi się kredki wysypały z tornistra i rozpadła budowa z jego ukoffanych Lego klocuszków ;-(...

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

E, masz rację. Idę spać ;]

ocenił(a) film na 4
Legion_

Wczesna pora. Tylko zmień temat i będzie wesoło. Ann znowu nie brała proszków, więc jej nie słuchaj.

Uzalezniona

Śledzisz mnie czy mojego dealera? Pytam, bo przystojny jest.

ocenił(a) film na 3
Uzalezniona

Poważnie mówię, idę spać. Także dobrej nocy prawie wszystkim.

Legion_

No i czym sobie znowu zasłużyłam?!
:F

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

Szczerbem ;]

Legion_

Tak Cię mój uśmiech onieśmiela? :F
Wiem, że należysz do nieśmiałków, ale przede mną się nie wstydź :F

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

Coś w ten deseń ;]
A teraz na poważnie: dobrej nocy.

Legion_

Tak będziesz pisał co pięć minut? :F

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

Mam częściej? :P

użytkownik usunięty
Legion_

Wreszcie coś mądrego napisałeś :-). Racja, wyjazd stąd, będzie o jednego ordynarnego flejtucha mniej, a tymczasem dam rozkaz, aby wykadzić po tobie moje atrium.

ocenił(a) film na 3

Komu dasz rozkaz? Tej kompanii w swojej głowie, którą można określić słowem "schizofrenia"?

użytkownik usunięty
Legion_

Milcz, nędzniku :-). Idź lepiej do obory gnojowisko przerzucać, ojciec już z widłami czeka, wzywając cię z daleka :-).

ocenił(a) film na 3

Czeka na mnie, bo Ciebie już wygonił? Nawet do takiej roboty się nie nadawałeś?

użytkownik usunięty
Legion_

To co, straciłeś koncept i teraz będziesz tylko piłeczki odbijał? Na zasadzie: "Jesteś głupi!" "Nie, ty jesteś głupi". "Jesteś niedojrzały!" "Nie, ty jesteś niedojrzały". "Ojciec czeka z widłami!" "Nie, to twój na ciebie czeka". I tak do znudzenia. Jesteś słabiutki, żałosny i ciotowaty, ale za to upierdliwy - to jedyna mocna strona, jaką masz.

ocenił(a) film na 3

Chyba lepszy taki koncept niż pieprzenie o ojcu z obornikiem. To takie na poziomie chłopaczków z gimnazjum. Nie sądzisz?

użytkownik usunięty
Legion_

Po raz kolejny widzę, że z braku laku i pomysłów próbujesz mi dopiąć tym samym, czym ja pierwszy dopiąłem tobie. Kto tutaj pierwszy kogo nazwał chłopcem z gimnazjum?

Aha, i miałeś chyba już iść spać, tak obiecywałeś, a wciąż siedzisz z zawziętą, czerwoną z emocji mordą przed ekranem i z bólami w klatce piersiowej dalej coś tam płodzisz...

ocenił(a) film na 3

Czy ja nazwałem Cię chłopcem z gimnazjum teraz? Nie wydaje mi się.

Nie mogę iść spać. Wiesz, te bóle w klatce piersiowej tak mi spokoju nie dają...

użytkownik usunięty
Legion_

Więc będę mógł ci jeszcze więcej przyjebać :-)? Spoko, ale tak się składa, że moje powieki robią się naprawdę ciężkie... Zaraz sam idę chrapać. Jutro jeszcze dorzucę ci do koryta.

ocenił(a) film na 3

Tylko przynieś coś cięższego kalibru, bo w czerwonym mi nie do twarzy. Z purpurową mordą lepiej wyglądam.

użytkownik usunięty
Legion_

Ty niedługo naprawdę męczennikiem zostaniesz :-).

Ale szkoda mi Vivianki, naprawdę - ona w końcu ciebie napuściła z nadzieją, że "ty to dopiero mi pokażesz" a tutaj taki mega zawód i rozczarowanie, biedny Klocek Lego po dupie dostał, aż wióry leciały :-). Ciężko wyobrazić sobie słabszego przeciwnika.

ocenił(a) film na 3

Ktoś mnie napuścił? Dobrze wiedzieć. A nagrodę jakąś wypłaca za wykonanie zadania?

Legion_

Legumina, spytam po znajomości. Po co prowadzisz tę dyskusję? Zawsze lubowałeś się w prokrastynacji, ale coraz to dziwniejsze zajęcia sobie znajdujesz :F

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

Ann, trzeba być altruistą i dawać ludziom takim jak arbiter trochę radości z życia i powodów do złudnej radości.

użytkownik usunięty
Legion_

Wrzuć na luz, Legioniku, i daruj sobie wklepywanie bzdurnych teorii tudzież wypisywanie solennych przyrzeczeń, jak to cię rozbawiłem. Już od dawna wiem doskonale, że kłamiesz jak z nut i wcale się nie śmiejesz. Wręcz przeciwnie - frustrujesz się coraz bardziej, siedząc w tej swojej norze, gdzie się zamknąłeś przed światem, i nie dowierzasz, jak ktoś może mieć czelność podważać twoją najwyższą mądrość.

ocenił(a) film na 3

Kiedy ja napisałem, że mnie rozbawiłeś?

Myślałeś o tym, żeby pójść na psychologię? Taki z Ciebie znawca ludzi, tak szybko mnie rozszyfrowałeś, że stanowczo powinieneś wziąć tę opcję pod uwagę.

użytkownik usunięty
Legion_

Coś wcześniej napisałeś, że cię rozbawiłem. Jak przypadkiem znajdę, to zlinkuję. Padł jakiś tekst, że śmieszy cię moja głupota, bądź coś w tym guście.

ocenił(a) film na 3

Ty i Twoja głupota to nie to samo. Ty byś mnie rozbawił, gdybyś potrafił jakimś inteligentnym żarcikiem rzucić.

użytkownik usunięty
Legion_

Ciekawe, czy kiedyś zajdzie w twoim życiu taki moment, że zaczniesz śmiać się z własnej głupoty, czy też będzie ci łyso i nie starczy odwagi, byś mógł to uczynić...

ocenił(a) film na 3

Eee, wolę śmiać się z Twojej. Bo wtedy czuję się całkiem mądry jak na głupiego człowieka. Patrzenie na cudze nieszczęście często pomaga docenić własne, choć niezbyt wielkie, szczęśćie.

użytkownik usunięty
Legion_

Tylko dlatego ciągnę jeszcze tą komiczną rozmowę, bo mam ubaw patrząc, jak ty coraz bardziej desperacko się miotasz, nie mając już zwyczajnie konceptu na to, czym by mi tutaj inteligentnie dopiec.

ocenił(a) film na 3

Inteligentnie i tak byś nie zrozumiał, więc po co się starać?

Legion_

Zapewne to przez tę wrodzoną dobroć pozwolili Ci trzymać zwierzątka na oddziale :F
Uważam jednak, iż to przesadny altruizm. Skończysz marnie, jak Prometeusz :F

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

Zabrali mi już zwierzątka. Teraz grożą też odcięciem internetu. Znowu będę mógł tylko pasjansa układać.

Legion_

Mówiłam. Tak czy siak, źle się to dla Ciebie skończy. Chciałeś dobrze, a zanotowali u Ciebie agresję. Ale Ty nawet po szkodzie głupiś - jak to Ty :F

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

Teraz to już mi wszystko jedno.

użytkownik usunięty
Legion_

OK ja już naprawdę idę spać... Jutro ci jeszcze mocniej zryję tą i tak już pokiereszowaną psychikę.

ocenił(a) film na 3

Tylko nie zarwij nocy na obmyślaniu jutrzejszych technik pojeżdżania mnie i podniecaniu się nimi.

użytkownik usunięty
Legion_

Nie mierz wszystkich swoją miarką...

ocenił(a) film na 3

Tylko dla Ciebie robię wyjątek, bo bratnią duszę wyczułem.

użytkownik usunięty
Legion_

No patrz, a dopiero co pisałeś, że jesteś mądrzejszy :-).

ocenił(a) film na 3

I wcale temu nie zaprzeczyłem.

Legion_

Starzejesz się. Kiedyś tego typu rozmowy, jak ze swoim obecnym kompanem, prowadziłeś z niezbyt rozgarniętymi fankami Edwarda, traktującymi konwersację z Tobą poważnie, a teraz zadowalasz się prowokatorami. Zrób sobie tydzień picia, bo wyczuwam spadek formy :F

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

To nie prowokator. On chyba naprawdę wierzy w to, co pisze.

Legion_

Ach, to oczywiste :F
A po co go w tym przekonaniu utwierdzasz, zamiast olać?

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

Bo tabletek mi dziś nie dali.

Legion_

Tylko dziś!
W takim razie musiałeś wcześniej przedawkować.
To by tłumaczyło, czemu Ci zabrali :F

ocenił(a) film na 3
nienawidzefilmwebu

Brałem tyle, ile dawali.

Legion_

Jestem z Ciebie dumna :F Wzruszyło mnie to.