W ZWIĄZKU Z TYM, ŻE TAK NIE ŁADNIE POTRAKTOWANO NASZ TEMAT ZAKŁADAMY NOWY.
P.S. drogi panie Moderatorze, proszę zostawić nasz temat w spokoju, bo my tu bardzo grzecznie rozmawiamy, a jak ktoś rozrabia to poprostu zabierzcie głos tej właśnie konkretnej osobie i ją USUŃCIE z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mozart był zbytnim matematykiem...Geniuszem byli Verdi i Puccini. Fraza, melodyka...Posłuchaj i oceń;)
A żeby nie było offtopowo, tu podają kilka ciekawostek dotyczących Zaćmienia
http://saga-zmierzch-zacmienie.filmy.aeri.pl/f/22327/ciekawostki/Saga-Zmierzch-Z a%E6mienie-The-Twilight-Saga-Eclipse-2010
Dobra, strzeliłam błąd ;p Moja wina. Źle popatrzyłam ;/ Sprawdzałam w bazie filmów, no i tam ogólnie film jest, ale w kinie jednak nie wyświetlają ;P
Heh a ja tam dalej się trzymam, więc jest dobrze ;) Na razie nie oglądnęłam żadnej sceny, ale zaczyna się robić podobnie jak z NM... 7 minut to trochę sporo ;/ No, ale nie wiem co tam jest i jestem z tego dumna :D
No i oby tak dalej ;)) Ja sobie obiecuję, że już nigdy przenigdy nic nie obejrzę! ;D Za dużo już widziałam ;/
O boze ! Normalnie dreszczy dostalam! A mialam sie nie napalac!!!!!!
Jak sie zaiwode na Eclipse to sie chyba nie pozbieram bo teraz jestem pelna nadziei !!!
nie no ja miałam nie oglądać, ale wy to tak zachwalacie i sama nie wiem...
chyba zaraz nie wytrzymam, bo chciałabym też zobaczyć, ale i zarazem chcę
wytrzymać i nie oglądać i obejrzeć. ;)) sama nie wiem...
no dobra.. skusiłam się obejrzałam. ;)) i nie żałuję oczywiście. ;D dobrze
że nie było pokazane za dużo nowych scen. ;)) ciekawa jestem tylko co to za
scena, jak siedzi Edward w krawacie i Bella obok w koszuli jakiejś... no
ale przekonamy się w kinie jak to wszystko razem będzie wyglądać. ;D juz
się nie moge doczekać. ;))
http://www.eclipsemovie.org/funny-eclipse-trailer-spoof-david-slade-approved/
haha ;DD
PS. a co do tych sneak peak'ów to ja już teraz obiecuję, że na prawdę się powstrzymam i nic nie obejrze.. ;))
a ja jeszcze nie obejrzałam nic oprócz trailera ;D .
ej wiecie moze dlaczego nie ma RMe w Multikinie badz Heliosie w Szczecinie ??
moja koleżanka z pracy dzisiaj rano stwierdziła że tęskni... za czytaniem sagi...za dalszym ciągiem...że bardzo jej tego brakuje...
p.s. a na początku nie chciała tego czytać i śmiała się ze mnie haha, ale ja ją nakręciłam przez ciągłe gadanie o Edim , pokazywanie zdjęć, itp. i teraz są skutki:)
Aqila, wytrzymasz ;) Jestem z siebie dumna. Nie oglądnęłam ;)
Na początku po przeczytaniu sagi też tak miałam ;) Ale później do mnie dotarło, że jakby Stephanie napisała dalsze części to by się z tego zrobiła książkowa "Moda na sukces" albo kolejne "pamiętniki wampirów". Tyle, że saga mi by się bardziej podobała! ;)
Ja też jestem dumna z siebie . ; ]
Gdy tylko widze jakiś filmik z Zaćmienia oprócz trailera odrazu wyłączam . ciekawe jak długo wytrzymam . ;]
asiunia - najlepiej do premiery ;p Ja mam taki zamiar! Chcę mieć wielką niespodziankę na początek wakacji ;)
a ja mam teraz lekkie wyrzuty sumienia, że obejrzałam, bo mialam nie oglądać, wy wytrzymałyście a
ja padłam na pierwszym zakręcie. ;)) ale teraz juz nic nie obejrzę. NIC !!!
Oj tam, przejmujesz się! Ja mam wyćwiczoną silną wolę, przez parę rzeczy z jakimi musiałam się spotykać na co dzień, więc ja się w pewnym stopniu nie liczę ;)
Nie ma żadnych newsów??
hahah słowo 'naturalnie ' bardzo mi się podoba xd ^^ też pooglądałam,ale już nic więcej nie obejrzę .
Hmmm, tę wiadomość powinnam umieścić na forum "Przed świtem", ale pewnie wszyscy czekamy na wiadomości odnośnie 4 części
"Sofia Coppola i Gus Van Sant kojarzeni byli dotąd jako twórcy niezależnego kina artystycznego. Już wkrótce może się to jednak zmienić. Wytwórnia Summit złożyła obojgu propozycje nakręcenia ostatniej części Sagi Zmierzch - "Przed świtem". Van Sant potwierdził w wywiadzie, że spotkał się producentami filmu, ale na razie nie wiadomo, czy przyjął ich ofertę. Saga nie ma bowiem dobrej opinii wśród krytyków, którzy uważają ją za kiczowaty melodramat dla nastolatek.
Filmy oparte są na serii bestsellerowych powieści opowiadających o trudnej miłości między licealistką Bellą a wampirem Edwardem. Zrealizowane za stosunkowo niewielkie pieniądze "Zmierzch" i"Księżyc w nowiu" zarobiły do tej pory na całym świecie ponad miliard dolarów. Premierę "Zaćmienia" zaplanowano na tegoroczne wakacje. Za największy sukces Sofii Coppoli uznaje się nominowany do Oscara w pięciu kategoriach komediodramat "Między słowami". Ostatnim tytułem w filmografii Gusa Van Santa jest głośny "Obywatel Milk". O posadę reżysera "Przed świtem"ubiega się również Bill Condon ("Dreamgirls")."
Witam,
Jestem tu zupełnie nowa ... :)
Powiem Wam,że na początku nie eksyctowałam się sagą do momentu obejżenia pierwszej części ... Po tym seansie pochłonełam trzy części lektury prawie jednnym tchem :))) Niestety nie mam w tej chwili na lekturę czwarej ... ale nie moge się doczekać ekranizacji 3-ciej ... Wszystkie te zwiastuny jeszcze bardziej pobudzają mój "apetyt" na Eclipse :) Miło mi tu gościć ...
Pozdrawiam wszystkich
Witamy witamy . ;]
A co co BD tonie jestem pewna czy dobrze wyjdzie to z 2 reżyserami .
Podejrzewam, że będą współpracowali, bo obie części będą kręcone jednocześnie (jest to oficjalne) i dzięki temu będziemy krócej czekali na część 5
też jestem w zasadzie nowa ; ) ja przeczytałam całą sagę 2 razy , Zmierzch
oglądałam co najmniej 10 razy xD [to jest chore ! ]ale do tej pory nie mam
dość ! Na zaćmienie czekam ,już rozpędzam się do kina! ; )
Zastanawiałam się kiedyś jak by było ,gdybyśmy poznali tajemnice magii tych
filmów i książek , jak to się dzieje ,że nas tak czarują?! Ale potem zdałam
sobie sprawę,że jednak wolałabym tego nie wiedzieć. Zawsze sie można
rozczarować. Wiadomo jak to jest z czarami... ; )Trochę się rozmarzyłam i
odpłynęłam gdzieś daleko hah ; ) Uwielbiam ROba , Krist ,Ashley ,Kellan'a i
ich wszystkich , reżyserów ... Ukłony do wszystkich ! Nic innego jak
wielbić i chwalić . W zasadzie z punktu widzenia kogoś ,kto jednak nie jest
tzw. Twi-fanem film nie jest taki dobry ,ale ja np. pogrążona w ich losach
, emocjach nimi władającymi czuję się niezwykle do nich przywiązana , są
dla mnie odwzorowaniem takiego życia , o którym inni mogą pomażyć ...chyba
o tym czasem chodzi w filmie... i by zrozumieć sens miłości. Tak bardzo
przeżywam każde chwilę spędzone z Bellą i Edwardem ,kocham ich ; )tak na
ile pozwala mi moja wyobraźnia ; ) <3
Jak chcesz to mogę Cię poratować Ebookiem Przed Świtem, ale wiesz, że czytanie na komputerze nie jest tym samym co czytanie z książki :)
ja III i IV część przeczytałam właśnie na kompie (po kryjomu w pracy hahah) bo dostałam wariacji na pkt. sagi a w domu brakowało czasu wśród obowiązków domowych. Oczy miałam przekrwione jak po jakiejś balandze, ale tak to jest z wariatami:)))))
Haa, a ja jak sobie obiecałam tak robię :)
Ani zwiastuna nie obejrzałam !
Korci mnie strasznie, ale WYTRZYMAM :)
No.. zeby nie obejrzeć zwiastuna . brawo brawo . ;d ja przeczytałam 4 część na komputerze bo nie wyszły jeszcze książki .
Agila, ja zrobiłam tak samo:) A pracuję w chórze operowym, więc nie było łatwo - na pulpicie nuty a pod nimi iPhone z ebookiem;) Rozdzielczość maleńka, ale było warto:)
już jest! oficjalny plakat eclipse!!!
http://www.eclipsemovie.org/new-official-eclipse-poster/
co o nim myślicie?