W ZWIĄZKU Z TYM, ŻE TAK NIE ŁADNIE POTRAKTOWANO NASZ TEMAT ZAKŁADAMY NOWY.
P.S. drogi panie Moderatorze, proszę zostawić nasz temat w spokoju, bo my tu bardzo grzecznie rozmawiamy, a jak ktoś rozrabia to poprostu zabierzcie głos tej właśnie konkretnej osobie i ją USUŃCIE z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widziałam gdzieś w necie ten plakat w powiększeniu, nie jest zły, ale nie podobają mi się żółte soczewki Edwarda, głowa Jacoba trochę dziwnie wygląda i za mało kolorów
wygląda prawie identycznie jak jeden fan made jaki widziałam w necie ;P
Zgadzam się, że mogli się bardziej postarać ;)
Jak dla mnie o wiele lepszy od plakatów new moon, które są masakryczne. Ale z twilight wciąż są najlepsze.
Ja też myślę, że niektóre fanmade były ciekawsze.. aż szkoda, bo wygląda to jakby poszli po najmniejszej linii oporu:(
Siemka wszystkim. Jestem 'świeżak', że tak to określe ale orientuje sie co do tego wątku ktory założyłyscie po raz trzeci, wnikam na niego od samego początku. Ślabizuje kazdy link jaki zapodacie i dołączam by być z wami na bierząco.
A co do plakatu...trzeba świętować! Kirsten ma zamknięte usta! ;]
Plakat jest niezły. Mi się podoba za tą tajemniczość, tylko jakiś taki.. sama nie wiem.. czegoś mi brakuje ;p
A co do Kristen to mi w ogóle nie przeszkadzają jej "otwarte" usta ;))
no nawet nawet, ale zgadzam się mogło być lepiej. ;))
1. on jest taki trochę nijaki, nie ma na nim nic pokazanego, ot stanęli tylko i tyle...
2. ogólnie to Edward to mi się bardzo podoba jak tu wyszedł. ;)) tylko zauważcie że on jest jakiś mało blady. już Bella bledsza jest
3. a Jacob ma jakąś ciemną na prawdę twarz, jak murzyn jakiś (nie obrażając murzynów. ;D) ale powinien być trochę jaśniejszy
4. a Bella trzyma jakoś tak nienaturalnie te ręce...
a że Kristen ma ciągle otwartą buzię to mi też nie przeszkadza, ja nawet na takie rzeczy uwagi nie zwracam ;))
Zobaccie sobie jak idealnie piękny Edward według książki ma zmarszczki na czole .
Troszku wygląda jak namalowany ten plakat to i tak jestem szczęśliwa bo wreszcie coś o Eclipse, ale im więcj pokazują to tym bardziej nie mogę się doczekać.
Aha i jeszcze jedno na Sneak Peak'u Edward ma normalnie żółte oczy a tu ma pomarańczowe. Ja wiem, że może się kolor zmieniać no , ale nie wiem jak to wypoaddnie.
http://www.eclipsemovie.org/the-evolution-of-twilight-edward-bella-and-jacob/
Spójrzcie na to i co myślicie ?
http://www.youtube.com/watch?v=saSOEIiaDSE
A swoją drogę spójrzcie myślicie, że to oryginalny lketor ?
Ja normalnie nie wyobrażam sobie z takim lektorem oglądać brrr ;/
Eh, znam ten głos... A po obejrzeniu zmierzchu z lektorem sądziłam, że gorzej trafić się nie da, a tu jednak... No nic, ja i tak jestem zwolenniczką napisów :)
ten lektor zazwyczaj czyta do tandetnych filmow akcji...;p ale nie jest zle:) przynajmniej dla mnie lepszy od lektora z Twilight'a... jak wlaczylam na chwilke z ciekawosci i o malo nie umarlam...tylumaczenie dylo beznadziejne... a tu wyglada na to ze tym razem postarali sie lepiej:)
Boże, oglądałam "Księżyc w nowiu" z tym polskim lektorem w poniedziałek
i... wytrzymałam tylko do momentu sceny rozstania Belli i Edwarda, co i tak
za swój prywatny wyczyn uważam:/...
tragedia jak dla mnie...
ten radosny głosik mówiący: "Bello! wyjeżdżamy" po prostu to mnie rozwaliło
i w tym momencie zaprzestałam oglądania...
Wolę z napisami:)
co do plakatu to mogli się bardziej postarać i dodać więcej tajemniczości i magii. Plakat jest prosty i tendencyjny. Chociaż podobno sukces tkwi w prostocie. Dałabym 5/10 - nie zachwycił.
uważam że plakat nie jest zły , ale tez nie za dobry.
podoba mi sie na nim Kristen. ;].
chyba najlepszym plakatem bylby ten pierwszy - z wstazka .
no ale coz. ej ile dni do premiery ?
co do plakatu to fakt zły nie jest ;) a te tęczówki Edwarda może dlatego są pomarańczowe, że za bardzo przerobili kolory ;p
no a co do lektora to myślę że wszystko zostało powiedziane.. ;p
Ile dni to nie wiem ;P
A co do tych zmian jaki między nimi zaszły, to Robcio najgorzej wyglądał w zmierzchu, a Krist najlepiej w KwN tak jak Taylor ;) Zdjęcia, moim zdaniem, KwN są bardzo podobne do tych z Eclipse ;)
no, Patyczax zgadzam się z tobą w zupełności. ;) na plakacie Edward to niezbyt ładnie
wyszedł. ;) chociaż w filmie ogólnie to nie było wcale źle. ;)) lubiłam jego włosy w
Zmierzchu. ;) i tam wyglądał jeszcze tak młodo. ;))
Edward nie wygląda juz tak tajemniczo i intrygująco. Teraz wygląda jak laluś z załzawionymi oczami :/
no dokładnie ;) Nie licząc tego, że to zdjęcie zmierzchowe też do najlepszych nie należy, to jednak tam był najlepszy ;)
Piper16 niestety tak brzmi lektor z oryginalnego Polskiego DVD. Moim zdaniem lektor w Zmierzchu był lepszy, ale to tylko moje zdanie.
zgadzam się że Edward najlepiej wyglądał w Zmierzchu,najbardziej przypominał siedemnastolatka, w NM wyglądał po prosty staro i miał kiepski makijaż:) Bella najładniej wyglądała w NM a dokładnie w Volterze, byłabym skłonna powiedzieć ze w tej scenie wyglądała ślicznie :)
Podoba mi się, że reżyser Zaćmienia zrobił film z takim niebiesko szarym tłem, chodzi mi o to jak jest przyciemniony, dokładnie tak jak Zmierzch. Widać to na zdjęciach, na których porównywani są Ed, Bell, Jake. NM drażnił mnie tym brązowo-pomarańczowym tłem.
tak . zgadzam się .ale i tak najbardziej jak dotąd podobał mi się zmierz bo miał takie ... takie .... no jakby to powiedzieć takie normalne barwy i charakteryzacje ... może nie wampiry bo wyglądały zbyt naturalnie ale ludzie wyglądali jak zwykli ludzie z małego miasta, szczególnie bella która w sumie niczym się nie wyróżniała . I tak powinno być . ;]
no ja do Zmierzchu zdecydowanie chętniej powracam niż do Księżyca.. ;)
a dzisiaj tak pomyślałam sobie właśnie że chyba sobie obejrzę po raz n-ty Zmierzch. ;DD
heh . no ja też wracam o wiele chętniej do Zmierzchu niż księżyca.
Wiesz w sumie to nie jest najgorszy pomysł . ;]
Mnie plakat nawet się podoba. Duży plus za jego prostotę i ciemną kolorystykę :-) Jeżeli chodzi o zmiany to Robert zdecydowanie najlepiej wyglądał w Twilight, Kristen podoba mi się zarówno w New Moon jak i Eclipse (wnioskuję po plakacie), a Taylor najlepiej wypadł chyba w drugiej części.
Chciałam jeszcze napisać, że ta tajemnicza atmosfera Zmierzchu (mam na myśli pierwszą część filmu) to bardzo duży plus a to, że Hardwick nie zrobiła z tego typowo Amerykańskiego hitu sprawia, że chętnie do niego wracam. W przeciwieństwie do New Moon.
Mały offtopic. Widziałam ostatnio 500 Days of Summer. Polecam bardzo mocno :-)))) Niesamowicie mi się podobał.
Poważnie to jest oryginalny lektor ? To jakim cudem 20 był już na necie ? Z ,,oryginalnym'' lektorem ?
na tej stronie
http://peb.pl/hd-bluray-dvd-6/779726-mix-zmierzch-ksiezyc-w-nowiu-twilight.html
oryginalne Polskie DVD pojawiło się 21
natomiast Ripy z tego DVD w postaci avi i rmvb pojawiły się 20 już o 15
http://peb.pl/dvdrip-hq-6/778853-mix-saga-zmierzch-ksiezyc-w-nowiu.html
po prostu ktoś kupił DVD pierwszego dnia sprzedaży, zrzucił na kompa i od razu udostępnił
ps. nie namawiam do ściągania, ponieważ jest to przestępstwo, to tylko przykład :-)
Czemu tak jakby New Moon z Polskijm lektorem jest taki jakby ,,przyśpieszony'' ? W przypadku Zmierzchu też tak było?
Szkoda mi was, piękne dziewczyny, chyba będe też musiał zacząć tutaj swoją prace, jako iż na forum avatara uleczyłem fanatycznych fanów z ich obsesji...
Wszystkie Piękne i młode dziewczyny zapraszam do znajomych ;p (będą miały taryfę ulgową)
Ależ mój Drogi, na tym forum brak jakiejkolwiek obsesji :-) Zdecydowana większość z nas lubi sagę z wielu powodów. co nie równa się z brakiem dystansu czy zupełną bezkrytycznością. Twoje znachorskie umiejętności nie znajdą tu zatem zastosowania. Pozdrawiam serdecznie.
Muszę przyznać rację Gilmore ;) Fanatycznych fanek tu nie spotkasz, ponieważ raczej za nimi nie przepadamy. Brak obsesji ;) Po prostu lubimy sagę z wielu powodów i tyle. I muszę się znowu zgodzić. Raczej nic tutaj nie zdziałasz. A przynajmniej nie na tym forum.
Pozdrawiam ;)
Zgadzam sie z moimi przedmowczyniami,nie jestem obsesyjnie zapatrzona czy nie wiem,zakochana w filmie czy aktorach,poprostu uwielbiam cala sage-ksiazki,czytalam 2 razy i napewno po nie siegne jeszcze raz.Film ogladam bo jestem ciekawa czy chociaz ta czesc wyjdzie im jak nalezy,bo poprzednia uwazam za kompletne dno!!!
ja tak samo zgadzam się ze wszystkimi dziewczynami ;p
myślę że nie potrzeba tutaj żadnych terapeutów, bo tutaj nie wypowiadają się "gorące 13" które nie widzą świata poza Edwardem ;p
jesteśmy po prostu fankami sagi i dzielimy się nowinkami ;D
;)) drogi nieznajomy:) nie czuje sie chora;) ale jesli tylko moj stan sie pogorszy - zapewniem, poszukam specjalisty:) nie wiem z czego mialbys Nas leczyc?? jesli z tego ze kazda kobieta chce byc kochana za to ze jest a nie dlatego ze cos ma albo czegos nie ma, to chyba zly adres wybrales... jesli z tego ze kazdy w zyciu pragnie przygody i dreszczyka emocji - znow zly adres... jesli z tego ze to Nasz sposob na odskocznie od codziennych problemow - znow pudlo.. mysle wiec ze lepiej bedzie jak przestaniesz bawic sie w UZDROWICIELA;) Zapewniam ze nie mam zamiaru Cie obrazac. BARDZO serdecznie pozdrawiam;*