dziś padnie pierwszy klaps... proponuję abyśmy w tym temaie dzielili sie nowinkami z planu :)
Kurcze Piper, ja mam chyba inne fragmenty...więc też proszę o przesłąnie Twoich;] to mój mail keshia21@onet.eu
z góry dziękuję...;]
Ja ciągle mam nadzieję, że Meyer opublikuje Midnight Sun i grzecznie czekam :-) Słyszałam kiedyś, że pierwsza wersja Przed Świtem była o kilka stron grubsza, kilka stron opisujących noc poślubną. Nie wiem czy to prawda, ale chętnie bym to przeczytała.
Co do Pamiętników... ta książka jest po prostu bardzo kiepska, płytka i prosta. Oczywiście to tylko moje zdanie, ale ja odradzam. Serial natomiast jest świetny (może dlatego, że od seriali wymagam trochę mniej niż od książek... sama nie wiem).
Na forum był temat o tak zwanych FanFics, opowiadaniach inspirowanych w mniejszym lub większym stopniu inspirowanych Zmierzchem. Niektóre są naprawdę rewelacyjne. Plecam Wide Awake! Czytałam z zapartym tchem. Nie wiem nawet czy nie lepsze od samego Zmierzchu (bohaterowie Ci sami, z tym że nie ma wampirów, a opowiadanie jest mocne, prawdziwe i cóż...momentami wulgarne). No i jest jeszcze nasza kochana Agnes, ona też ma ogromny talent.
Ja to dopiero offtopicuję..., ale to nasz wątek, prawda? ;-))
Napisałam wypracowanie. Zainspirowana mnie genialnym koncertem MUSE, który WŁAŚNIE leci na oryginalnym MTV :-))))
Taka troszkę nieskładna ta moja wypowiedź. Wybaczcie. Gdyby była taka potrzeba to na pewno sprostuję :-) Naprawdę jestem przejęta tym koncertem. uf.
Wide Awake ?
Słyszałam gdzieś o tym ;)
Teraz czytam blog Sequine , i Księge Renesme przy , której łzy same cisną się do oczu.
Hmm, to też może być ciekawe. Swoją drogą ciekawe jest też to czy Meyer zdecyduje się na opisanie dalszych losów Cullenów. Chciałybyście? Ja z jednej strony bardzo, z wiadomych powodów - dalszy ciąg nieziemskiej historii. Z drugiej jednak mogłoby już być tego za dużo i mówiąc wprost - wszystko popsuć.
Tak jak Midnight Sun jest bardzo ciekawe , mi się bardzo podoba tylko szkoda , że nie ma całości.
Mam tez 3 rozdziały New Moon oczami Edwarda , nie wiem czy to oficjalne , ale świetne są.
Raczej nie są oficjalne. Co nie zmienia faktu, że może być ciekawe, podobnie jak inne FanFics. Meyer stworzyła tylko 12 rozdziałów Zmierzchu oczami Edwarda, a na jej stronie pojawiła się informacja, że nie wie czy dokończy pisanie tej części. Później napisała, że zamierza popracować nad kolejną częścią sagi (tylko właśnie nie wiadomo czy nad Midnight Sun czy nad zupełnie nową częścią), ale że nie stanie się to wcześniej niż za rok, albo dwa - przepraszam, nie pamiętam dokładnie.
dla prawdziwych fanek to się nigdy nie zepsuje. ;))
nie ale tak na serio to dalszych losów Belli nie ma co robić, bo już nie będzie o czym
pisać...
ale dalsze losy Renesmee i Jacoba, czemu nie to może być ciekawe, czasem by oczywiście na
pewno wspomniała o Belli i Edwardzie ;))
i bardzo bym chciała przeczytać oczywiście Zmierzch z perspektywy Edwarda, 12 rozdziałów Meyer
przeczytałam i jestem zachwycona, czytałam także napisane przez fanów dalsze rozdziały i tez
były nawet dobre. ;) i bardzo bym chciała całą Sagę zobaczyć jego oczami ;DD
Pewnie masz rację :-) myślę, że jakie by to nie było, to tak samo chętnie i szybko bym to przeczytała jak pozostałe, już istniejące części.
dzięki wielkie jak tylko wróce z egzaminu zabieram się za czytanie zaczełam midnaight sum ale odłoże na chwile te fragmenty i przeczytam uzupełnienie zmierzchu od Ciebie:)
Wiem, że to temat dotyczący wiadomości z planu, ale jest ich jak na lekarstwo:)
Chciałam tylko powiedzieć, że zgadzam się z GilmoreGirl że Pamiętniki są słabe. Uwielbiam Sagę, ale potrafie obiektywnie spojrzeć na inne książki i tak uważam na przykład że bardzo ciekawa i wciągająca jest książka "Szeptem", warto ją przeczytać, na pewno będzie się podobać. Ja sięgnęłam po Pamiętniki z ciekawości, dużo osób się wypowiadało że Saga jest plagiatem Pamiętników. Ja tam widze wiecej różnic no ale to tylko moje zdanie. Dla mnie Pamiętniki były troche męczące i ciężko mi sie przez nie brnęło. I nie czułam miłości w tej książce w przeciwieństwie do Sagi czy Szeptem, tam czuło się napiecie między bohaterami, namiętność która między nimi się rodziła, w Pamiętnikach mi tego brakowało. I cały czas miałam wrazenie ze bohaterowie Pamiętników kochają tak naprawde Kathrine a nie Elene.
Szeptem już dodałam do swojej listy książek do przeczytania :-) Co do podobieństw to niby jakieś tam są, ale przecież J.L. Smith (autorka Pamiętników...) nie była pierwszą, która opisała miłość między człowiekiem, a wampirem. Ja zaczełam czytać pierwszą część i naprawdę nie mogłam przez nią przebrnąć - tak jakbym czytała takie wampirze Beverly Hills. Tej książce brakuje klimatu. Napiszę może tak, autorka miała 15 lat kiedy ją pisała i, naturalnie nie obrażając nikogo, czytając tę powieść da się to wyczuć.
http://twilightersanonymous.com/component/option,com_mojo/Itemid,/p,5603/?
utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TwilightAnonymousB
log+(Twilighters+Anonymous+News+Blog)&utm_content=Twitter
Tu Kristen coś mówi o Przed świtem
Mnie się nie otwiera ta strona. Ja czytałam przed chwilą na eclipsemovie.org wypowiedź Kristen o Eclipse. Mówi, że bardzo wczuła się zagranie sceny zaręczyn, chciała, żeby wszystko wypadło poważnie i odpowiednio :-) poza tym wspomina jeszcze o trailerze. Nie wie, które sceny dokładnie się w nim znajdą, ale chciałaby jakieś elementy walki ponieważ nowonarodzeni wyglądają jej zdaniem niesamowicie.
Kristen Stewart dostała nagrodę BAFTA ;DD
wiadomość nie z planu ale Sagi dotyczy. ;))
czy moge takze prosic o te teksty?
howyna_chranina@hotmail.com dziekuje jesli ktos przesle.
dziękuje! A słyszałyście, że Kristen i Talyor mają rozdawać Oskary w jednej z kategorii? :P co o tym myślicie?
Jeżeli ktoś nie może się doczekać to tu:
http://www.speedyshare.com/files/21077348/Eclipse_Script.pdf
jest oryginalny skrypt Eclipse (oczywiście po angielsku).
Zgubił go Jackson Rathbone (lub ktoś go mu ukradł). Po tym wycieku Monolith Films oznajmiło, że jest to tylko jedna z pierwszych wersji scenariusza, ale jak bardzo pierwszy egzemplarz może różnić się od ostatecznej?!
Przetłumaczony? O skubana... Ja zerkałam w oryginał, ale jestem ciekawa tego. Mogłabyś mi przesłać? werom13@wp.pl Byłabym wdzięczna (ale co to za różnica :P)
Czytałam oryginał i polską wersję, w polskim są tylko niektóre strony przetłumaczone z oryginału i niezbyt dokładnie. Jednak polecam oryginał, nawet jeżeli znajomość angielskiego jest dość słaba, bo niektórych scen i dialogów można się domyślić :-D
Dziewczyny, mam pytanie nie do końca związane z tematem. Znacie jakieś księgarnie (mogę być też te internetowe), w którym można kupić zagraniczne pozycje? Zawsze polegałam na Empiku, ale ostatnio mnie zawodzi. Chciałam oryginalne Breaking Dawn, a na empik.com nie ma tego wydawnictwa, które potrzebuję (a było). Podobnie nie ma szóstej części Morganville Vampires - Carpe Corpus.
Piper niegrzeczna ;P Kusi nas scenariuszem po polsku!! Gilmore wytrzymasz!! Powiedz sobie, że nie można, to może coś to da ;)
A ja tak na chwilkę z tematu wypadnę. Jak chcecie jakiś dobrych FF to polecam Gangsta's Paradise albo One Step Closer autorstwa Eileen ;) Dziewczyna ma talent! Świetne historie, naprawdę! Albo jej tłumaczenia jak The Red Line lub The Blessing and The Curse! Cudeńka i przy okazji moje ulubione ;)
No to na tyle spoza tematu ;D
chciałabym pomóc, ale niestety nie znam żadnej takiej księgarni ;/ Wszystkie jakie znam to mają same polskie książki....