PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

dziś padnie pierwszy klaps... proponuję abyśmy w tym temaie dzielili sie nowinkami z planu :)

GilmoreGirl

uu to kris już nie jest z Michaelem?:) Szkoda, fajnie razem wyglądali...

ocenił(a) film na 6
aneess

No już od jakiegoś czasu . Choć przegapiłam moment w którym zerwali .

ocenił(a) film na 8
asiunia_952

no ja też ; D / jak myślicie przez Roberta, c'nie ?

anabella

Jak tak to to bardzo dobry fotomonataż :) Były jeszcze podobne zdjęcia z
Paryża w necie. I to już podobno nie jest przeróbka. Nie czytałam
wszystkich postów w tym temacie wiec nie wiedziałam, że to już było.. a
tak wgl to chciałam Wam polecić świetną stronkę z newsami, zdjęciami, moża
poznać fajnch ludzi : www.thetwilight.pl :) i jeszcze świetny filmik o
Edwardzie: http://www.youtube.com/watch?v=5N7oWCZBLoY

ocenił(a) film na 6
Musee

Nie wiem czy przez Roba ,ale wydaje mi się że przez tą całą akcje ze Zmierzchem , przez wszystkie ploty i wgl .

asiunia_952

Oficjalny komunikat na Tweeterze Davida Slyde'a - reżysera "Zaćmienia"

"Wielki dzień, prace nad pierwszym cięciem reżysera w studiu są w fazie pierwszej. To będzie pierwszy raz gdy ktokolwiek z poza przetwórni go widział."

Po miesiącach czytania niezliczonych uaktualnień Slade'a o postprodukcji (co wydaje się być przy okazji wystawiające na próbę i nudne), nareszcie nadchodzi punkt kulminacyjny i proces jest blisko ukończenia. Cięcie reżysera oczywiście nie jest ostateczne (prawdopodobnie nie będzie nawet ukazane publicznie). Jest ono zazwyczaj przeznaczone dla kogoś w studiu, kto może wprowadzić kilka korekt, aby film lepiej się prezentował w pudełku. Te zmiany przeważnie nie są drastyczne. (Oczywiście ze zmieniającymi się warunkami i zainteresowaniami w studiu, to ciężko to określić.) Póki co, wiadomość oznacza, że posuwamy się do przodu. Choć to nie daje nam żadnej wskazówki, kiedy powinniśmy oczekiwać pierwszego trailera (nie wykluczamy poprzednich spekulacji), film jest coraz bliżej trafienia do kin!

ocenił(a) film na 6
Piper16

No właśnie . jest coraz bliżej . i nie patrząc na to kiedy wyjdzie trailer film będziemy mogły obejrzeć za 5 miesięcy .

ocenił(a) film na 8
asiunia_952

przeczytałam na jakims plotkarskim amerykanskim portalu właśnie ze Taylor Lautner nie będzie grał w pozostałych częściach, to prawda? ;>

annagiex

W Eclipse gra na pewno :-) O Breaking Dawn mamy bardzo mało informacji, ale miemy nadzieję, że na Rachelle zmiana obsady się skończy. Co do związku Kris to gdzieś przeczytałam, że Michael ją zdradził i to był powód rozstania. Nigdy jednak nie wiadomo ile jest w tym prawdy.

ocenił(a) film na 6
GilmoreGirl

Myślę że zrobią wszystko żeby Taylor zagrał w ostatniej części . W końcu jest jedną z ważniejszych postaci jak wiadomo . A co do Kristen . Masz racje . nigdy nie wiadomo ile jest prawdy .

ocenił(a) film na 10
asiunia_952

mi się wydaje, że to tylko plotki z tym, że ma odejśc, wątpię z powodu iż jest właśnie jednym z głównych bohaterów sagi i duuużo fanek go polubiło (nawet ja choć ogólnie postaci Jacoba nie lubię, to jakoś Taylor mi najlepiej pasuje do tej roli i nie wyobrażam sobie kogoś innego jako Jacoba) i by były zawiedzione (byłby chamem gdyby odszedł) a zwolnić go z tej roli nie powinni

urszulankaa

A witam ;)
Co do Taylora to stawiam, że sam nie odejdzie, a jakby producenci go wywalili to mogę się założyć, że fanki to by ich żywcem zjadły!! ;D
A co do trailera to pamięta ktoś kiedy było MTV Movie Awards?? Bo może zrobią powtórkę i znowu wtedy pokarzą zwiastun. Bo jeżeli pamięć mnie nie myli to gdzieś pod koniec maja była ta gala....Może wtedy?

Patyczax

Za późno na pierwszy zwiastu n ;d

ocenił(a) film na 6
Piper16

no właśnie . jakoś tak 5 lub 4 miesiące przed premierą był pierwszy . Patrzą na to że było to dość wcześnie to może będzie gdzieś tak marcu może . Możliwe też że nie pokażą na samym rozdaniu Oscarów ale gdzieś że tak powiem w okolicach tej daty .

asiunia_952

I bardzo dobrze robi. Ja tam bym się najwięcej ucieszyła, jakby pierwszy i zarazem jedyny zwiastun wyszedł na przełomie kwietnia.
A nie, ze co miesiąc będzie srał nowymi zwastunami.

Widc, że to rosądny facet. Dobrze robi. Ja tam wytrzymam, nawet jak w maju się pierwszy pojawi. :D

Anka_53

Zgadzam się :-) Zwykle trailery nie wychodzą przecież kilka miesięcy przed premierą. Myślę, że powinnyśmy się cieszyć, jeżeli zobaczymy zwiastun już w maju.

GilmoreGirl

Piersza scena z New Moon była pokazana już w maju.
A pierwszy trailer maj/czerwiec ;).

I plakat Eclipse nie ma postaci na nich. Zdaję mi się, że reżyser chce wszustko w tajemnicy zachować. Żeby ciekawi wszyscy bardziej byli.

ocenił(a) film na 7
Piper16

i bardzo dobrze, że tak wszystko ukrywa. w pazdzierniku przed nm było 3/4 scen na you-tube i film jakoś tak nie trzymal w napięciu. po za tym zwiastun wg mnie powinien byc jak najlepszy ale pokazywac jak najmnmiej, dzieki temu jeszcze bardziej podsyci atmosfere wokoł E.

ocenił(a) film na 10
eternity90

najlepiej jak pokażą trailer na Oskarach, żeby za dużo nie zdradzał tak jak był w New Moon i żeby potem więcej nie dawali żadnych scen ani nic... tak według mnie będzie najlepiej, dopiero będzie napięcie, jak będziemy wiedzieć tylko troszkę długo przed premierą filmu...

urszulankaa

Ja twierdze, że Oskary to i tak za wcześnie.
Im szybciej on pokaze cokolwiek wtedy fani go zaatakują, i będzie coś na zasadzie wymuszania, żeby wpuścił chociaż jeden jeszcze trailer.
Im on będzie bardziej opuźniał pierwszy look na film, tym lepiej.

Pamiętacie co się stało. Wyszedł pierwszy zwiastun New Moon, stanowczo za wcześnie, póżniej my fani byliśmy zniecierpliwieni, że do listopada jeszcze tak daleko i co ? I musiał dodać kolejny zwiatsun żeby dalej podsycić atmosferę, na końcu się złamał i dał najdłuższy trailer z możliwych który trwał 2,18. Sory.
To jest coś na zasadzie, " daj palec, ci chcą całą rękę ".

Ten reżyser prowadzi bardzo dobrą politykę. Nie podgrzewa atmosfery i trzyma w napięciu. Wydaje mi się, ze jakby wpuśił trailer chociażby 2 minutowy w kwietniu albo w maju wystraczyłoby to w zupełności. I okres czasu miedzy zwiastunem a filmem, byłby krótki, gdzie ten jedyny trailer wystraczyłby w zupełności żeby trzymać w napięciu.

Anka_53

Tak, tak i jeszcze raz tak.
Jeden trailer dwa miesiące przed premierą, zero postaci na plakatach i tylko nasze domysły. To wystarczy, żebym poszła z miłą chęcią do kina na ten film. Bo jeżeli chodzi i new moon to nic mnie w nim nie zaskoczyło...no poza tym, że zakoczyło mnie to, że mnie nic nie zaskoczyło;p

ocenił(a) film na 6
keshia21

No .macie racje . jeden wystarczy . i mnie też nic nie zaskoczyło . szłam do kina żeby zobaczyć wszystkie kawałki po sklejane w całość a nie żeby zobaczyć co to są za kawałki .

Zresztą , Slade powiedział lub napisał [nie pamiętam] że boi się wypuścić trailer i że będzie to przedłużał jak tylko będzie mógł. Ja tam uważam że dobrze robi .

ocenił(a) film na 8
asiunia_952

też tak uważam ; ] .
mam tylko nadzieje, że opóźnia to wszystko bo wie, że wychodząc z kina będziemy zadowolone.
i mam jeszcze nadzieje, że jemu podoba się to co stworzył, i po 1 światowej premierze wyjdzie z kina i pomyśli że dał z siebie wszystko ;] .

/ a jak tak pomyśli to i [ mam nadzieje ] my nie bedziemy zawiedzione. ;]

anabella

To będzie dziwne i tajemnicze taka cisza , cisza a jak się wkonću pojawi trailer to będzie akcja ;D
Narazie jest tylko kilka zdjęć nic po za tym . Coś czuje, że to specjalnie zaplanowane i to będzie coś nieprawdopodobnego ,że nagle wypuszczą do neta trailer .

Hmm a nie chciałybyście soundtracku wysłuchać tak żebyśmy się zastanawiali co w jakiej scenie będzie.

Jak czytałam wstępnie tak ze 4 sceny z scebariusza to wam mówie jakie to hmm..dziwne. Jakoś nie moge dalej czytać jeszcze 150 dni ;]

(ten scenariusz co wyciakł)

SPOILER MAŁY !!

Scena zaręczyn i rozmowa Jacoba z Bellą wymiata! ;)

ocenił(a) film na 7
anabella

też na to ogramnie licze. mam ogromną nadzieję ze nie bede czula takiego rozczarowania jak po NM. wbrew innym i tak uwazam że muzyka była najmpocniejszym pk filmu.

asiunia_952

zgadzam się z tobą. Zmierzch obejrzałam przypadkiem bez całego szumu wokół (dostałam płytkę z kilkoma filmami i przypadkiem znalazłam tam zmierzch o którym wtedy jeszcze nie słyszałam), potem cały szał, zapowiedzi , czytanie całej sagi i wszystkiego co w internecie się pojawiało łącznie ze wszystkimi fotami i oryginałami scenariuszy + plotki wszelkiej maści... i przejadło się (...trochę, o ile to może się przejeść...) i teraz mam nadzieje, że wszystkie "czekoladki" otworzą się w ostatniej chwili tuz przed premierą i tez nie za dużo. wariuję z braku nowych informacji, ale wychodzi mi to na zdrowie i podsyca apetyt..

urszulankaa

no ty chyba sobie żartujesz, chcesz żebym z ciekawości umarłaxD
chociaż i pierwszej zapowiedzi nie moge się doczekać... no ale cóż aby do OskarówxD

Edie_Sedgwick_

Witam wszystkich serdecznie, ostatnio pilnie śledze wasze posty:) również jak wy nie mogę się doczekać zaćmienia, po oglądnięciu zmierzchu i księzyc w nowiu kupiłam ksiązki i przeczytałam wciągły mnie ogromnie:). I pytanie trochę nie związane mam do was z eclipse ale przeczesuje forum i nie moge nigdzie znaleść linka na którego natrafiłam tu pare dni temu, chodzi mi o parodie kreskówkową zmierzchu a konkretnie scenę w sali baletowej jak wiecie o co mi chodzi to wklejcie bardzo proszę bo szukam już 2 godz i nie nic.pozdrawiam i czekam na dalsze wiadomości

_Mika_

http://www.youtube.com/watch?v=Nqvg0C90FhM - Prosze mam nadzieję, że to ;)

Serio wam mówie scenariusz a przynajmniej te sceny wymiatają i jeśli to naprawde ten oficjalny scenariusz to rozmowa Belli z Jacobem dialogi są prawie identyczne jak w książce ;)

Albo zaręczyny jak mówiłam xd

Piper16

Mam nadzieję, że masz rację :-) bo w poprzednich częściach Rosenberg się nie popisała, szczególnie w New Moon.

GilmoreGirl

Kolejny wyciekł?? Niech sobie lepiej pilnują tych scenariuszy.
Taa też mam nadzieję, że masz racje. Fajnie by było gdyby się trochę bardziej postarała....

Patyczax

To byłoby święto, gdyby nic nie wyciekło. Jak na razie zaczynają nam się robić małe chiny, pod względem, tych niedoróbek.
Dziwnym trafem wycieków nie ma przy innych produkcjach, tylko przy Zmierzchu wiecznie coś jest nie tak.

Cała organizacja jest do ch. I tyle na ten temat.

Edie_Sedgwick_

To sobie weź na wstrzymanie, i nie gadaj, że umrzesz. Spokojnie. My też jesteśmy fanami, ale chcemy jak najpóźniej widzieć zwiatsun, tylko dlatego żeby znów się nie rozczarować. Tak jak było z Księżycem :)

Anka_53

no a ja chcę jak najprędzej ten zwiastun bo sie juz doczekac nie mogę, bo w końcu ile można czekać?

P.S. no może z tym umieraniem przesadziłamxD ale co tam i tak jestem strasznie ciekawa jak im to wyszło

ocenił(a) film na 10
Edie_Sedgwick_

ahh... ja też już nie mogę się doczekać ;) mam nadzieję że tak jak mówisz dialogi będą bardziej tak jak w ksiązce i cały film będzie bardziej na podst. ksążki... ja tam nawet jak będa wyciekac te fragmenty scenariusza, nie bede czytac, postaram sie tylko zobacztc zwiastun i na tym koniec, nic wiecej - wiecej zaskoczenia (mam nadzieje miłego) w kinie... ;))

urszulankaa

no z tym zaskoczeniem to nie przesadzajcie:) my prawdziwe fanki, które sagę mamy praktycznie w jednym paluszku, możemy być jeszcze zaskoczone? maaaaaaaaaam nadzieję, że ktoś w końcu da nam coś na co czekamy, a na co? no właśnie niech to będzie przeooogromna niespodzianka:)- pozdrawiam wszystkie wiekowe fanki :)))))))))

Agila34

Mnie zmartwiła tylko jedna informacja dotycząca Breaking Dawn. Czytałam ostatnio wypowiedz Petera Facinelli, który stwierdził, że chciałby, aby Przed Świtem było dostęone w kinach już od 12. roku (również ze względu na jego 11. czy 12. letnią córkę). Daddy C., wybacz, ale tym razem mam gdzieś Twoją śliczną córkę bo chciałabym zobaczyć dobre sceny na wyspie Esme i dobrze zrobioną scenę narodzin Nessie, czyli bez cenzury.

Tak przy okazji. Miałyście okazję oglądać niewykorzystane sceny Twilight? Mnie się bardzo podobały i żałuję, że zostały usunięte z ostatecznej wersji. Niesamowita była scena z Carlislem i Esme oraz ta z Victorią i Jamesem. Usuneli wszystko co w najmniejszym stopniu mogło wiązać się z seksem.

GilmoreGirl

Nominacje do Oscarów są już znane :-) Najwięcej otrzymał Avatar, kilka też Nine (który absolutnie mnie urzekł), ale jest też nominacja dla Anny Kendrick za rolę drugopolnową w filmie Up in the Air :-)

GilmoreGirl

Avatar ma dziewieć ale dziewięć ma też film byłej żony Camerona - ale nie pamiętam jak się nazywał ten film. Taki wojenny no:D

GilmoreGirl

Widziałem te sceny. Wydaje mi się że mogliby je włączyć do filmu, zwłaszcza Victorię i Jamesa - przecież nie robili tam nic gorszącego. Mogliby wydać wersje DVD poszerzoną o te sceny - niby nic nie wnoszą one do samego filmu ale osobiście lubię takie "drobne rarytasy"

Co znaczy "dobre sceny na wyspie Esme" ? Jeżeli liczysz na noc poślubną i pozostałe udziwnienia to tak czy inaczej nie liczyłbym na coś takiego. Jakieś krótkie retrospekcje nie za wiele pokazujące.
Scena urodzin małej bez cenzury czyli urodziny Obcego w domu Cullenów ? Mogłoby być ciekawie.

GilmoreGirl

Nieee !! a gdzież znalazłaś te perełki ?? podziel się plis :)

ocenił(a) film na 8
Lucy_Liu_

no właśnie , dajcie linka do tych scen ; ] .
z góry dzięki ; *

ocenił(a) film na 7
anabella

gdzie mozna zobaczyc ta scene z vicooria i jamesem

domis3

http://video.google.pl/videosearch?hl=pl&rlz=1T4RNTN_plPL329PL329&resnum=0&q=del ete%20scenes%20twilight&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv#

_Mika_

a na przed świtem bym na fajne sceny nie liczyła bo czytałam ze moją byc bez ograniczeń wiekowych ma byc scena na wyspie i porodu ocenzurowana

ocenił(a) film na 7
_Mika_

dzieki za link do usunietych scen ; dd aaa co do przed switem to bym chciala zeby byly sceny na wyspie esme heheh

domis3

Usunięte sceny to ja mam na dvd :D Kupiłam powiększoną wersje Zmierzchu.

Co do ograniczeń wiekowych. Mało mnie to obchodzi, co się tam będzie dziać. Ale jeśli mają wszyttskie " drastyczne " sceny wycinać to niech się w dupę pocałują. :D

Taki poród np. co mnie obchodzą jakieś dzieci 11-letnie. Niech poczekają na 14 czy 16 lat. Pf.

Jak tak będziemy patrzeć, to cenzura by musiała być nawet przy każdym pocałunku., bo nie daj boże, jakieś dzieci to zobaczą.

ocenił(a) film na 8
Anka_53

dokładnie .

a po za tym - spójrzmy na to z tej strony - zmierzch to 'horror' więc wiadomo że nie dla dzieci, więc dalsze części też podchodzą pod ten typ.
Oni powinni wiedzieć że robią to nie dla przedszkolaków !
Czyli : żadnej cenzury ;]

/ chciałabym ...

anabella

Ja tylko przekazuje to co gdzieś w necie widziłam tzn czytałam osobiście też wolała bym zeby np scena porodu była drastyczna

ocenił(a) film na 6
_Mika_

Tak ja też bym chciała . żeby było to pokazane tak drastycznie jak w książce , żeby byl caly że tak powiem ten urok .