dziś padnie pierwszy klaps... proponuję abyśmy w tym temaie dzielili sie nowinkami z planu :)
Właśnie wytną to co soczyste i ciekawe a zostawią same barachło - bo niby dzieci zobaczą i się udławią kukurydzą. Jak tak wszystko będą cenzurować to wyjdzie z tego chłam w stylu M jak miłość.
Na to sobie tez nie mogą pozwolić, po tym co zrobili i co usłyszeli po New Moon. Więc wydaje mi się, że jednak się bardziej postarają, w końcu na coś musi się przydać ta zmiana reżysera.
Szczerze mówiąc to trochę się z tym liczę, że nie zobaczymy ani seksu, ani krwi, nie usłyszymy też trzskających kości Belli... Żeby było jasne, nie chciałabym też, żeby nagle z Sagi powstał tandetny horror, w książce też przecież wszystko opisane jest hmm, subtelnie? Chciałabym tylko trochę elementów dla dorosłych. Może niepotrzebnie, ale pokładam trochę nadziei w Sladzie, który chce ponoć nakręcić odważniejszy film. Mają być porządne sceny walki, a jeżeli tak się stanie to mam nadzieję, że Slade przełamie tym pewne konwencje i pojawią się szanse, że Breaking Dawn też będzie niezłe :-)
no właśnie ,przydałaby się chociaż jedna część dla nas "wiekowych fanek", bo w trzeciej to wątpię, żeby pocałunki były bardziej realne. Ale ta ostatnia część powinna być dla nas!!!!!!!!!! helo, to nie jest Harry Potter - dzieciom już podziękujemy, papa do lekcji....
Heh coś w tym jest, moim zdaniem dzieciaki nie mają tu czego szukać i tak jak mówiłam, nie mogą pozwolić sobie na zjechanie zaćmienia, po tym jak zjechali NM, to by było za dużo...
Ale czy możemy mieć pretensje ?
W zasadzie, jeśli robią film od 12 lat, to muszą się liczyć, ze 13 latka, nic więcej nie napisze oprócz " Kocham Roberta, jest taki zajebisty " tudzież " Bardzo mi się podobało. Ulubiony film, już 1025. "
Dopiero później im się wyrobi zdanie.
Ja jestem za ograniczeniem wiekowym. Film od 16 lat i niech zrobią dobrą rozrywkę. A nie że takie sranie się.
Powiedzmy sobie szczerze, mało było osob, które krytycznym okiem spojrzało na New Moon. Ja napisałam, że mi się nie podobało, a na filmwebie wszystkie 13 latki z fochami. Tak bywa.
Ja pewnie jak miałam 13 lat, może byłam podobna.
Ich nie przekonasz że film był badziewny.
taka wysoka średnia, była właśnie dzięki osobom, które z przyzwyczajenia, lub dla boskiego Roberta dawały za film 10.
Niech zrobią od 16 i niech zostawią te sceny, wyobraźcie sobie , że w BD nie ma pokazanego posiniaczonego brzucha cierpiącej Belli , porodu to będzie jakiś absurd pewnie pokażą normalną Belle ze skurczami czarny ekran a chwile potem Bella z małą na rękach z idealnym make upem xd
Ten film nie może być w zupełności cukierkowy , przecież w książce nawet ich problemy są i uczuć pełno a jak wytną co najlepsze to masakra -.-
Sorki, za literówki i wgl ;)
No totalna masakra . No w sumie mogli by zrobić od 16 , tylko pewnie "sweet 12" będą się oto rzucać . No jak to one nie zobaczą swojego Edwarda . ?
Ehh ... Mam nadzieje że jakoś to będzie
małolaty i tak zobaczą "po kryjomu przed mamusią" , a my chcemy naszego wampirka w całej okazałości haha na dużym ekranie
Dziewczyny, widziałyście już ostatni odcinek VD (The Vampire Diaries)? Jest genialny :-)) Jeżeli nie zaczełyście jeszcze oglądać to mocno polecam, serial jest naprawdę świetny. No i macie jedynie 13 odcinków do nadrobienia ;-)
ja właśnie dzisiaj dopiero zaczęłam przygodę z "pamiętnikami w.". Na razie czytam książkę, a film pewnie zaraz też zacznę oglądać i pewnie tez zwariuje na tym punkcie
Ja próbowałam przeczytać książki, ale niestety nie dałam rady. Chciałabym napisać to jakoś delikatnie, ale chyba się nie da - dla mnie Pamiętniki Wampirów były zbyt kiepskie, schematyczne, banalne. Odłożyłam pierwszą część po pierwszych 50. stronach. Serial natomiast od razu przypadł mi do gustu :-) Chociaż naturalnie to tylko moje skromne zdanie. A jak Tobie podobają się książki?
a ja dla odmiany ogladalam czysta krew w niedziele dokladnie 11 odc 2 sezonu i fajne ; dd no dobra ale to nie ten temat tutaj temat zacmienia ;dd
No, ale to taki luźny temat :-) Chyba nikomu nie przeszkadza, że piszemy o innych, związanych z wampirami rzeczach (?)
Kto by się tam czepiał o to ;P
Ja nie mam HBO to na razie oglądam Czystą Krew na Foxlife ;/ Pamiętników Wampirów odcinków jeszcze nie oglądałam, ale za to książki czytałam. Zrobię antyreklamę, ale co tam ;P Nie polecam. Nudne i proste. Można wszystko przewidzieć. Za to pewnie innym znana jest saga Dom Nocy ;D Moim zdaniem po prostu boskie! Albo moja ulubiona (zaraz po Zmierzchu, oczywiście) saga to Dary Anioła! Polecam i to naprawdę!!
A co do Zaćmienia - żadnych nowinek nie ma?? W NM było tego sporo, a teraz pusto!
właśnie dzisiaj przeczytałam połowę pierwszej części i jest jakaś taka bez wyrazu i większych emocji, ale się nie poddam. Wiem że film jest o niebo lepszy.(muszę dodać że "zmierzchu-książki" nie musiałam tak w siebie wmuszać, tylko połknęłam ja w całości, choć wiele rzeczy było napisane nie w moim stylu, ale nadal wracam do wielu jej fragmentów bez końca).
a tak wogóle to odeszłam od tematu, musimy o pamiętnikach pogadać na na innym forum. A teraz czekamy na newsy z zaćmienia a tu ciiiiiiiiiichoooooooooo az w uszach piszczy, trzymaja nas w niepewności bez litości haha
Hej, dziewczyny ja mam 13 lat.... xD
Jak mogłyście o mnie zapomnieć?! <foch> XD
Mogą zrobić ograniczenie nawet od 18, mnie to i tak nie powstrzyma od obejrzenia w kinie xD po pierwsze mogę pójść z dorosłą osobą, a po drugie zawsze jak bywałam w kinach w Warszawie, Wrocławiu, Katowicach czy Legnicy to i tak mnie na takie filmy wpuszczali
No widzisz :-) Każdy byłby zadowolony ;-)
Jeżeli chodzi o True Blood to słyszałam bardzo dużo dobrych opini. Muszę chyba znaleźć czas na obejrzenie serialu. Za książki się na razie nie biorę bo już za dużo całych sag czeka w kolejce - jestem w trakcie Morganville Vampires (polecam, zupełnie inne niż Twilight), chciałabym przeczytać właśnie House of Night i Vampire Chronicles, także sporo tego.
Co do Eclipse to newsów z planu brak, ale widziałyście to?
http://www.eclipsemovie.org/newold-videopeter-facinelli-gives-fan-the-twilight-d ance/
Nastolatką już nie jestem i takie rzeczy nie powinny robić na mnie wrażenia, ale cóż... to robi. A na Was, huh?
ja mam 16 lat i też w sumie jestem za ograniczeniem wiekowym, co najmniej od 15 lat...
ale podejrzewam że nawet jak zrobią od 18 to będą wpuszczać i 16,14,12-latki, bo w końcu
dla nich jest to zysk, więc co im szkodzi...
Nice:) Aż chciałoby się powiedzieć- Takiej to fajnie... Sama bym sobie z nim potańczyła, np walca przy Flightless bird ^_^
Heh taki żarcik;) Bo wcześniej byłaś na forum NM i dziesięć sekund później tutaj..(zresztą tak jak ja:))
a, haha, no tak bo ja zawsze kilka stron od razu otwieram i patrze na wszystko na raz (nie dosłownie
oczywiście) bo trzeba wszystkie najważniejsze tematy obskoczyć ;))
wow, ale odjazd. Marzenia sie spełniają. wbiło mnie w krzesło. Chciałabym usłyszeć z jego ust to co ona. Jesteś boska- dzieki za to ciacho.
o jejku. fajnie byłoby tak zatańczyć z nim, albo jakimkolwiek aktorem ;]
ta cisza na temat eclipse coraz bardziej mnie irytuje ;/ .
no mnie też już zaczyna denerwować, że nie ma żadnych newsów, ale w sumie już jakoś aż tak się tym nie przejmuje ;)
a wczoraj oglądałam sobie 1 część i zaczęłam potem tak rozmyślać, jak to będzie w Zaćmieniu, wyobrażać różne
sceny... ;)
Też tak sądzę, ja czekam ale cierpliwie. To tak jak się czekało na pierwszą gwiazdkę w dzieciństwie:)
ja już się nie mogę doczekać trailera ;( no i samego filmu...
jak na razie jak by ktoś nie widział : wiadomosc z twittera reżysera:
http://twitter.com/DAVID_A_SLADE
"Cutting like crazy, the film is getting closer working through the weekends again, adding more EDWARD!"
tłum. :"Obrabiamy film(?) jak szaleni, film coraz blizej, znów pracujemy w weekend, dodajemy wiecej Edwarda"
hehe niech pracuja w kazdy weekend! a co tam
my chcemy zwastun!
No . Chcemy . I tak cisza też mnie trochę irytuje .
A co do True Blood To obejrzałam całe 2 sezony [ czekam z utęsknieniem na 3] i jestem przy końcu czytania 2 części. Serial rewelacyjny naprawdę polecam choć 2 sezon o wiele lepszy ,ale żeby go zrozumieć trzeba najpierw 1 obejrzeć .
TB mnie zniesmaczyl pierwszym odcinkiem ... i jakos nie mialam ochoty ogladac juz kolejnych odcinkow :/
Miło, że tak pracują dla nas (i dla kasy oczywiście, ale wolę wersję, że dla nas ;D)!!!
Ja przeczytałam pierwszą część TB, więc oglądam to też po to, żeby sobie jęczeć jak odeszli od książki albo jak nie ;)
hej! "zmierzchofani" WRACAMY DO TEMATU! Eclipse to jest teraz najważniejsze, a wszystkie inne "wampiromanie" może na innym forum. Ja też chętnie pogadam o Pamiętnikach W. i T.B.!!! OKi?
:/ Chciałabym tylko powiedzieć tym z góry, że nie wszystkie 13 latki KOCHAJĄ ROBERTA :/ Ja mam co prawda 14, ale jeszcze dwa miesiące temu miałam 13. Więc , nie latam po szkole w koszulce KAŻDY POTRZEBUJE EDWARDA i nie chodzę do kina tylko po to, żeby zobaczyć jego 'słodką' buźkę, która wcale słodka nie jest. Przeczytałam całą serię, niesamowicie mnie pochłonęła i bardzo chciałabym, żeby filmy były ekranizacjami książek, a nie tylko wzorowały się na nich. Nie widzę nic złego w tym, ze ktoś się całuje-no proszę Was, teraz nawet 10 latki się całują wiec czemu w filmie aktorzy nie mogą ? Jeśli jednak film od 16 lat miałby być 'prawdziwy' a nie robiony pod 10 letnią publiczność- mogę sobie kino darować, byleby tylko film odzwierciedlał książkę. W ogóle to zawalili z doborem aktorów, bo gorszej aktorki od Stewart świt nie widział. A Pattinson jest żałosny, byłby całkiem normalny gdybym go tylko nie widziała wszędzie , począwszy od telewizji po internet czy stoiska z gazetami. WSZĘDZIE, nawet na piórnikach koleżanek : /
Tyle ode mnie.
No dobra . Mój błąd nie wszystkie , ale większość . A co do aktorów to niestety się z tobą nie mogę zgodzić . Kristen może nie jest aktorką wszech czasów [szczególnie tej jej otwarte usta cały czas] ale osobiście uważam że pasuje do tej roli świetnie. Tak samo jak Rob jest świetnym Edwardem . Choć trzeba przyznać ci racje .Mania na jego punkcie już jest strasznie przesadzona i współczuje mu szczerze i od serca.
Stewart może przejść - czasami miałem wrażenie że naprawdę jest nieco pogubiona w tym filmie.
Patinson jako Edward ? To nierozumienie, wiem że zaraz wyskoczą ludzie którzy napiszą że jest boski, przystojny i w ogóle ach i och w tej roli. Ale czy będziecie mogli to potwierdzić za kilka lat kiedy szał ciał już opadnie ?
Według mnie powinni dobrać aktora który znacznie lepiej potrafi grać samą mimiką i jest naprawdę przystojny. I serwuje swój uśmiech - Meyer opisała go chyba jako łobuzerski (od którego traci się głowę - to dodałem sam) kiedy Pattinson walnął taki uśmiech w filmie ?
No dobra nie walną nigdy , ale jakoś mi pasuje sama jego twarz jako twarz Edwarda . A ty jakiego aktora proponujesz . ?
Na szczęście to nie ja musiałem wybierać obiekt westchnień dla milionów fanek. Po za tym nie bardzo znam "młode pokolenie" Ale może Steven Strait ? W Pakcie Milczenia był całkiem niezły.
Mi osobiście nie podoaba się Pattinson, a jak wchodzę do empiku to jego palakaty i książki przy wejściu o nim mnie straszą, a co do łobuzerskiego uśmiechu to w filmie(zmierzchu) był raz w scenie jak razem przyjechali do szkoły jak był w okularach. A co do zaćmienia to się boję że mnie rozczaruje film. Zmierzch i kn oglądłam zanim ksiązki przeczytałam i wydaje mi się że gdybym zrobiła w odwrotnej kolejności to by filmy mi się nie spodobały. Ciekawa jestem czy zaćmienie dorówna książce.
Mi bardziej przypadłby do gustu w roli Jacoba. Byłby nawet lepszy od Taylora. A co do Edwarda do już się pogubiłam . Zawsze mi pasował ale patrząc na wasze opinie .... to już sama nie wiem .
Odpowiedź jest prosta - żadna ekranizacja choćby najlepiej zrealizowana nie dorówna książce. W okularkach pokazał że jest wyluzowany ale to nie było to.
Patinosn na tych zdjęciach z włoskami w nieładzie wygląda jak meduza z wężami na głowie.
Mnie Rob pasuje do roli Edwarda, chociaż sama nie wiem dlaczego. Zdaję sobie sprawę, że nie jest najprzystojniejszy (niektóre jego sesje podobają mi się bardzo, inne w ogóle), wiem też, że jego gra nie powala na kolana, a mimo tego, nie chciałabym, żeby Edwarda zagrał ktoś inny. Nie wiem, Rob ma w sobie coś oryginalnego, typowo brytyjskiego i to chyba to :-) A zawiadacki uśmiech był jeszcze jeden - pierwsze scena w Twilight, kiedy wchodzi do stołówki i słyszy myśli Jesici.
No i chciałabym zaznaczyć, że zdecydowanie bardziej podobał mi się w Zmierzchu niż w Księżycu w Nowiu!
hahahah ale się uśmiałam - meduza, nieźle.Ale słuchajcie, nie czepiajcie sie, ja będę go bronic, bo mi pasował od początku i dla mnie trafili z wyborem w 100%, a Bella w książce jest ciamajdą i tak tez wygląda i co nie trafili, ja uważam że tak. A najfajniejszy uśmiech to tez uważam, że w zmierzchu to jak wysiadają z samochodu przed szkołą, a w NM jak Bella czeka na edka na parkingu i on idzie w jej kierunku- to im wyszło ok.
Takie było moje pierwsze skojarzenie. Okay niektórzy mogą go bronić a inni twierdzić że nie pasuje - podyskutować byle kulturalnie zawsze można.
Może jako facet odbieram wszystko nieco inaczej ale czytając o tym słynnym już uśmiechu Edka wyobrażałem sobie coś w stylu Harrisona Forda jako Indiana Jones - pamiętacie tamten zawadiacki uśmiech ? Pewność siebie, nutka awanturnictwa spokoju i pobłażliwości dla przeciwnika (jeszcze jeszcze kilka innych składników) natomiast Patinosn nie prezentuje czegoś po czym według mnie - ludzie wyskoczyli by.... porażeni, uśmiecha się ale to nie to. Jeżeli w NM myślimy o tej samej scenie to wybaczcie ale tam wyglądał jak by był po psychotropach - bardziej straszył i porażał.