no dobra , to jeszcze raz ;D
kolejny 1000 musi pęknąć przez premierą ;]
U mnie jest Multikino ale zawsze chodzę do Heliosa :) :) Jej Piper zaszalałaś i to nieźle ja w środę wybieram się dopiero drugi raz :) :) Trochę nie na temat ale czy ktoś się już natrafił na tą książkę??? "Zmierzch" i historia - pozycja obowiązkowa dla fanów sagi
Nakładem wydawnictwa Prószyński i S-ka 29. czerwca ukazała się książka "Zmierzch i historia" pod redakcją Nancy R. Reagin. Książka z pewnością przypadnie do gustu fanom sagi „Zmierzch”. "Zmierzch i historia" stanowi tło historyczne dla bohaterów i wątków stworzonych przez Stephenie Meyer.
Jakie normy społeczne rządziły światem, w którym dorastał Edward? Czy los rodziny Jacoba był od zawsze przesądzony? Czego mógł doświadczyć Jasper jako żołnierz wojny secesyjnej? Czy Volturi byli typowymi władcami w renesansowych Włoszech? Jak wyglądało dzieciństwo w siedemnastowiecznym Londynie, gdzie na świat przyszedł Carlisle?
Odpowiedzi na te intrygujące pytania oraz masę równie zajmujących informacji znajdziecie na kartach „Zmierzchu i historii". Od renesansowych Włoch, po czasy polowania na czarownice w nowożytnej Anglii i wojnę secesyjną, aż do początku XX wieku, Cullenowie i inni nieśmiertelni bohaterowie "Zmierzchu" byli świadkami wielu istotnych wydarzeń, które ukształtowały współczesny świat. Ta książka to pierwszy tego rodzaju wgląd w bogactwo historycznych okoliczności, które wpłynęły na formowanie się tożsamości bohaterów cyklu, a także na ich decyzje i działania. Porównywanie historii „Zmierzchu” z prawdziwą historią ludzkości, daje okazję, zarówno miłośnikom faktów, jak i fanom sagi, do jeszcze głębszego wgryzienia się w strukturę opowieści.
Nancy R. Reagin jest profesorem historii i gender studies w Pace University. Jej najnowsze badania dotyczą internetowych społeczności fanów literatury.
a ja zaczyna od piatku:-D na mnie tez zarobią:-D jak bedzie czas to cały weekend bede zagladać heh małe kino zarobi
Ja byłam 2 razy. W tym tygodniu idę jeszcze na Shreka a listy do Julii chyba se ściągnę. Na mnie aż tak dużo nie zarobią. ;P
Bylam dzisiaj na Shreku i ... okropnie sie zawiodlam. Cienki film i malo smieszny.
Na Listy do Julii ide jutro jeszcze raz ;P. a pojutrze na Koszmar z ulicy wiazow ;]
Kellan tam gra ;D.
O wlasnie. W nowej Bravo girl jest plakat z Xawierem. ;D Jutro ide sobie kupic i powiesze na scianie ;D. Az sie poplakalam ze szczescia,jak sie dowiedzialam,ze jest jego plakat. XDD
W normalnym Bravo widziałam, że też jest jakiś artykuł o Xawierze a do tego jest plakat Edka i Belli na łące :) Wczoraj znów byłam na Zaćmieniu <3 :* :* :* Megaśny jest ten film ehhh <zakochana> :D :D
yhy też chciałabym zobaczyć film jeszcze raz w kinie ale nie ma szans. Czekam na dobrą wersję i umówiona jestem do koleżanki na jej megaśną plazme w domku i jeszcze tylko butelka albo dwie dobrego oczywiście bardzo dobrego białego wina i myślę że będzie odjazdowo...
pozdrawiam wszystkie wytrwałe fanki
widzę, że temat nie umiera
dobijmy do 1000 i przenieśmy się na "Break Down"
p.s. Xavier jest cudniaśny
aa tak o Breaking Dawn to znalazłam fajny artykuł ;D są tu sukienki Belli, Rosalie i Alice co proponuje In Style ;D no i inne różne rzeczy np. tort by taki pasował i w ogóle te różne inne elementy ;p http://www.instyle.com/instyle/package/general/photos/0,,20241149_20390650_20793 553,00.html