PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 163294
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

no dobra , to jeszcze raz ;D

kolejny 1000 musi pęknąć przez premierą ;]

weramg

Kilka ciekawostek o Breaking Dawn (wiem, że to nie to forum, ale na pewno was zainteresuje):
1. Melissa Rosenberg twierdzi, że umieści w scenariuszu sceny narodzin, sexu, w tym scena z piórami :-D oraz trochę krwawych scen, zaznaczyła, że nie będą to wiadra krwi i wszystkie sceny będą delikatnie pokazane, ale tak by nie straciły sensu
2. Melisa zdradza także jak planuje podzielić ostatnią część sagi (to dopiero są plany, jeszcze nie zaakceptowane przez producentów, trwają rozmowy):
I część - kiedy Bella jest człowiekiem, nowo pojętą małżonką oraz gdy jest w ciąży
II część - Bella jako wampir i rodzic
Przerwa między filmami planowana jest w czasie przemiany, sama Melisa jeszcze nie wie w której jej części

Fajnie, że tak podzielą. Idealne przejście wg mnie to, gdy Belli serce się zatrzymuje, Jacob nadal uciska jej klatkę, a Edward wbija strzykawkę z jadem i koniec 1 części. 2 część się zaczyna gdy Edward wyciąga strzykawkę, w tym samym momencie słychać serce Belli, jak to określił Jacob "usłyszałem szarpnięcie w jej sercu, jakby je poraził" i scena ratowania jadem przez ugryzienia.

Już słyszałam propozycje fanów, że Bella zasypia/umiera, ją pali i koniec, a w 2 części gdy otwiera oczy, ale my wtedy nie widzimy jak Edward i Jacob ratują życie ukochanej. Więc mam nadzieję, że tego tak nie podzielą.

GGosiAA

Fajnie by wyglądało gdyby zrobili zbliżenie na oko Belli a tu nagle ono gwałtownie by się otworzyło i ujrzelibyśmy czerwoną tęczówkę. A potem czarne tło i... koniec części pierwszej. Chyba któraś z was ten pomysł podawała.

ocenił(a) film na 6
LunarDestiny

Nie wiem ... Ale tyn pomysł mi się bardzo podoba ... Fajnie by wyglądało i wzbudziło by zaciekawienie . ;)

asiunia_952

A jakby przypadkiem ktoś poszedł na ten film i zobaczył taki koniec? to by było śmieszne :) Ja bym była takim końcem filmu wręcz zbulwersowana, ale z punktu widzenia fana byłoby wesoło :DDD

anabella

Moim zdaniem najbardziej na koniec filmu pasuje właśnie moment, w którym Bella budzi się jako wampir:D

ocenił(a) film na 6
elmirka27

No tak ... ale czy jest ktoś taki kto nie widział/a pierwszych 3 części ( w sensie że jak już wyjdzie BD) i poszedł by na 4 ... ? Wątpię . Więc ... Mogą tak zrobić . ;P

ocenił(a) film na 10
asiunia_952

Jejku nie było mnie dwa dni a tu nie dość, że nowy 1000 :) To jeszcze tyle zaległości mi się zrobiło, na szczęście już je nadrobiłam :) :) :) NIEZNISZCZALNE :D
Pomysł na zakończenie pierwszej części BD rewelacja moim zdaniem też tak powinni zrobić i szczerze to taką właśnie stworzyłam sobie wizję w głowie.... Ogólnie co do całej ekranizacji BD PORAŻKA nie wiem co oni mają w głowach skoro chcą tak to zekranizować... Pojeba... im się w główkach chcą zrobić typowy film dla 12 latek :/ ;/ Jak oni mogą wyciąć kluczowe sceny?? (moim zdaniem są one ważne dla całości filmu) Jestem rozczarowana, zawiedziona i nie wiem co jeszcze nie dość, że terminem wypuszczenia drugiej części to jeszcze tym co oni wyprawiają :( Nie wiem ja chyba nie będę się nakręcać na BD i po prostu jak w końcu wyjdzie do kin to pierw poczekam na opinie a później stanę dopiero w kolejce po bilet na pewno nie tak jak teraz, że będę odliczać dni czy bilet kupować już miesiąc wcześniej ............. A na Zaćmienie już nie mogę się doczekać to jest jakaś MASAKRA.... Mam tak słabą siłę woli, że praktycznie oglądam wszystko co dodajecie czy co sama znajdę więc jestem już tak zniecierpliwiona że jeszcze troszkę i eksploduję :D :D :D :D :D

ollcia020

Oni nie wytną kluczowych scen, po prostu ich nie nakręcą :-P A tak na poważnie to te kluczowe sceny mają być, tylko przedstawione łagodniej, np tak jak w książce, będzie pokazane zbliżenie się Edwarda do Belli i bum następna scena (poranek w pierzu). Pociesza mnie tylko to, że obecne filmy dla 12 latków nie są już takie niewinne jak w te naszych latach młodości (latach 90'), więc trochę pikanterii można się spodziewać (spójrzcie chociaż na zdjęcia rozbierania Edka)

ocenił(a) film na 10
elmirka27

A dla mnie jak by na koniec było tak że Bella się budzi i widzi Renesmee na rękach Edwarda ;D Żebyśmy wiedziały jak ona będzie wyglądać i w ogóle ;D

ocenił(a) film na 6
xbellax

Nie mogą tego pokazać bo wtedy nie będzie tego dreszczyku emocji i oczekiwania przed 2 częścią. ;P

ocenił(a) film na 7
asiunia_952

ja też ułożyłam sobie w głowie jak to powinno wyglądać. Z punktu widzenia producentów, myślę, że utną właśnie w momencie gdy nowa Bella otworzy oczy i zobaczymy tylko czerwoną tęczówkę, trzeba wzbudzić ciekawość u fanów jak będzie wyglądać ta porażająca Bella:)przecież wszyscy na to czekamy prawda? Tym bardziej, że drugi film BD ma być ponoć nakręcony w 3D, żeby w ciekawy sposób pokazać punkt widzenia świata oczami nowonarodzonej Belli, więc raczej nie ma szans żebyśmy ją zobaczyli w pełnej krasie w pierwszym filmie. Reneesme pewno zostanie urywkowo pokazana jak przez mgłę, przecież jej mama umiera i nie widzi zbyt dokładnie, dodatkowo będzie na tyle malutka, że każdy ładny niemowlak będzie mógł wystąpić w tej roli. Jej prawdziwa uroda dopiero ujawnia się później:)
Strasznie dołuje mnie fakt, że do następnego filmu trzeba czekać, aż półtora roku:( a na dobrą sprawę nie będzie tam żadnych momentów przełomowych, dopiero nowa Bella w drugiej części nas zaskoczy, czyli w sumie czekamy 2 lata:(:(Oby się nie przeliczyli, tak jak napisała wyżej ollcia020, sama też pewnie będę zniechęcona tak długim czasem oczekiwania. Od premiery New Moon minęło 6 miesięcy a mnie się wydaje wiecznością:P jeszcze tylko 11 dni!:D

ocenił(a) film na 6
Soulgray

Półtora.? Ja słyszałam że pół ale może coś mnie ominęło ...

ocenił(a) film na 7
asiunia_952

od teraz do premiery pierwszej części Przed Świtem minie półtora roku, premiera planowana jest na listopad 2011, druga część na czerwiec 2011, wiec do zakończenia wszystkiego 2 lata jak nic

Soulgray

Dzień Dobry TVN zrobiło wywiad z Krysią i Robem, o dziwo Rob uczy się od 3 tygodni języka Polskiego :-D
Oto linki:
http://dziendobrytvn.plejada.pl/25,34724,wideo,,184748,czy_fascynacja_wampirami_ jest_grozna,aktualnosci_detal.html
http://dziendobrytvn.plejada.pl/25,34724,wideo,,184752,czy_fascynacja_wampirami_ jest_grozna,aktualnosci_detal.html
http://dziendobrytvn.plejada.pl/25,34724,wideo,,184750,czy_fascynacja_wampirami_ jest_grozna,aktualnosci_detal.html

ocenił(a) film na 10
GGosiAA

A tak od tematu :P oglądałyście film Seven Pounds? Mi go dzisiaj siostra pokazała, ryczałam jak dziecko ;> bardzo wzruszający i w ogóle ma w sobie takie coś, że płaczesz i płaczesz ;..

xbellax

tak ten film jest jednym z najlepszych jakie ostatnimi czasy oglądałam (a uzbierała się już spora liczba filmów obejrzanych).
również fantastyczny jest film "Bracia". nowy bo albo z końcówki 2009r albo początek 2010.
Polecam go.

GGosiAA

Wywiad z Robertem był świetny;)
"Podnieś nogę";D

ocenił(a) film na 6
mamutek_09

Ta to było niezłe ... Musze zobaczyć ten film który teraz kręci jak wyjdzie . Skoro mówi tam po polsku jestem ciekawa jak sobie z tym poradzi ;]

asiunia_952

Hahaha wywiad z Robertem fajny, ten tekst mnie rozwalił :P

Ja też oglądałam 7 pounds i też płakałam na nim, piękny film...

Lulilka

Foto - pocałunek Jacoba i Belli
http://ifotos.pl/zobacz/304434339_eeppnp.jpg/

ocenił(a) film na 10
GGosiAA

Jak ja to zobaczę na filmie to normalnie padne xD

xbellax

OMG EPIC! :D

ocenił(a) film na 10
Piper16

świetne!!!! choć jestem Team Edward, i tak nie mogę się doczekać tego pocalunku!!! :D

weramg

A ja i Team Edward i Team Jacob ;D i Team Robert i Team Jacob. :)
Tak jak jest score o tytule '' Tak łatwe jak oddychanie'' chyba i jak zobaczyłam zdjecie jak Jake leży połamany i Bella przy nim siedzi to coś mi się dzieje. W książce tak wyłam na tym, że literki mam rozmazane ;D i Epilog <33 ;D.

ocenił(a) film na 10
Piper16

Jeszcze 10 dni do premiery . Ten czas tak szybko mija ;** Ja juz zarezerwowałam bilety juz nie moge sie doczekac

paulusiagda_

Ja je też schowałam dobrze by nie zgubić ;D.

ocenił(a) film na 10
Piper16

ja też mam już zarezerwowane bilety. Odbiorę dzisiaj, albo jakoś w tygodniu :D

weramg

Dziś Edward Cullen obchodzi swoje 110 urodziny! Fikcyjna postać, ale sto lat! :).

Piper16

A tu ciekawostka, Edwart Cullen naprawdę żył w latach 1800'
http://www.breakingdawnmovie.org/edward-cullen-spotted-in-1800s-ship-manifest-at -age-25/

ocenił(a) film na 8
GGosiAA

ja swoje bilety odbiore dopiero przy wejsciu na seans , mniejsze prawdopodobienstwo ze zgubie ^^ .

`podnies noge' <lol2>

ocenił(a) film na 10
anabella

No ja tak samo ;> jakbym odebrała wcześniej to na pewno bym zgubiła ;P no ten tekst mnie rozbraja " podnieś nogę" ;]

ocenił(a) film na 10
xbellax

hahaha;] 'podnieś nogę';] kocham go!!
ja bilety chcę trochę wcześniej odebrać, bo w dniu premiery będą kolejki...ale też nie chcę za wcześnie, żeby nie zgubić:P

weramg

http://www.youtube.com/watch?v=KylPXBFfKlA
Nowy tv spot podobny do innych ale można zobaczyć z 3 nowe sceny:)

joasia1111

Ten spocik 'Missing' na szczęście już był na początku czerwca, dobrze że ostatnie dni nie dają żadnych nowych, bo jest już tego za dużo

ocenił(a) film na 10
joasia1111

Mnie tak samo ciekawi pocałunek Belli i Jacoba i scena kiedy on leży połamany po bitwie.Książka mi sie bardzo podobała wiec mam nadzieje ze film bedzie tak samo interesujacy.Juz niedlugo premiera wiec zobaczymy :)

ocenił(a) film na 10
paulusiagda_

Mój bilecik już prawie od miesiąca zajmuje bezpieczne miejsce u mnie w domu hehe codziennie do niego zaglądam czy aby nigdzie przypadkiem nie znikł :D :D :D AJJJJ JUŻ NIE MOGĘ 10 DNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO NIE NA MOJE NERWY :P :P Co do sceny pocałunku B i J zrobili mi niezłego smaka jestem bardzo ciekawa jak w całości to się skomponuje :) Strasznie chciała bym też zobaczyć scene jak Bells uderzy Jacoba po tym jak ją sam pocałował :)

ocenił(a) film na 10
ollcia020

No ja też chce to zobaczyć jak ona go bije xD 10 Dni!!!! ;]

ocenił(a) film na 10
ollcia020

Z Roba to nie mogę haha ale się uśmiałam "podnieś nogę" haha :D :D Ale się troszkę zawstydził to było słodkie... JEZU ale jestem wkurwi..... kiedy oni w końcu odczepią taka etykietkę, że ten film jest tylko dla głupich i nierozwiniętych w pełni emocjonalnie 14 latek !!! ;/ ;/ ;/ Przecież gołym okiem można zobaczyć że coraz więcej dojrzałych osób ogląda ten film co nie oznacza, że jesteśmy pustakami... No nie mogę tak się zbulwersowałam ;/ ;/ ;/

ocenił(a) film na 8
ollcia020

oni mysla tylko o pieniadzach ; / .
ja sie dziwie S.Meyer ze ona sie na wszystko zgadza , to jej ksiazka wiec ona tez musi miec prawo do wyrazenie wlasnej opini i producenci [ albo ci co kaza obcinac film ] powinni uszanowac jej zdanie i zrobic tak jak ona tego chce. wierze ze S.M. nie tam sobie to wyobrazala...

ide ogladac Remember Me ;] .

ocenił(a) film na 7
anabella

ktoś tu pytał o midnight sun na moim chomiku można go znaleźć oraz parę innych rzeczy tu link
http://chomikuj.pl/zajaczekslomka

ocenił(a) film na 6
anabella

Hah. Podoba mi się ten film ;D

No a wracając do tematu to Meyer ma tam najwięcej do powiedzenia... Bo może powiedzieć np że jeśli coś tam np utną to filmu nie będzie ... A wtedy oni se dużo mogą zrobić ...

asiunia_952

Jezuu dziewczyny pare dni mnie nie ma i prawie cały dzień nadrabiam ;P Ale już jestem! Ja idę dopiero 7 lipca na Zaćmienie ;/ U mnie w kinie rezerwować można tylko na premiere i 2 lipca.. sale są pełne, więc jak tylko będzie można rezerwować na 7 to mam nadzieję że będą dobre miejsca ;P Niestety nadal nie czuję tej ekscytacji! Niech ona wróci ;/ Powalił mnie wywiad z Pattinsonem :D "Mówię to do słonia..." O jaki film chodzi? Oglądne go tylko po to żeby usłyszeć jak mówi po polsku ;P Zabawne jest to, że całkowicie mu się głos zmienia jak mówi po naszemu :D Taki..dziwny wtedy jest ;P

Patyczax

to chyba ma być ten film "Water for elephants"

ocenił(a) film na 7
mamutek_09

oo kal mnie tu dawno nie było xd jeśli chodzi o to co Meyer może powiedzieć to, to wszystko zależy od tego jaką umowę podpisała ;p

ocenił(a) film na 7
anabella

Właśnie połknęłam Drugie życie Bree Tanner.
Można śmiało polecić:) czytając czuć, że autorem jest Stephenie, szkoda tylko, że książka jest tak krótka, mogła jeszcze sporo ją rozbudować i wyszła by z tego niezła powieść:) Rzeczywiście może warto przeczytać przed premierą Eclipse, daje lepsze pojęcie i nowonarodzonych i rzeczywiście tak jak pisałyście wcześniej są tam pewne niezgodności, ale rzecz jasna nie napisze jakie, bo trzeba samemu przeczytać. Podejrzewam , że całkiem niedługo ukaże się na jakimś ebooku i będzie ogólnodostępna.
Na prawdę warto:) dobra robota Steph:) kurczę wydała by jakąś nową książkę w niedługim czasie, Intruz też bardzo mi się podobał i czekam z niecierpliwością na jakąś nowość, która wyjdzie spod jej ręki. Jeśli może wiecie o jakiejś, która ma w planie to piszcie:)

ocenił(a) film na 7
Soulgray

wiem, że trochę nie w temacie zaćmienia ale może Was zaciekawi:) szukałam informacji na temat Meyer, ma w planach napisanie kolejnej części Intruza, a pierwsza część zostanie zekranizowana:D, co prawda jeszcze nie ma obsady ale reżyser już jest, więc myślę, że coś jest na rzeczy:
http://www.filmweb.pl/film/Host%2C+The-2011-547189

ocenił(a) film na 7
Soulgray

kurczę już też chce już przeczytać Drugie Życie Bree Tanner,ale na razie nie ma środków xd pewnie też ją połknę :D .. mhmm OOoo to czekamy na następny film :D tak mogłabym coś napisać jeszcze,ale myślę,że teraz troszkę odpoczywa po tylu wrażeniach :) a jeżeli chcesz być na bieżąco to polecam jej blog http://www.stepheniemeyer.com/ .. częściej pisze na jej zlecenie Seth ,ale ona tez zamieszcza tam posty :)

ocenił(a) film na 7
cullens93

dzięki serdeczne za info, na pewno tam zajrzę:)

ocenił(a) film na 7
Soulgray

nie ma za co :) hah fani sb pomagają i to jest świetne . hah :D

ocenił(a) film na 7
cullens93

tak!:) Przez bardzo długi czas przypatrywałam się wszystkiemu z boku obserwując co się dzieje na forum i bardzo się cieszę, że w końcu dołączyłam:) tak jest o wiele fajniej