no dobra , to jeszcze raz ;D
kolejny 1000 musi pęknąć przez premierą ;]
pewnie i tak niektórzy fani nie będą chcieli czekać te parę lat aż wyjdzie następna część i zmierzch będzie miał mniej fanów , ja pamiętam jak liczyłam do zaćmienia i było 200 dni a co dopiero do przed świtem, 517 dni a do kolejnej części od 30 czerwca kiedy wyjdzie zaćmienie to za około 1000 dni, strasznie długo. Ale i tak zapewne ci najwięksi fani którzy naprawdę kochają zmierzch będą czekać na ekranizacje wszystkich części.
Termin premiery pierwszej czesci podali ,ale o drugiej jeszcze nie pisneli.....skad pomysl ze lipiec 2012 ?
A przy okazji mam pytanie do "forowych wampirow" : wiecie coskolwiek na temat Midnight Sun ? Kiedy mozna sie spodziewac kolejnych rozdzialow ?
Soulgray - Ja właśnie na maraton do Janek się wybieram - pewnie się spotkamy :) Wiesz, jak na randce, czerwony kwiatek miej w klapie żakietu czy coś :) hahaha. Co do ksiazki Bree to dam znać jak przeczytam bo książkę owszem dostałam ale, że mam teraz egzaminy na głowie to odłożyłam ją na kilka dni. Jeśli chodzi o pominięte sceny to niestety film ma być od 12 lat i można się niestety tego było spodziewać a wielka szkoda :(
Ja przeczytałam drugie życie Bree u kuzynki - polecam. :)
U nas to drugą sale na maraton otwarli, i ide 30 czerwca o 12:00 i na maraton 2 lipca raczej. ;D
z tego co wiem no niestety chyba zostanie tyle ile jest. Cos nam się Sefania zdenerwowała i wszczęla bunt:P albo ja o czyms nie wiem i jednak zaczęła cos tam pisac...
przez ta sesje jestem wyjęta z zycia....
Ja już po sesji :-P
A co do drugiego życia Bree to właśnie skończyłam czytać i jestem mile zaskoczona. Tak jak we wstępie pisała Stephenie, możemy "wejść" w skórę nowonarodzonej. Poznajemy ich wszystkich jako "innych ludzi", a nie jako maszyny do zabijania. Pojawia się wątek miłosny :-D między Bree, a innym nowonarodzonym Diego. W Zaćmieniu poznajemy Bree i uważamy ją za złą osobę, natomiast w tej książce dowiadujemy się, że ona nie szła do walki... (nie napisze o co chodziło dokładnie, same przeczytacie) Steph żałowała we wstępie, że tak skończył się los Bree i ja się pod tym podpisuje, żal mi jej :-( nie ma happy endu, aż łezka się w oku zakręciła.
To co mi się najbardziej nie podobało: książka jest trochę za krótka, przeczytałam ją w ok 5 godz., nie podobało mi się też, że książka zaczyna się kiedy Bree ma już 3 miesiące (jako nowonarodzona), o jej przeszłości są chyba 2 lub 3 wzmianki i trochę o przemianie.
Podobały mi się teksty i sarkastyczne odpowiedzi: np. "na podwórku ujrzeliśmy błyszczące niczym dyskotekowe kule wampiry" lub "Jane należała do wampirzej policji. Ale ta policja była skorumpowana - i to poważnie" :-D
http://www.youtube.com/watch?v=6-fFrFQei6A&feature=player_embedded - Czy tylko ja jestem taka zachwcyona;p? Wilki wyglądają 1000000000000 razy lepoiej niż e Ksieżycu, sceny walki powodują ciarki normalnie.
zapowiada się na prawde niezle:) kurcze juz tak blisko:P
miłej rozmowy dziś Wam zycze, ja przygotowuje się do egzaminu. :/
no swietnie sa pokazane te sceny walki :((( i znowu juz wiem jak to mniej wiecej bedzie wygladło ach ta moja "silna" wola
Ja Was błagam nie wstawiajcie już zadnych filmików bo ja za chwilę zwariuje !!
nie moge sie powstrzymac ;D
i tutaj znowu mi sie nie zgadza ta scena z ksiązka- przeciez oni mieli trenowac na tej polanie, na której grali a tutaj mamy srodek lasu.. no cóz widac zmiany w scenerii sa nieuniknione kto wie moze to bedzie wygladało troche lepiej :)
dryn dryn... nowy spot http://www.youtube.com/watch?v=urqFao7_z7E jest pare drobniuteńkich nowych urywków takze spokojnie :))
za dużo tych nowych spotów i scen,
w takim tępie to nie długo będzie cały film,
dlatego ja przestałam oglądać choć bym strasznie chciała
może troszkę nie na temat :
czy jest tu jakas 3-gimnazjalistka ktora takze jest zalamana wynikami swojego testu gim ?
PS. nie obejzałam nic oprocz 1 trailera ;D
ja obejrzałam chyba 2 ;D i tak film będzie mnie zaskoczy nawet z tymi scenami które już oglądałam ;D
ja coraz rzadziej tu zaglądam, żeby się nie skusić. Już jestem z moim mężem umówiona na wyjazd do kina na najpóźniejszy seans około godziny 22. Oczywiście on nie chce ze mną iść. Wcale płakać nie będę.
drążni mnie, że im bliżej premiery tym więcej pojawia się chamskich wątków z żałosnymi wpisami i ostrą krytyką.
jak dla mnie,- jak film mnie nie interesuje to nie interesuje i nie wchodzę na żadne forum żeby tylko porzucać sobie mięchem w fanów.
Przepraszam za taki wpis niezwiązany z tematem ale straszliwie mnie to drażni- taka niezdrowa krytyka i jacyś niedojrzali goście z "bardzo amitnymi" wypowiedziami. ehh....
kurczę te najnowsze filmiki są super, zapierają dech! Ale tez mam wrażenie, że za dużo tego, chyba nawet więcej niż przy New Moon.
Nie należę to zbyt cierpliwych osób i oczywiście wszystkie obejrzałam, co pozostawiło lekki niesmak, że w filmie nie czekają juz żadne niespodzianki:(
a ja myślę, że i tak będzie niespodzianka:) oczywiście również nie mam silnej woli, więc też obejrzałam wszystkie klipy, ale i tak nie mogę się doczekać zobaczenia tego w całości na dużym ekranie :D
Nowa fotka http://img171.imageshack.us/f/2vuedmc.jpg/
Ciekawostki:
Melissa Rosenberg's uwielbia scenę gdy Bella mówi Charliemu, że nadal jest dziewicą (fajnie, że będzie ta scena, czytając ją w książce strasznie się uśmiałam)
Producenci sagi kochają scenę, gdy Edward się oświadcza
Natomiast David Slade lubi scenę garażową z Bellą i Jacobem
No naprawdę dużo tego pokazali ale i tak jestem ciekawa jednej sceny. Tej nie pokazali ani razu - sceny w namiocie :)
Wiele scen nie pokazali:) np. kiedy Edward się oswiadcza, albo gorące pocałunki na wielkim łożu są z tego tylko zdjęcia:P bardzo dobrze że nie ruszyli tych scen, wiem że jest ciągle na co czekać a oglądałam wszelkie nowinki i na pewni film mnie tak czy siak zaskoczy:P
nom, dokładnie :) mnie na pewno też:) a sceny na wielkim łóżu wręcz nie mogę się doczekać!!! xD
Ja nie potrafię wymienić 1 czy 2 scen na które czekam najbardziej, bo wymieniłabym ich dziesiątki, a z nich zmontowałybyśmy i tak cały film :-P
Następne ciekawostki:
Trochę tego jest, ale jak ktoś jest ciekawy to przeczyta polecam 5 (trochę dziwny ten pomysł) i 6 (no to będzie film dla 12 latków)
1. Scena namiotowa bardziej erotyczna.
"Początkowo inscenizacja sceny namiotowej była inna."- powiedział 24-letni aktor, Robert Pattinson." Myślę, że wszyscy starali się uczynić tę scenę bardziej erotyczną. Pamiętam, że była ona najgorętsza w całej książce, wiec jestem podekscytowany."
2. Kristen Stewart: Bella jest bezmyślna.
W jednym z ostatnich wywiadów, Kristen Stwart ujawniła co tak naprawdę myśli o Belli Swan. "Ona jest niewiarygodna, cały czas myśli, tylko o dokonaniu najwygodniejszego wyboru, dzięki, któremu będzie mogła być z Edwardem, który nie jest częścią jej świata. To wspaniałe, ale po prostu zmyślne. Oh zakochał się w niej wampir i jeszcze narzeka. Myślę, że ważną rzeczą byłoby gdyby powiedziała: Tak, jestem dziwakiem, ale naprawdę cie kocham."
3. Pierścionek zaręczynowy dla Belli to prawdziwy trud miłości. Zanim rekwizyt ze szczerego złota trafił na plan filmu okrągły i delikatny błyszczący kamień przechodził wiele metamorfoz, aby wreszcie pod pilnym okiem Stephanie Meyer został ukończony. Wyrobem cuda na samym początku, który zagościł na palcu panny Stewart zajął się jubiler specjalizujący się w biżuterii wiktoriańskiej – Grant Swa. Jednak mężczyzna niepojmujący toku myślenia pisarki zrezygnował z płacy jaką mu zaproponowano. Ilustracje szkicu pierścienia zostały wysłane do Portland, gdzie dzieło sztuki zostało skończone przez Ricka Thurberga.
4. Kristen stwierdziła, że dziwnie jej się całowało Taylora - Jacoba. Jakby robiła coś czego nie powinna. Za bardzo się wczuła w rolę Belli, albo jednak nie za bardzo. Bo Bella w momencie pocałunku była całkowicie oddana Jacobowi.
5. Niestety, pocałunek przed bitwą prawdopodobnie będzie pokazany krótko, bo w trakcie Bella będzie sobie wyobrażała siebie i Jacoba co 10 lat, takie hollywoodzkie: pierwsze dziecko, drugie, dziadkowie...
6. David Slade musiał zmienić scenariusz 3 razy, bo wytwórni się nie spodobał efekt końcowy. Podobno Slade zrobił zbyt drastycznie sceny i film przypominał horror, a przecież dzieci nie mogą takiego czegoś oglądać xD Dlatego wiele sceny było dogrywanych w wersji łagodniejszej. Podobno jest także dużo wątków o których nie ma słowa w książce
7. Robert Pattinson o związku Belli i Jacoba.
Gwiazda grająca w Zmierzchu wiecznie 17-letniego wampira w wywiadzie dla MTV News, mówi na temat związku swojej ukochanej czyli Belli Swan oraz Jacoba Blacka." Ich związek jest o wiele łatwiejszy. Bella i Jacob, są zwykłymi dzieciakami. Edward musi pamiętać, a raczej dowidzieć się jak to jest an powrót być człowiekiem, który ma 17 lat. To wszystko wskazuje na nadrobienie w szybkim tempie tego co stracił stając się wampirem. Jego świat emocjonalny jest daleko w tyle.
8. Melissa Rosenberg powiedziała: "Na oficjalnej stronie facebooka możesz się na ten temat wypowiedzieć. Wszystkie sceny na, które fani czekają najbardziej, są oznaczone literką "R". Na wielki ekranie będę musiała pokazać scenę porodu oraz to jak Bella traci dziewictwo. Dla mnie to jest naprawdę bardzo interesujące. Nie mam wielkiego doświadczenia w kwestii porodu, ale pojawia się wiele sugestii na ten temat"
to nie fair ze wytwórnia wtraca sie w cos takiego 12-tki i tak by to obejrzaly a tak film na tym traci i po to tylko zeby zarobic kase- wielka szkoda bo mogło wyjsc z tego naprawde cos dobrego z tego co wyzej pisza a tak to nie wiadomo no bo jak rozumiec "łagodniejsze sceny"?? no dajcie spokój ://///
Niestety komercja i jeszcze raz komercja. Żałuję, że ekranizacje sagi nie są niszowymi produktami - obyłoby się bez tych durnych pomysłów okrojenia sagi z ostrzejszych momentów.
Lagodniej przedstawiony porod? Jesli Bella nie bedzie umierajaca ,to i przemiana w wampira nie bedzie konieczna ......
Jeszcze dojdzie do tego, że Bella w ogóle nie urodzi, bo jest za młoda lub uprawia bezpieczny sex :-)
dlaczego zmienili te sceny w zaćmieniu ?? miałam nadziej ze będzie to jakiś mały horror
nie mogli zrobić filmu od 15 lat i zostawić te sceny
i tak by pewnie 12- latki wpuścili to co za różnica
Nie no ,jest po slubie przeciez ,i to koscielnym (pastor,ojciec Angeli) ,wiec seks i dzidzius jak najbardziej. Zle powiedzialam -nie seks tylko prokreacja. "Goracego seksu " po przemianie tez pewnie nie bedzie.......
Serio ,jak oni to zrobia ,zeby w calosci "trzymalo sie kupy " -nie wyobrazam sobie.Niestety pieniadze rzadza w tym biznesie. SZKODA
To jest chore! jakby nie mogli zrobić filmu tak jak jest w książce tylko zmieniają sceny !!! ale zależy od tego jaki będzie reżyser w Przed Świtem ;P ale oby jakiś normalny i zachował sceny z książki !
szkoda słów... po prostu makabra... to ciekawe jak pokażą jak łeb Victorii spada na ziemie... dwa pukle wystające zza krzaków? no czy im się pojebało we łbach?...
Nooo... Żal po prostu...
Chyba już pisałam wcześniej coś że dojdzie do tego że trudno będzie nazwać powstające filmy ekranizacjami tak się będą różniły od książki :(
Co do reżysera to chyba i tak wszystko zależy od scenariusza za dużo zmian nie wprowadzi nawet jakby chciał... Chociaż z drugiej strony patrząc na jego nazwisko można by się spodziewać kilku pikantniejszych scen :P ;) Szkoda że nazwisko go do tego nie zobowiązuje ehhh
A tak odbiegając od tematu to nie wiem czy któras z Was oglądała mecz Anglia - Algieria ale na początku w pewnym momencie operator pokazał na widowni taką śliczną dziewczynkę że aż mi dech zaparło w piersiach, pierwsze słowo jakie mi przyszło do głowy to Renesmee :)
Mogli by ją odszukać i zatrudnić do filmu, wg mnie byłaby idealna ;)
Krysia i Taylor na promocji w Berlinie http://www.eclipsemovie.org/taylor-lautner-kristen-stewart-in-berlin/
Szkoda, że do Polski nie zajadą, z Berlina to "rzut beretem"
Oglądałam te zdjęcia i szczerze mówiąc się wkurzyłam;// Gdzie Robert ?!
No i mogli by do nas przyjechać, parę godzin by ich nie zbawiło xD