Samotni

Here Alone
2016
4,9 1,1 tys. ocen
4,9 10 1 1071
Samotni
powrót do forum filmu Samotni

Niestety, ale jeśli ktoś będzie szukał typowej sieki z zombie rozczaruje się, horroru- również. Co jest warte podkreślenia- to dramat z elementami horroru, tak naprawdę samych zombie nie ma praktycznie w filmie poza końcówką, tak to słyszymy jakieś nienaturalne ryki w tle i wierzymy bohaterom na słowo, że faktycznie oni są. Większość filmu opowiada o samotnej kobiecie, która jakoś przeżyła i żyje z jedzenia robaków, jagód i ciastek. W między czasie żeby rozruszyć film scenarzysta dorzuca włamanie do domu w celu zabrania jak największej ilości pożywienia, próbując jednocześnie przechytrzyć zombie. Rzeczywistość Ann przeplata się z jej wspomnieniami dotyczącymi ostatnich chwil z mężem i nowonarodzoną córką. I... generalnie o tym jest ten film. Niestety dłuży się on w większości, a jako widz byłam rozczarowana, bo oczekiwałam jakiegokolwiek horroru a to nawet nie było jakieś. Na dodatek całość wbrew pozorom schematyczna- było już parę takich horrorów o zombie, co to ukazywała wolę walki o życie i wewnętrzne rozterki bohaterów. Raczej odradzam, nic ciekawego. Ach, tak poza tym, bardzo słaba końcówka.

PorwaneTrampki

jeszcze się zastanawiam czy obejrzeć, aaale...po 1 typowej sieki mogą szukać ci, co mają ją w głowie. po 2 nikt nie obiecywał tutaj hord zombie. po 3 to w końcu jest dramat czy jednak horror, których takich parę było? jeżeli dla ciebie dobry film to 2h uciekania przed ohydnymi zombie jedzącym mózgi, gdzie jedyne co ma straszyć to ryk wyskakującego nagle z ciemności zombiaka to twoja ocena nie ma znaczenia a wręcz trzeba ją odwrócić. może zacznijmy od tego że zdecydowana większość horrorów jest nieciekawą kompilacją jump scare'ów.

ocenił(a) film na 7
meanraax

A ja polecam! Tak to dramat. Zombiaki to tylko szczegół fabuły. Najważniejsza jest przedostatnia scena w której główna bohaterka podejmuje najważniejszą decyzję a jej wrzask w ostatniej scenie pokazuje jak bardzo była dramatyczna. Jednak to dla myślących widzów a nie papkożerców wyrzynających się zombiaków!