PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30580}
6,9 548  ocen
6,9 10 1 548
7,3 3 krytyków
Schizopolis
powrót do forum filmu Schizopolis

mnóstwo patentów, mozajkowa akcja, surrealizm i zabawa z konwencją - mam nadzieję, że kiedyś ten film wypłynie jak np. pierwsze filmy Petera Jacksona

gombro

a ja juz go znam, bo z Traffica poprzez Cronenberga trafilem tutaj, gdyz tytul mi spodobal:)

dKc

Chyba poprzez Soderbergha :P

gombro

O czym jest film, w jakim klimacie jest utrzymany? Oczywiście poza tym co jest w opisie. Zastanawiam się czy go obejrzeć:)

ocenił(a) film na 8
chica guapa

oglądaj nie pytaj... chyba że nie jesteś zbyt bystra i wszystko dla ciebie jest proste i jednoznaczne

kryszti

No jakoś romans z dentystą wydaje mi się mało zachęcający jako część fabuły. A gdyby wszystko było dla mnie proste i jednoznaczne, to nie oglądałabym pewnie filmów surrealistycznych czy psychologicznych. Twojej uwagi na temat mojej bystrości nie zaszczycę komentarzem.

ocenił(a) film na 8
chica guapa

romans z dentystą jest niezwykle nieważny, ja uwagi odnośnie twojej bystrości nie wygłosiłem

kryszti

Ale powiedziałeś "oglądaj, nie pytaj....chyba, że nie jesteś zbyt bystra i wszystko dla ciebie jest proste i jednoznaczne". Czyli jeżeli chcę się dowiedzieć czegoś więcej na temat filmu to nie jestem bystra i wszystko jest dla mnie proste i jednoznaczne. Bez sensu. A film pewnie i tak z ciekawości obejrzę.

ocenił(a) film na 8
chica guapa

No nie miałem nic takiego na myśli ale teraz moge zaczynać odnosić takie wrażenie że nie jesteś zbyt bystra, nie znam cię kobieto więc jak miałbym się odnosić do twojego intelektu, trochę czytania ze zrozumieniem... masz rację bez sensu, strzelaj dalej o co mi chodziło... jak uważasz siebie za inteligentną osobę to obejrzyj ten film coś w ten deseń bardziej.

kryszti

Tak to napisałeś, że wygląda jakby o to chodziło, dopiero z Twojego drugiego komentarza można wywnioskować, że tak nie jest. A odniesienia do czyjegoś intelektu są na filmwebie bardzo częste, z tego co zauważyłam wśród osób, które raczej się nie znają - już nie raz widziałam takie ciekawe stwierdzenia w rodzaju "nie podoba Ci się ten film? jesteś idiotą! przecież to arcydzieło!", więc początkowo Twój komentarz wyglądał dla mnie jak kolejna tego typu bezsensowna uwaga.

ocenił(a) film na 8
chica guapa

Coś o tym wiem gdy wdam się z kimś w dyskusję to dowiaduję się niesamowitych rzeczy ze swojego życia nie wiem jakim cudem oni wiedzą o mnie wszystko nic nie wiedząc i do tego każdy inna teoria... aczkolwiek intelekt można czasami jakos tam ocenić przez neta tylko najpierw dana osoba musi coś napisać więcej... no nie wiem dla mnie pierwszy koment jest czytelny

Z pewnością prawdą jest że jak ktoś nie zrozumiał tego filmu mniej więcej to raczej inteligentny nie jest

kryszti

No właśnie, pierwszy komentarz jest czytelny dla Ciebie, a nie dla mnie;) Staje się czytelny dopiero po przeczytaniu drugiego. A czyjś intelekt mniej więcej można ocenić, ale na pewno nie po jednym krótkim komentarzu, rzeczywiście trzeba z tą osobą trochę pogadać.
A Schizopolis chyba zaraz sobie obejrzę, o ile uda mi się gdzieś znaleźć.

ocenił(a) film na 8
chica guapa

nie wiem jak filmy z torrentów ściągam albo wpisuje "nazwa filmu" download, raczej to nie jest trudne...

kryszti

ja rzadko ściągam, raczej oglądam na portalach z filmami (chociaż podobno w kwestii legalności to na jedno wychodzi), a tam nie znalazłam, mimo że większość filmów, które chcę obejrzeć tam jest. zdziwiło mnie to i dlatego myślałam, że film jest trudno dostępny, ale jednak nie. i tak, download to nic trudnego, heh, ale nie to miałam na myśli.

ocenił(a) film na 8
chica guapa

Kogo obchodziczy to legalne,torrenty lepsza jakość

kryszti

To nas nie obchodzi, dopóki nas ktoś nie złapie - mojego znajomego to niestety spotkało. A na portalach staram się szukać filmów dobrej jakości, jeśli jest słaba to sobie odpuszczam. No i czasami po prostu nie chce mi się ściągać i czekać na film (bo jednak mam takiego neta, że trochę to trwa), poza tym czasem ściągnie się jakaś kicha i trzeba to robić od początku. Czyli podsumowując - jestem za leniwa na torrenty;)

ocenił(a) film na 8
chica guapa

MI się ściąga film w 20 minut i jest spoko. Nic mi nie mogą zrobić wybroniłbym się :)

kryszti

U mnie film się ściąga w mniej więcej tyle czasu ile potrzebuję na jego obejrzenie, więc też nie jest to jakoś kosmicznie długo. A mojego kolegę złapali przy ściąganiu jakiejś gierki, która miała chyba 3 MB (trochę głupio:P), skończyło się na ostrzeżeniu pisemnym i groźbie więzienia przy następnym razie. Więc - do dwóch razy sztuka;)

ocenił(a) film na 8
chica guapa

Nie pójdę do wiezienia za ściąganie torrentów wystarczy znac troche prawo.

kryszti

Nie znam się na tym, ale wydawało mi się, że tak właśnie jest. Tzn chyba idziesz do więzienia jeżeli nie masz z czego zapłacić wyznaczonej kary finansowej. I chodzi raczej o udostępnianie(np podczas ściągania), bo za to jest kara, bo samo pobieranie jest w Polsce legalne.

ocenił(a) film na 8
chica guapa

nie boję się :)

ocenił(a) film na 8
gombro

ehh Jackson jak można tak zmarnować talent