PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228118}
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 46515
6,7 34 krytyków

Scoop - Gorący temat
powrót do forum filmu Scoop - Gorący temat

\SCARLETT: Lubisz Londyn? Mógłbyś tu zamieszkać?
WOODY: Nie bardzo. Przeszkodą jest bariera językowa.

I jak tu się nie uśmiechnąć. Albo:
GOŚĆ: Jakiego jest pan wyznania?
WOODY: Kiedyś byłem Żydem. Dziś wyznaję narcyzm.

WOODY: Czy była pani kiedyś zdematerializowana?
SCARLETT: Przed chwilą jadłam.

1
AutorAutor

O tak! dialogi byłe niesamowite, ale najbardziej rozbawił mnie teks to wyznaniu i ciągłe powtarzanie "jesteście wspaniałymi ludźmi" :)

ziuta13

"mówię to szczerze" :D

Krytykant

Zgadzam się!! Woody to dla mnie genialny reżyser, pisarz, aktor:) Chyba mamy podobne poczucie humoru, bo śmieję się za każdym razem:)

Krytykant

Bingo!

Krytykant

Z całego serca:D

AutorAutor

genialne dialogi ;)

AutorAutor

"słyszałem w holu jak się topiłaś, dokończyłem herbatę i natychmiast przybiegłem" To mógł tylko Allen wymyślic :))) albo "nie wiem co palisz, ale nie powinnaś z tym przejeżdzac przez granicę "

majkalipcowa

świetny tekst :D dialogi super, szkoda, że nie pamiętam żadnego, gość miał na wszystko wytłumaczenie nawet przyłapany na gorącym uczynku :D a
Scarlet jeszcze nie widziałam takiej zabawnej, na plus.

nataszaspoko

"Muszę ci to powiedzieć, zostałaś adoptowana. Twoja matka i ja bardzo chcieliśmy mieć upośledzone dziecko".

Awdar

:D a co powiedział przyłapany wychodząc z pokoju z instrumentami? za chiny nie mogę sobie przypomnieć, jakoś absurdalnie się tłumaczył :D

nataszaspoko

Sorry, nie kojarzę. Możesz sprawdzić na yt, bo cały film tam jest.

nataszaspoko

powiedział, że Peter dał mu kod na wszelki wypadek. "Życie jest pełne niespodzianek. Zator, wylew, piorun" xD

majkalipcowa

- Mdli mnie od tego indyjskiego jedzenia
- dlaczego ? ledwie tknełaś tę sałatkę z Kobry :D

AutorAutor

"Miałem kiedyś żonę ale rzuciła mnie, dasz wiarę? Kiedyś powiedziała mi że jestem niedojrzały. Miałem na to znakomitą ripostę, ale gdy podniosłem rękę, nie wywołała mnie do odpowiedzi" :)

WarMan

I jak tu nie uwielbiac Allena :)

majkalipcowa

Dziś obejrzałem - fajny, luzacki klimat, świetne teksty.

Max66

Śmiałam się w głos. Dialogi perfekcyjne : )

GreenButton

"Widziała pani "Wszystkich ludzi prezydenta"? To ja jestem ten mały."

Dobrze, że Allen na starość porzucił smędzenie ze swojego środkowego okresu i jest taki jak na początku ;)

Awdar

Dokładnie! ; D

AutorAutor

"Oni są z arystokracji, My jesteśmy plebsem. Być może nawet podpadamy pod szumowinę"

inesseni

Wciągnął mnie niesamowicie:)Takiego Allena właśnie lubię. Dialogi genialne, gra aktorów naprawdę na poziomie i do tego ciekawie poprowadzona historia. Super!!

aniatakajedna5

"Nie wygląda na seryjnego mordercę. Zdziwiłbym się, gdyby zabił choćby jedną osobę" ;)

AutorAutor

- Dla mnie szklanka jest zawsze do połowy pełna a nie w połowie pusta.
- Tak, jest pełna - pełna trucizny!

To jest jedna z moich ulubionych scen :)

AutorAutor

- You don't have to be Sondra Pransky ever again. Marry him as Jade Spence.
- I don't want to have to get you a Father's Days gift every year.
- I don't lnow how to break this to you, honey, but you were adopted, okay? Your mother and I, we were at the orphanage, we wanted a handicapped child...

AutorAutor

Polecam przeczytanie "Skutków ubocznych" Allena. Tylko nie czytać w komunikacji miejskiej, bo ciężko opanować głośny śmiech :)

jhoooo

- Może ma kogoś na boku. Ciebie lubi, a tamta pociąga go fizycznie.
- Dzięki...

;D

blumenkohl

Dialogi świetne :) Uwielbiam filmy, w których Woody sam występuje, bo jak go widzę, to już mi się buzia śmieje ;D

AutorAutor

-Czytał pan kiedyś Trolopa?
-Nie znałem kiedyś dziewczynę podobną do trola.
i jak tu się nie śmiać :)

AutorAutor

ale glupoty

AutorAutor

albo
" nie chcesz poczuć emocji?"
"emocje to są jak po kolacji nie mam zgagi"
Kocham Allena :)

AutorAutor

"Nie wygląda na seryjnego mordercę. Zdziwiłbym się, gdyby zabił choćby jedną osobę"
Najlepsze :)

AutorAutor

No pare tekstów jest w tym filmie niezłych. Choć nie lubię Allena jako aktora, to w tym mnie nie irytował i nawet polubiłem postać iluzjonisty-żartownisia. Najlepsza była rozmowa Woodegi i Scarlet na początku filmu na scenie przed publicznością
-A teraz cię zdematerializuję, rozpadniesz się na kawałki
-Tylko mnie nie łaskocz
Albo mówił jakijś babie na sceniejak każdemu, że jest dumą gatunku, jest cudowna, że to od serca itd
A w następnej scenie, nie pamiętam w jakim kontekście powiedział, że "wyglądała jak siedzący niedźwiedź", czy coś takiego xD.

AutorAutor

Oj tak, dialogi były genialne, ale film jako taki....średni.

AutorAutor

Ja nie tyję, moje lęki działają jak aerobic. Nie muszę ćwiczyć... Allen :-D

AutorAutor

Woody to geniusz :) uwielbiam go!

AutorAutor

- Zaraz pobudzę cząsteczki panny Sondry Mandelbaum.
- Pransky.
- Pransky, Mandelbaum, święta pozostają te same.

AutorAutor

Scarlett i dialogi są nalepsze w filmie.