Pfff? Ja się świetnie na nim bawiłem. Idealny na poprawkę humoru, na sympatyczny, komediowy wieczór. Ot i tyle. A że strata czasu? Cóż, nie zawsze ma się ochotę na kolejnego Bergmana.
No cóż, trzeba się przekonać do specyfiki filmów Woody'iego Allena, ale warto. Scoop jest naprawdę fajnym filmem, który można sobie obejrzeć "na luzie", poza tym jest dosyć hmm, zaskakujący;)
eeee
to jest coś w stylu MORDERSTWA NA MANHATANIE
ale dużo gorsze.
Allen troche przynudza, jest to średni film; tak gdzies 6,5/10
Ano pewno, że warto! :)
Lekki film, śmieszne dialogi, fajna fabuła, jak dla mnie 8/10 :)
Cały Woody - napisać, wyreżyserować, zagrać :)))
Uwielbiam go zarówno jako aktora jaki i reżysera.. ;)
Ja nie masz co robić, to idź do kina! Potraficie tylko "ściągać" filmy (jak wy wszyscy z resztą) czyt. "ściągać=kraść". Ja uwielbiam Woodiego i wierze w jego geniusz, a jak ktoś jest tak ograniczony, to nic nie poradzimy.
greg f napisał: "Potraficie tylko "ściągać" filmy (jak wy wszyscy z resztą) czyt. "ściągać=kraść"". Może gdyby polscy dystrybutorzy byli troche bystrzejsi i filmy warte obejrzenia trafialby do polskich kin wczesniej niz z ponad pol rocznym opoznieniem, to moze i piractwo by sie ukrocilo. A co do filmu to ja jestem zachwycony Woddy w doskonalej formie i nie rozumiem wczesniejszych postow o stracie czasu itp., jak komus sie ten film nie podobal to znaczy, ze nie jest fanem Allena w ogole i zaden z jego filmow takiej osobie nie przypadnie do gustu, nie jest to humor toaletowy.
ej ej
nie rozumiem tego "jak komus sie ten film nie podobal to znaczy, ze nie jest fanem Allena w ogole i zaden z jego filmow takiej osobie nie przypadnie do gustu, nie jest to humor toaletowy". Film mi sie średnio podobał, to znaczy, że nie jestem jego fanem ? Bycie fanem nie polega na bezkrytycznem spoglądaniu na swojego idola, ale na obiektywnym spoglądaniu na jego "dzieła"! Nie jest to na pewno najlepszy film Allena, ale jest on ogólnie niezły (dobry).
Jak będzie w kinach,a już niebawem ma być to na pewno się wybiorę.
A Match Point mi się podobał,po tym filmie doszłam jednak do wniosku,że faceci są okropni(hehe;)).
Pozdrawiam.
nie chciałem nikogo urazić, ale ten film(choć tu przyznam racje, nie najlepszy) i humor jest dość typowy dlatego reżysera, a moja wypowiedz tyczyła sie osób, które mowiły o "Scoop" w kategoriach "dno".
Uwielbiam komentarze- ściagacie=kradniecie. Dopóki Polska będzie w tyle za krajami trzeciego świata nawet i filmy będą czasem po nawet roku trafiały do Polski na ekrany kin tak będzie.
A nam się Scoop bardzo podobał :)