Paniom jak użytkownik tarika68 bardzo dziękujemy za społeczeństwo w FilmWeb - proponuję zmienić portal na colubię.hgw i piszeoniczym.com . Właśnie jesteśmy z żoną po obejrzeniu filmu i tak: jak po 2 min zorientowałem się, że hinduski to chciałem wyłączyć. Ich bollywood do mnie nie przemawia. Wpadłem od razu do FilmWebu looknąć recenzje - i były dwie - jedna w.w. pusta i nieistotna, druga jah1poland'a. I po jego pinii stwierdziliśmy - co nam szkodzi. Wiecie co? Żona daje 7/8* ja 7 - obraz życia, kastowości, niezła fabuła... naprawdę szacun i jak na hindusów dobre kino. To jak PSY i KLER w polskim wydaniu - życie...
Nie porównałabym do Psów, Kleru nie widziałam. Ale zgadzam się, że film jest mocny i absolutnie nie dla każdego. Jeśli ktoś znajduje umiłowanie w filmach o tropieniu seryjnego zabójcy, to tu tego nie znajdzie. Znajdzie natomiast brud, korupcję, układy, biedę, ogromną frustrującą niesprawiedliwość. Wcześniej napisałam już, że w ostatecznym rozrachunku nie wiem, co było straszniejsze, morderca dzieci, czy cała otoczka tego skorumpowanego, zepsutego do szpiku kości świata. Film ma moc.