PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565167}

Sex Story

No Strings Attached
2011
6,4 127 tys. ocen
6,4 10 1 126505
5,1 15 krytyków
Sex Story
powrót do forum filmu Sex Story

Komedia romantyczna - jak sama nazwa wskazuje, ma być filmem lekkim, ckliwym i lekko zabawnym. Scenariusz jest zawsze ten sam - dwójka się poznaje, jest dobrze, potem coś się wali i na koniec oczywiście happy end. Takie też było 'Sex story'. Luźny film na wypełnienie nudy, żadne ambitne czy górnolotne kino, dlatego pisząc 'żal', 'tandeta' i '1/10' udowadniacie, że nie rozumiecie o co w tym wszystkim chodzi. Od kiedy kom. romantyczna ma prowadzić do refleksji, szokować czy prowokować intelektualne dyskusje? To jest film na sobotę albo niedzielę, kiedy człowiek chce się odmóżdżyć, pojeść dobre ciacho i wypić ciepłą herbatę. Dodatkowo zagrali w nim ładni ludzie, którzy ładnie razem wyglądają i tworzą ładną parę. Nic dodać, nic ująć. Dla mnie 7/10 - nie zasłużył na więcej, ale na pewno nie na mniej.

ocenił(a) film na 4
injustice

Nawet jak na komedię romantyczną to dość słabo zrobiony film. A myślę, że ludzie głównie krytykują ten film bo są zirytowani, że Natalie Portman gra w takim czymś ;)

ocenił(a) film na 7
Vangelis7

Zauważyłam, że irytują się przez Natalie, ale wiesz... nie można zamknąć się na jednym gatunku filmowym. Tzn. owszem, można i niektórzy tak robią, ale po co? Jeśli kobitka umie dobrze grać to zagra i w dramacie i w komedii jednakowo. Uważam, że pokazała, że potrafi.

ocenił(a) film na 4
injustice

Wiadomo, aktor inaczej patrzy niż widz. Natalie, wybrała pewnie tą rolę by się zrelaksować, zagrać w czymś w miarę śmiesznym, a widz oczekuje czegoś ambitnego, lepszego lub dorównującego poprzednim filmom.

Vangelis7

gdyby dobrzy aktorzy grali tylko w dramatach etc. to kino byłoby niezmiernie nudne, a w komediach można by było zobaczyć tylko aktorów klasy C. poza tym każdy kto zna trochę karierę Natalie Portman, bardziej może się "poirytować", że niegdyś przyjęła rolę w Gwiezdnych Wojnach :) rola w Sex Story moim zdaniem bardzo fajna, Natalie pokazała, że ma talent komediowy i dystans do siebie - jak dla mnie rewelacja :)