PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645470}

Sezon na zabijanie

Killing Season
2013
5,8 20 tys. ocen
5,8 10 1 19696
4,0 3 krytyków
Sezon na zabijanie
powrót do forum filmu Sezon na zabijanie

5/10

ocenił(a) film na 5

Wielkiemu De Niro chyba doskwiera brak kasy, bo zagrał w tym filmie. Travolta już grywał w chałach typu "Bitwa o ziemię", więc jego udział w tym filmie nie dziwi. Film irytujący i infantylny: dwóch dorosłych facetów na zmianę gania się po lesie, plusem tego filmu jest to, że jest on tak krótki. Wg mnie to murowany kandydat do złotych malin.

ocenił(a) film na 5
Bestia

No i na plus dekolt pani barmanki :-)

ocenił(a) film na 7
Bestia

Dałem mocne 7, szkoda chłopie że Twój wzrok sięga tylko do biustu barmanki, inaczej może dostrzegłbyś coś więcej w tym filmie!!

ocenił(a) film na 5
tompab

Z tego kiepskiego filmu zapamiętałem tylko ten dekolt.

ocenił(a) film na 7
Bestia

Bez komentarza!!!
;)

ocenił(a) film na 5
Bestia

A ja z tego filmu zapamiętam świecącą glace Travolty. Nie wiem co on sobie zrobił z tymi włosami ale w niektórych scenach świeci mu się "to" jakby miał jakiś kask na głowie...

tompab

ja chetnie bym sie rowniez zapytał o coś wiecej w tym filmie bo moze czegos nie zauwazylem...generalnie pomijajac juz ten biust to fajne tereny tam byly no i fajna chatka, jeden z moich ulubionych alkoholi ale o tym lepiej by wyszedl film przyrodniczy...a tak rzeczywiscie troszke wygladało jakby dwoje naiwnych doroslych dzieciakow sie ganialo i gralo w wojne...troche w tym czarnej komedii ale to bardziej widok de niro w tym filmie mi sie z tym kojarzył.

ocenił(a) film na 5
amsterdamn

Dokładnie, ten film przypomina bardziej czarną komedię.

ocenił(a) film na 7
amsterdamn

To coś więcej (według mnie oczywiście) to kwestia przebaczenia, a konkretnie jak sprostać, poradzić sobie z wielką osobistą tragedią.
Wyobraźcie sobie dwóch antagonistów, dwa różne światy (zachód i bałkany) inne kultury, pojęcie sprawiedliwości, tego co dopuszczalne a co nie, ale takie samo poczucie honoru i potrzeba zemsty oraz działania w zagrożeniu. Takich zdarzeń w realu jest wiele, ile jest konfliktów w ciągu ostatnich lat gdzie NATO interweniuje.
Tu mamy Serba który chce zemsty, chce spowiedzi od żołnierza z przeciwnego obozu, chce zrozumieć. Z kolei żołnierz NATO nie radzi sobie z tym co mu wbijali do głowy: "masz być obiektywny, zimny, sprawiedliwy, to co robisz jest słuszne... itp" a tym całym gówn..m w jakie wdepnął, sam De Niro o tym mówi w filmie.
Reasumując mamy ładne rozwiązanie konfliktu jakby nie do rozwiązania, w wielu szmirach hollywoodzkich łby by sobie pourywali, lub w jeszcze większej ilości wygrałby amerykanin zabijając tych złych, tych czarnych charakterów, he he.
Tu się ładnie sprawa zakończyła, pozytywnie. Przesłanie?
Nieważne jak duży masz konflikt z kimś, "face to face" rozwiąże wszystko, jeśli nie da się inaczej to nawet uczciwa walka.
Ja bym tu dostrzegł główną zaletę filmu, jak prawdziwy facet załatwia sprawy, zamyka rozdział życia i podąża dalej przed siebie :)

tompab

no tak no ja wiem wiem ale te "przepychanki" tych bohaterow byly tak nieudolne i naiwne ,ze calkowicie odwrocily moja uwage od tematu wiem bylo to tam mowione ale ogolnie pozostal niesmak i raczej malo kto cos z tego zapamieta...moze cos wiecej niz dekolt ale nie wiele wiecej:)

tompab

racja