PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547355}

Shaolin

Xin Shao Lin Si
2011
7,1 6,0 tys. ocen
7,1 10 1 6006
Shaolin
powrót do forum filmu Shaolin

Cudowna przemiana złego w dobrego - w międzyczasie trochę bijatyk, pościgów powozami, litry sztucznej krwi i łez.

Krótko takiego gniota dawno nie widziałem!

ocenił(a) film na 3
spinrad

Jak lubię chińskie produkcje i lubię Jackie Chan'a to ostatnio naprawdę reżyserzy przeginają. Nie wiem jak nawet odbierać ten film. Jako bajkę oceniłbym go na 4/10, ale jako coś z rodzaju opowieści o realiach Shao Lin, a tym bardziej filmu zbliżającego się do prawdy to mogę dać tylko 2/10 (i tak naprawdę to nie wiem czemu). Tak naciąganej historii to już dawno nie widziałem. Mnisi, którzy dostając kulkę z karabinu jeszcze wykańczają kilku żołnierzy, opat, który wyrzuca na kilka metrów w powietrze człowieka, mnich, który zostaje przeszyty mieczem, a ma jeszcze siłę z tym mieczem w brzuchu walczyć przez następne 20 sekund. Mało znacząca rola Chana, ale wnosząca do filmu trochę humoru. Ogólnie do niektórych scen, w których "propagandowe" chwyty były wykorzystywane nagminnie (jak to dzielni mnisi z kijami wykańczają dobrze uzbrojoną armię) to poczułem lekki niesmak. Widać nie tylko Amerykanie dobrzy są w propagandzie (ehh... oni są zaraz po Polakach). Chińczycy ostatnimi produkcjami jak choćby "Yip-Man", czy "Fearless" też nieźle sobie w tej materii dają radę. Jednak na bardzo duży plus tych produkcji "Yip-Man", "Fearless" przemawiają choregrafia walk. W "Shao-Lin" oprócz kilku takich momentów trudno się było doszukać dobrych scen walk. Naprawdę szkoda, że tak się dzieje. Regres w Hong Kongu jak widzę. :/

spinrad

Zabili go i uciekł i wszystko jasne deb..ilowaty przy...głupie ... D.Ebil ma problemy z głową a ocena filmu w swoim gatunku 10/10, muzyka , gra aktorów, choreografia walk i fabuła.

spinrad

ps obczjecie głosy na poszczególne filmy rasowy wieśniak, którego podniecaja w szeczególności gnioty ...

ocenił(a) film na 1
mariuszlublin

U nas na wsi! szanujemy poglądy innych ludzi lecz nie musimy się z nimi zgadzać. Nie znaczy to również, że na wsi jak komuś nie podoba się jakiś chiński gniot lub zaciągający i przeciągający samogłoski inteligentny inaczej przedstawiciel wsi lubelskiej to ekspresowo wylewamy na niego wiadro pomyj.

Opanowania życzę i zdrowia przede wszystkim, a niedługo również odwagi. Pomówienia i publiczne obrażanie innego użytkownika internetu niedługo już będzie karane i czekam na to z niecierpliwością mój drogi trolu!