PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33404}
7,5 315 tys. ocen
7,5 10 1 315404
7,5 51 krytyków
Shrek 2
powrót do forum filmu Shrek 2

Rewelacyjne filmy. Nie potrafię wybrać, która lepsza: Jedynka czy dwójka. Oba są tak samo świetne. Niestety powinno się zakończyć sagę Shreka na 2 części, bo 3 i 4 są już tak naciągane i byle jakie, że nóż w kieszeni się otwiera. A do 1 i 2 zawsze wracam z miłą chęcią.

ocenił(a) film na 10
Aliengreen90

całkowicie się zgadzam. Shrek 2 nigdy mi się nie znudzi, to zdecydowanie najlepsza część. Jedynka była dla mnie dobra jak byłam młodsza, a trójka i czwórka to kompletna porażka. powielanie filmów jest żałosne.

ocenił(a) film na 8
Aliengreen90

racje pełna racja

ocenił(a) film na 8
Aliengreen90

1 część jest świetna ale bardziej podoba mi się 2 :)
daleko jeszcze? '' heheh .Teksty Osła i tak dalej ^^
i ta impreza na koniec heheh.

ocenił(a) film na 8
pati1109

no racja trójka i czwórka to już słabe SZCZEGÓLNIE czwórka bo dla mnie najgorsze jest to że shrek podpisał sobie jakas karteczke i przeniósł się do innej rzeczywistości

michal98_filmweb

Za to fajny morał miała ta część. Bardziej uczy niż ma rozbawić.
Ale i tak część pierwsza i druga the best ;)
Chyba mój ulubiony film z tego gatunku

ocenił(a) film na 10
Aliengreen90

Uwielbiam obie części, a dialogi przeszły do historii i są cytowane... a 3 jest tak naaaaciągana, 4 ? wielkie nieporozumienie
, tylko puenta jest ok.

ksenamolo

no ja powiem że jeśli chodzi o dialogi to niski ukłon w stronę naszych aktorów dubbingujących (:
Jerzy Stuhr w roli Osła rozwala wszystkich na kolana :D
Zdecydowanie 1 i 2 - byle z polskimi głosami

ksenamolo

trzecia część jakoś nie za bardzo mi się podobała - może tak minimalnie a 4 nie oglądałam

ocenił(a) film na 10
almargos_xyz

Tak, ten głos Stuhra jest tu rewelacyjny i ten cytat z 2 "daleko jeszcze "? ,
nasi aktorzy pokazali co potrafią.

ocenił(a) film na 10
Aliengreen90

W pełni podzielam twoje zdanie. 3 i 4 rzeczywiście są gorsze. Pierwsza część jest chyba najlepsza ; )

ocenił(a) film na 10
natka17_1998

najlepsza jest jedynka a dwójka to świetny sequel :) trójka jest najnudniejsza, a czwórka taka se taka średniawa

ocenił(a) film na 10
Aliengreen90

Zgadzam się jedynka i dwójka najlepsze! Pełno Humoru. Uwielbiam również piosenki w Shreku dzięki niemu właśnie poznałam Hallelujah.

ocenił(a) film na 8
Aliengreen90

Zgadzam się, Shrek 2 jak dla mnie lepszy i zabawniejszy. Mimo, że oglądałam go już tyle razy, to nadal wydaje mi się nie zmienny. Muzyka, postacie, dialogi za każdym razem zachwycam się tym tak samo jak na początku. Jak widać nie tylko Disney potrafi robić dobre bajki.
Co do części 3 i 4 to się nie wypowiem, ale widać, że robili na siłę.
Dodatkowo to podobają mi się tylko te krótki filmiki ze Shrekiem jak np. "Pada Shrek" (wydanie na święta).
SHREK 2, najlepszy!

ocenił(a) film na 10
Aliengreen90

Też tak uważam. Dwójka jest chyba nawet ciekawsza od jedynki, ma więcej akcji, humoru i w ogóle wszystkiego więcej. No i nie ma niesmacznych scen jak w jedynce, z pękaniem śpiewającego ptaka i smażeniem osieroconych jajek ani z dmuchaniem żaby i węża i "watą cukrową" z pajęczyny.

ocenił(a) film na 8
Aliengreen90

To dlatego, że 1 i 2 reżyserował mój ulubiony Andrew Adamson :)

ocenił(a) film na 9
Aliengreen90

racja. pierwsza i druga najlepsze trudno wybrac jedną. a trójka i shrek forever nie wprowadzają w sumie nic nowego... no, dobra shrek 3 to może coś tam wprowadza, ale i tak gorszy. Z kolei shrek forever to naprawdę bez sensu bo i tak cała ta historia konczy się na tym, ze niby nic się nie wydarzyło