Naprawde dlugo nie moglem zdecydowac sie na ogladniecie Shreka1 poniewaz myslalem ze za stary jestem na bajeczki. Ale po ogladnieciu diametralnie zmienilem zdanie na ten temat, wlasciwie dla mnie Shrek jest zajeb.... uniwersalnym filmem. Jest niesamowicie smieszny i wiekszosc tekstow zdecydowanie skierowana jest do tych "starszych dzieci" :)
Wczoraj w koncu ogladnalem Shrek'a 2 i stwierdzilem, iz jest on jeszcze bardziej nafaszerowany czasami dosc ostrymi tekstami skierowanymi do doroslej czesci widzow. Smiem twierdzic, iz jest jeszcze bardziej jajcarski a zarazem jeszcze bardziej wzruszajacy od czesci pierwszej. Szczegolnie spodobaly mi sie w nim elementy parodii kilku filmow (cos w stylu Scary Movie) jak i piekny motyw milosci konczacy film waznym moralem.
Film oczywiscie jest baaaaardzo smieszna komedia lecz zawiera w sobie istotne przeslanie i wlasnie za to tworca tego filmu naleza sie szczegolne gratulacje.
Szczerze polecam, szczegolnie dla osob zdolowanych, poniewaz Shrek 2 naprawde zdecydowanie poprawi Wam nastroj (wiem to z wlasnego doswiadczenia)
Właśnie poniewaz Shrek 2 naprawde zdecydowanie poprawi Wam nastroj (wiem to z wlasnego doswiadczenia)
www.shrek2.com POD.OCHRONA -FREDDIE
Jest dużo lepszy, muzyka jest świetnie dobrana, Kot jest swietny. Mam nadzieję, że polska wersja będzie dobrze zrobiona bo jeżeli nie to film straci na swym uroku.