Shrek 2 jest filmem w sumie udanym. Jednak na pewno nie dorównuje genialnej pierwszej części.Największe plusy Shreka 2 to oczywiście postaci Shreka i osła - ten duet jest niezastąpiony. Poza tym kot w butach, znakomita muzyka oraz duzo inteligentnych nawiązań do różnych filmów. Słabą stroną filmu natomiast jest fabuła, która jest przyklejona na siłę, co zdecydowanie czuje się oglądając Shreka 2. Fabuła sprawdza się raczej jako ciąg zabawych epizodów niż pełnoprawna historia. Widać po prostu że to standardowy sequel. Ogólnie jednak Shrek 2 wart jest obejrzenia. To ciągle wyśmienita zabawa - zwłaszcza w wersji z dubbingiem. Obie części Shreka to jedyne filmy. które z dubbingiem prezentują się lepiej niż wersje z oryginalne z napisami. Ocena: 8/10
No bo w Shreku 2 chodzi głównie o dowcipy i orginalne teksty, które zachodzą głęboko w pamięć (takie jak np w 1 czesci typu: ooo, ja chce jeszcze raz, stary zainwestuj w tic taki bo ci jedzie!) Fabuła nie była wcale taka zła... Nie wiem czy zauważyliście, że w polskiej wersji z dubingiem dodano nasze teksty np. pij mleko...
Film dla mnie był świetny, stałam godzine w kolejce przed kinem, na sali beczka brechtu, warto było pójść!!!
No ale jedynce wazna tez byla fabuła. Nie zapominaj ze jeste to też baśn. A baśn musi mieć ciekawa fabułe tak jak np. Król Lew. Nier zapominaj o tym. Shrek to nie ma byc kabaret jedynie.