PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33404}
7,5 315 tys. ocen
7,5 10 1 315404
7,5 51 krytyków
Shrek 2
powrót do forum filmu Shrek 2

Oglądałam film bardzo uważnie co chwilę zatrzymując i dojrzałam parę błędów i ciekawostek:
-podczas kolacji z rodzicami Fiony wszyscy mają przed sobą talerze z jedzeniem, a miseczki z wodą stoją zupełnie obok. Potem na chwilkę pokazana jest twarz Króla, a następnie znowu stół i miseczki z wodą stoją juz przed nimi, a talerze sa odstawione na bok (naczynia zamieniły się miejscami)
-podczas tejże kolacji kieliszki Fiony stoją równo obok siebie, potem ona bierze lyk i odtawia jeden kieliszek w innym miejcu, ale po chwili znów stoją równo obok siebie jak na początku
-kiedy Krol wchodzi do karczmy ma po swojej prawej prostokątny stoł, przy ktorym siedzi czarownica i ktos jeszcze. po chwili w tym miejcu stoi okrogly stol z zupelnie innymi postaciami, a potem znow tamten prostokątny
-pierwsze spotkanie Shreka z Kotem - Kot ma na plaszczu wyszyty jakis herb, potem zdejmuje płaszcz i rzuca na ziemię - herbu juz nie ma. Nastepnie znika z ziemi sam plaszcz :D
-znika tez wyryte przez Kota na drzewie "P"

A teraz z takich ciekawostek:
-w komnacie Fiony jest plakat z napisem "Go Camelot" co jest zapewne nawiązaniem do "go come along" (czy jakos tak)
-w karczmie "Pod Zatrutym Jabłkiem" na scianach wisi wiele napisów, np. że osób ponizej 21 lat nie obsługują, albo "no skin no bones no service!" , "What's your poison? arsenic (i jeszcze jakies dwie nazwy ale trudno rozczytać)", "Unhappy hour 5-7pm"
-rano Fiona budzi sie bez Shreka i idzie do rodziców na podwórko gdzie przygotowuje sie przyjęcie, Król i Królowa rozmawiają ze sobą, a w tle jeden ze slużacych wchodzi po drabinie na drzewo i przy ostatnim stopniu poslizguje sie i spadła na plecy :D

Często ludzie mają pretensje, ze wytyka sie bledy w filmach, ale przeciez te nieliczne pomyłki nie zmieniają faktu, ze Shrek 2 jest PRZEŚWIETNY!! Naprawdę uwielbiam ten film!

ocenił(a) film na 10
kormoranka

Ciekawe spostrzeżenia (-:
Ja też mam kilka. Pewna reklama "Shreka 2" głosiła "Nie szata zdobi człowieka, a tym bardziej ogra". Ale mnie "szata" Shreka bardzo zaintrygowała. Kiedy kot w butach rozdarł Shrekowi koszule, to była dziura, a potem jej nie było. Jest jeszcze inna kwestia "szaty". Czemu po przemianie Shreka, ubranie nie dopasowało mu się do ciała, skoro Fiona z tym nie miała problemów? A potem gdy Shrek znów stał się ogrem, nowe zdobyte ubranie zamieniło się w jego stare. Czemu twórcy "Shreka 2" tak jakoś dziwnie sobie to wykombinowali? Wie ktoś? Pozdrawiam wszystkich fanów Shreka!

użytkownik usunięty
Night_Shojo

Te błędy Green Angel też zauważyłam...=)ale kormorance gratuluję spostrzegawczości=)