Najlepsze dla mnie było nieodparte podobieństwo podstępnego gnoma do ukochanego
płemiera. Wypisz wymaluj. Sorry za mieszanie polityki, ale dzięki temu ten film nabrał dla
mnie nowych walorów, nawet nie zamierzonych przez autorów :)
przeczytałem o podobieństwie przed oglądaniem filmu i wszystko nabrało dla mnie nowego znaczenia:D ...
całe szczęście, że dzieci nie mają pojęcia kim jest pan płemier i czym jest PO...
Po 10 latach od twojego komentarza Rumpelstilskin kojarzy się, i to dużo trafniej, z kimś zupełnie innym. Też mały, też gnom i też bezdzietny.
Dla mnie jest podobny do osoby, która podkłada mu głos, czy do Cezarego Pazury, tylko w brzydszej wersji :P
Jedna scena z filmu przypomina mi obecną sytuację. Jak Shrek podpisywał dokument, który miał go przenieść na jeden dzień w dawne czasy, kiedy życie miało sens. A Rumpelstiltskin zacierał ręce i mówił "no podpisz" :') Tak samo Donald Tusk do Andrzeja Dudy :') Chciałby być premierem. Ale Don Tusco za wcześnie wita się z gąską. Morawiecki będzie premierem przynajmniej 6-8 miesięcy. Zobaczycie że mam rację. A potem będą rozpisane nowe wybory.
Trybunał Konstytucyjny orzekł, że budżet państwa został przyjęty w niekonstytucyjnym składzie czyli 458 posłów zamiast 460.
Trybunał Konstytucyjny orzekł, że budżet państwa został przyjęty w niekonstytucyjnym składzie czyli 458 posłów zamiast 460.
Nie przewidziałem, że Tusk to następca Jaruzelskiego i on nie uznaje prawa tylko je łamie.
Ale rządzić nie będzie wiecznie. Za to co Tusk robi grozi długoletnie więzienie za atak na ustrój państwa.