Jak na jeden z najlepszych filmów i najlepszy thriller w historii spodziewałem się czegoś lepszego.
Owszem, ciekawe historia i niezła gra aktorska ale filmu trochę się dłużył. Napięcie tak naprawdę
pojawiło się w samej końcówce, która faktycznie mocno podwyższa ocenę filmu. Jest mnóstwo
lepszych thrillerów, które zasługują na większa uwagę.
A skąd Ci się uwidziało, że to ten najlepszy?
Trudno wybrać najlepszy, na pewno jeden z najlepszych, ale pisząc "Jak na najlepszy" starasz się nadać swej wypowiedzi emfazę, tylko po to, żeby później łatwiej móc zaprzeczyć myśli.
Bardzo tanie i niegrzeczne zagranie.
Przepraszam najmocniej ale opieram się na opinii ogólnodostępnej, którą wyraża opinia publiczna. Film jest traktowany jak jeden z najlepszych thrillerów przez ogół. Ja się po prostu z tym nie zgadzam.
13 miejsce w rankingu - to jest najzabawniejsze....Przyznam ci racje, bo tez nie rozumiem ani tak wysokiej oceny ani fenomenu tego filmu.
Napewno lepszymi thrillerami i godnymi uwagi będą - Nagi instynkt,Dziecko Rosemary,Mulholland Drive,Lost highway,Twin Pekas - film i serial - mistrzostwo,Blue Velvet,Dzikość serca,Fargo,Psychoza/Rebeka Hitchcock'a,American Psycho,Fatalne zauroczenie,Natural Born Killers,Wall Street,Trzy dni Condora,Maratończyk - to tylko tak namiastka.
Nie masz za co "przepraszać" olo135 - dopóki nie rzucasz "mięsem" ;-) Każdy ma prawo do swojej oceny...czy się to komuś podoba czy nie! Ja jak widzisz mam swoja listę trhiller'ow a Seven do nich nie należy,można oglądnąć i tyle...dałabym raczej 6,5 niż 7.
Ja bym dał raczej 7,5 ale niestety nie ma połówek. Zdecydowanie się zgadzam z Twoją opinią i wymienionymi powyżej filmami.
Dodałbym trochę filmów ale jest tego po prostu za dużo i trudno się zdecydować które wymieniać żeby przypadkiem nie pominąć jakiegoś naprawdę dobrego obrazu. To tylko pokazuje jak przeciętnym filmem jest Siedem.
Pozdrawiam :)