PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10020122}

Sisu

2022
6,1 22 tys. ocen
6,1 10 1 22061
6,4 30 krytyków
Sisu
powrót do forum filmu Sisu

Szkoda że nie poszli w temat poważnie do konca tak jak na początku! Mamy piękne plenery ,widowiskowe rozwałki ,ciała fruwają mięcho krew flaki meskie kino w najlepszym wydaniu ale to na początku...potem mamy niemców zachowujących się jak debile z kreskówek ale to w bardzo bardzo żenujący sposób .Nasz bohater mimo iż wiadomo że to jedyna pozytywna osoba w filmie i nic mu się nie stanie twórcy idą za daleko i robią z tego groteskę ,dziecinadę i żenadę SZKODA! Aktor się zgadzał ,muzyka super ,widoki ekstra efekty oki ,zabrakło chyba odwagi żeby zrobić poważne kino ,co z tego że wtórne ale porządne a tak wyszedł taki misz masz dałem 6 bo to nie amerykanskie niech mają chłopaki na zachęte .Ostrzegam wybierających się do kina to nie jest poważne kino wojenne to brutalna satyra!!!

ocenił(a) film na 3
lupus198116

Szczerze mówiąc nie wiem czy film ten można nazwać czarną komedią. Od razu można było dostrzec to, że twórcy potraktowali wszystko na poważnie. Absurdy logiczno-fabularne, jednowymiarowe postacie, traktowanie widza jak głupca, który nie umie łączyć faktów (pocięcie filmu na rozdziały) oraz praktycznie brak wstępu i rozczarowujące zakończenie, czynią ten film nudnym, sztywnym i wywołującym frustrację.
P.S. Nie uważam podkładu muzycznego za dobry. Podkład muzyczny towarzyszący "Kościejowi" był dobry za pierwszym razem, ale za piątym stawał się zwyczajnie męczący. On sam wyglądał tak jakby został zapożyczony z gry "Wiedźmin III. Dziki Gon" - ten barytonowe brzmienie pojawia się na południowo-zachodniej części Velen, czyli terytoriach odludnych i zamieszkiwanych przez potwory i grupy kanibali.

ocenił(a) film na 6
religawojtek

A tak tak oczywiscie że to wszystko było nie zamierzone ,czyli najzwyczajniej w świecie SPAPRALI ROBOTĘ A SZKODA BO BYŁ POTENCJAŁ! Bo zaraz się zlecą znawcy i z tej kupy bedą prubowali zrobic wysublimowany pastisz oh ah jakie to ten tego...NIE! To jest po prostu zle zrobiony film który stał się żenującą parodią!

ocenił(a) film na 7
lupus198116

zarowno ty jak i drugi komentujacy macie chyba dlugasne kijki w d, skoro nie zalapaliscie z kilometra widocznej konwencji , nie wspominajac o tym, ze juz poprzednie filmy tego rezysera jak Polowanie na prezydenta czy Rare Exports dobitnie wskazywaly stylistyke jego filmow czyli duzo akcji z przymruzenie oka i nie ogladajac sie na logike, bo nie o nia tu chodzi

ocenił(a) film na 6
miko1980

.... Bo zaraz się zlecą znawcy i z tej kupy bedą prubowali zrobic wysublimowany pastisz oh ah jakie to ten tego...NIE! HAHAHA Nie wierzę BUHAHAH długo nie trzeba było czekać jest znaFCA! Nie mam kija po prostu JOHN WICK to dla mnie upadłe kino ,tutaj aż tak tragicznie nie jest w koncu to niemcy lol .A tak poważnie film jest reklamowany jako DRAMAT WOJENNY nie wiem czy wiesz co zonacza dramat ? Jeśli to było zamierzone to znaczy że oszukuje się widza idącego do kina na dramat wojenny a otrzymuje Komedię klasy B WTF? Podszedł bym do tego zupełnie inaczej gdybym wiedział ...zacznijmy od tego że nie poszedł bym na to do kina.Nie tłumacz tego filmu tym że koleś nagrał jeden film dla dzieci każdy wie jak film byłreklamowany i omawiany przed premierą miało być poważnie i brytalne kino wojenne zemsty a zrobili parodię !!!

ocenił(a) film na 7
lupus198116

gdzie ty widziales zeby to reklamowali jako "dramat wojenny"? tylko prosze cie nie mow ze w rubryce "gatunek" na filmebie? xD przeciez tam sobie redaktorki wpisuja co chca xD

lupus198116

Ty obejrzałeś trailer i myślałeś że to będzie dramat wojenny? Serio serio????

ocenił(a) film na 6
evan_252

Liczyłem na odrobinę powagi ,coś w stylu Rambo a nie NAGIEJ BRONI!!!

lupus198116

Ja prawie się polpakalem ze śmiechu oglądając trailer. Trailer nafaszerowany jest niedorzecznymi scenami. Nie widziałem jeszcze filmu. Ale po samym zwiastunie spodziewam się przepchanej absurdalnym humorem rozwałki.

ocenił(a) film na 6
evan_252

Tam nie ma humoru,nie ma żartów,oni to wszytsko robią śmiertelnie poważnie ,tylko sceny są kosmicznie głupie nierealne i niedorzeczne !!!

lupus198116

nie wiesz co to humor sytuacyjny prawda?

religawojtek

a moze te rozdzialy to nawiazanie do tarantino?