Wynudzilem sie jak cholera - straszne dluzyzny w tym filmie. Nigdy juz nie sciagne zadnego filmu Cronenberga, mam jeszcze Videodrome, mam nadzieje ze bedzie lepszy;p Poza tym to ma byc horror...??
qrde, człowieku, odpuściłbyś sobie takie denne komentarze, po prostu nie wypada- bije od nich ignorancją i kompletnym brakiem znajomości sztuki filmowej. Cronenberg to niekwestionowany klasyk i jeżeli się na kogoś takiego najeżdża to należałoby to w jakiś konkretny sposób uzasadnić. choć doskonale rozumiem, że jesteś typem człowieka, dla którego wystarczy stwierdzić "nuda" i jest to cały komantarz.
Masz rację, nie ściągaj więcej Cronenberga. Jego filmy przekraczają Twoje możliwości intelektualne.
hahahaahah, no święta racja,przecież scannery rządzą, ma troche wpadek ,ale ogólnie robi wrażenie
Jego filmy przekraczają Twoje możliwości intelektualne.
albo są w sam raz niskie na twoje
Zalosni frustraci jestescie jeden z drugim (Lalka i Ziutek) - to ze komus film sie nie podobal/podobal, jak ma sie do jego zdolnosci intelektualnych? Rozumiem, ze takimi wypowiedziami chcecie podbudowac swoje malutkie 'ego'...? Gdzie ja napisalem ze nie rozumiem filmu, co? Napisalem ze mnie wynudzil i to nie moje klimaty, bando oszołomów! Mam PRAWO do swojej opinii i wyrazenia jej publicznie, co nie upowaznia Was do ublizania mi. W zasadzie sami okresliliscie swoj poziom intelektualny tymi postami - jesli dla was Scanersi sa niesamowicie skomplikowanym filmem wymagajacym glebokich zdolnosci intelektualnych, to obawiam sie ze sami nie dysponujecie zbyt wysokimi uzdolnieniami w tej dziedzinie.
Hmm, rozumiem ze Pan Ziutek cytowal i odpowiadal na powyzszy post (tylko gdzie cudzysłów...?) Zwracam honor temu Panu - zle zrozumialem, zmylil mnie brak cudzysłowia:/
heh smieszny temat, sami starzy znajomi :) wlasnie obejrzalem scannersow jedynke; calkiem spoko scenariusz (bylem pewien ze na podstawie jakies powiesci, albo cos w tym stylu)
w sumie troszke rozczarowala mnie gra aktorska - te dziwne grymasy twarzy momentami byly po prostu smieszne zamiast straszne
horrorem zeczywiscie ciezko to nazwac, ale mi to zupelnie nie przeszkadza bo nastawialem sie na cronenberga a nie horror ;)
najglupszy imo byl motyw ze komputer ma niby siec neuronowa (jak wiadomo jeszcze dlugo nie bedzie mial), wiem ze biotech to glowny konik cronenberga, wiec tymbardziej mogl troche bardziej sie napracowac nad tym fragmentem, I DLACZEGO DO CHOLERY TA BUDKA WYBUCHLA ?:d
Oh man behind, sugerując po nicku lubujesz się raczej w krwawszych horrorach, a SCANNERS to genialny i świetny film, jednak nie ma to być kolejna typowa rozrywka od której nie będzie się chciało oderwać wzroku, całość filmu opiera się tylko na doznaniach psychiki, podobnie jak chociażby zrealizowany w zupełnie innej konkwencji Altered States, oglądając trzeba nastawić się na brak szokujących elementów (które, mimo wszystko jednak tu wystąpią, choć znikomo), oraz to ze film trzeba oglądać w skupieniu koncentrując się na akcji i myśląc, wtedy to mamy świetną rozrywkę.
Oczywiście nie mówię że film Ci sie wtedy spodoba, jednego ten temat zaciekawi, innego znudzi, jeszcze inny przejdzie obojętnie... Jak to się mówi o gustach się nie gada ;)
PS nie mówcie też że film zły, bo zły nie jest, jesli wam się nie spodobał to piszcie 'nie spodobał mi się', a nie że film zły etc.
ty hooyoo goopi!! jej chodzilo o to, ze sciagasz filmy, zamiast pojsc do kina albo je kupic i jeszcze sie z tym obnosisz publicznie. piec ci morde lizal!!!