PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963177
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Uważam, że to jest super świetny, kozacki, mądry film ze świetną fabułą i przesłaniem, ale trochę się dziwię, żę ten film jest numerem 1 w rankingu.

ocenił(a) film na 9
p10trek

Duża w tym zasługa znakomitych kreacji aktorskich Tim i Morgana.No i jeszcze to zakończenie w hollywoodzkim stylu,które większości miłośnikom filmu bardzo się podoba,a w tym filmie jest po prostu idealne.

ocenił(a) film na 8
greggmm

Może i tak, ale tak czy inaczej mam innych faworytów na numer 1.

ocenił(a) film na 9
p10trek

Ja również mam innych faworytów do pierwszego miejsca,ale jak to w demokracji większość decyduje

ocenił(a) film na 8
greggmm

Takie życie:)

p10trek

Mam takie pytanie ,otóż czy czytałeś książkę ? Bo coś mi się zdaję ,że nie ... [10 gwiazdek ? Ten film jest niczym w porównaniu z pierwowzorem ]

ocenił(a) film na 8
DonaldTusk_1957

Nie, nie czytałem książki. Pewnie film się różni od książki (może i jest gorszy), ale oceniałem sam film, który mi się bardzo, bardzo podobał. Może gdybym książkę przeczytał, to bym miał inne zdanie, ale film mi się bardzo podoba.

p10trek

Zalecam przeczytanie książki , ma ona mniej więcej 100 stron [30 minut czytania ,heh ] ,,Stephen King na wielkim ekranie '' jest to zbiór 5 słynnych powieści , a w nich właśnie jest ,,Skazani na Shawshank '' .
Pozdrawiam .

ocenił(a) film na 8
DonaldTusk_1957

Dzięki za propozycje:)

ocenił(a) film na 10
DonaldTusk_1957

Bardzo lubię S.Kinga ale sądzę że akurat przy 'Skazanych..' nie ukazał nam pełni swoich umiejętności, a film jest doskonałym obrazem, powiedziałabym nawet że przerósł możliwości jakie dawało mu opowiadanie Kinga :)