Jak dla mnie film świetny. Świetnie dobrane role i znakomite zakończenie. Polecam każdemu. 9/10.
Ja bym sie doczepiła do zakonczenia. Mogli coś wiecej pokazać np. jak sie urządzil Andy na wolnosci,ten jego hotel,dom... a nie tylko samo spotkanie
Nie mozna zawsze wszystkiego zobaczyc :) Trzeba powiedziec ze w ciagu filmu i tak sporo sie dzialo. Zakonczenie bylo celowe i przemyslane- zostalo pokazane to co bylo najwazniejsze.
Tak,to prawda. Gdyby zdecydowali sie pociagnąc zakonczenie to film mogłby dalej trwać a kiedys przeciez musi sie skonczyc. Ja tylko tym wyrazam swoja ciekawosc dla tego filmu gdyz bardzo mi sie podobał!
Osobiście sądzę, że film zakończono w iście genialny sposób. Trzeba zwrócić uwagę, ze główny wątek, jakim było życie i ucieczka z więzienia dobiegł końca, a fakt przedstawienia tylko minimalnego spoilera, że Andy dotarł, gdzie chciał i robił to co zaplanował. Wiedząc, że nie opuszczał miasta jako biedak, każdy ma możliwości własnego kreowania przyszłości Andiego i Reda po obejrzeniu filmu.
A i przeciąganie akcji byłoby bezsensowne bo jakby nie mówic, film jest dość długi i rzeczywiście potrafi zmęczyć.
Jak widac po tej i innych wypowiedziach każdy ma swoje zdanie również ja. Dla mnie film mogłby być odrobine dluzszy i na pewno mnie by nie zmęczył.
Możliwe. Ale film się skończył jak dla mnie we właściwym momencie, no chyba ze mogli dokręcić jeszcze 5 minut zakończenia jakiego byś ty chciał, ale nie więcej bo po co dłużyc film.
Zakonczyl sie w najlepszy sposob jaki byl mozliwy. Uwierz ze rownie dobrze mogl sie skonczyc tóż po wyjściu Red'a z kicia, i wtedy dopiero nie wiedzialabys co sie stalo i zachodzila w glowe.
O tym kiedy sie konczy film nie decyduje widz a to ze akurat trafili w Twoje idealne zakonczenie to przypadek bo juz w moje idealne zakonczenie nie trafili.Koniec.Dziekuje. Czemu nie potraficie uszanować,ze ktos moze miec inne zdanie?!