PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963094
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

1 miejsce!

ocenił(a) film na 9

I wcale mnie nie dziwi ten wynik. Film jest naprawdę rewelacyjny! Polecam tym którzy jeszcze nie
widzieli! 10/10 ♥

ocenił(a) film na 7
retro_m

Wynik nie dziwi, ale nie z powodu rewelacyjnosci dziela, a nierewelacyjnosci ogladaczy. Film jest ok ale ledwo wykracza poza ramy schematycznej, lzawej produkcji chamerykanskiej.

ocenił(a) film na 8
Chaczeridi

Wciąż lepszy niż Gladiator.

ocenił(a) film na 10
retro_m

Zawsze jak coś oglądałem w TV i w czasie reklam przełączałem na inne programy. Często zdarzało się, że na TVP Kultura albo Ale Kino leciał ten film. Wtedy już nie przełączałem dalej i oglądałem go do końca zapominając o wcześniejszym filmie.

ocenił(a) film na 10
boniekr

"[...] przełączałem na inne programy, często [...]" ahh ta moja stylistyka... ;)

ocenił(a) film na 6
retro_m

Moim zdaniem film byl troche nudny ale najlepsze byly walki homosiow. Juz pod prysznicem gdy andy stal sie niedostepny na podrywy gejaszkow - tylko zapieczetowal tym swoj los. Potem te wszystkie niesamowite walki gdzies w ciemnych zakątkach z grabiami w reku poprostu extra ale pod koniec balem sie ze go skrzywdza w kinie ale wyszed z tego dzieki swojemu intelektowi . film pod wzgledem akcji jest niezly ale czasami zawieje nudą.