Nie rozumiem jak ten film ma tak wysoką ocenę. Za pierwszym razem chciałem dać 4/10 więc obejrzałem go jeszcze raz ale to tylko obniżyło moją końcową opinię więc wystawiłem 3/10 na zachętę. Obejrzałem go tylko dlatego bo zamierzam studiować filmoznawstwo , a że każdy go chwalił i polecał to wypadałoby mi go znać ... Niestety po obejrzeniu tego filmu nie mogłem zasnąć przez dwie noce . Aktorstwo na koszmarnym poziomie... Jedynie Morgan Freeman dawał radę ale to pewnie dlatego , że jest już w sędziwym wieku i niewiele mu dali do gadania . No cóż ... Dziś obejrzę kolejny film - będzie to Munholland Drive i też napiszę recenzję . Mam nadzieję że owy film okaże się lepszy...
Niestety ja tez nie rozumiem zachwytów nad tym filmem, dla mnie nic specjalnego. Dobrze ze masz swoje zdanie i nie powtarzasz bezmyslnie tego co mówia inni
czyli idąc twoim tokiem myślenia film nie ma prawa mi się podobać bo ja tylko bezmyślnie powtarzam tak ? :) cóż za powalające wnioski ...
Komu te 3/10 na zachętę? Podobają mi się niezmiernie te teksty w stylu "nie rozumiem jak się może podobać" Półmilionowej liczbie posiadających tu konta się podobało skoro taka jest średnia. Fakt faktem nie ma co się sugerować ocenami i warto mieć swoje zdanie, ale poważnie są tysiące, jeśli nie setki tysięcy gorszych filmów od tego.
Ta.. tylko, że to co powiedziałeś nie zawsze musi świadczyć dobrze o większości... Np. większość wsadziła nietykalnych do TOP 3. Przecież ten film nawet na TOP 100 nie zasługuje...
Z tym że widzisz, takie rankingi to sprawa subiektywna i nie ma bardzo sensu się na nie oglądać. Ja tu wystawiam oceny po to żeby samemu się orientować co mi się kiedyś podobało a co nie. Obejrzanych są setki a do obejrzenia tysiące, także olać ranking :P
Tak, nie kieruję się rankingami, ale czołówka często pokazuje filmy, które warto obejrzeć. Dzięki temu zobaczyłem m.in. Scarface. Na skazanych się zawiodłem. Dla mnie to nie jest film na TOP 10. Filmweb to świetne forum o filmach i szkoda, że przez nietykalnych robi się kpina z tutejszego rankingu.
Nietykalni mi się nawet podobają, wg mnie ocena między 7 a 8, ale do top 100 to im dużo brakuje. Szybcy i Wściekli to też jedna z moich ulubionych serii, ale przecież nie jest to TOP 100. Bardziej na to zasługuje już Mroczny Świat, na którym niedawno byłem w kinie. O to chodzi. A jeżeli nietykalni mają jeszcze 3. miejsce, to co to innego jak nie kpina?
Bo Ty tak sądzisz to nie moga byc 3? Ja sądzę zr mogą i co teraz? Zastanów sie nad tym co piszesz
@Ryloth wydaje mi się że czegoś nie rozumiesz. Takie rankingi opierają się w 100% na subiektywizmie. Mówienie, że "dany film nie zasługuje na top 100" jest pozbawione sensu. Nie ma czegoś takiego jak "ostateczna ocena filmu". Każda ocena z założenia bazuje na obiektywnej opinii, a ranking to średnia ocen ludzi, którym film się albo podobał, albo nie podobał - piszesz, że WEDŁUG ciebie film jest słaby i WEDŁUG ciebie brakuje mu do top 100, więc sam sobie zaprzeczasz :) Film jest na takiej pozycji w rankingu na jakiej jest, bo tak decyduje większość głosów - na tym polega idea rankingu.
Na top 100 nie zasługują, bo nic nie wnieśli - proste. Ot, dobry/bdb film jakich wiele w TV, tyle. Jeżeli jesteś choć trochę poważny, w życiu nie przyznasz, iż nietykalni to film równie wybitny co Ojciec czy Władca oraz wiele innych filmów.
No ja też mam czasem takie wrażenie...
No nie dasz rady uzasadnić czymkolwiek pozycji nietykalnych. A jeżeli nie, to chyba sam widzisz, czy mam rację czy nie.
Uwaga uwaga, uzasadniam pozycję "Nietykalnych":
Głosy ludzi, którzy ocenili ten film decydują o tym, że jest na takiej pozycji na jakiej jest!
Teraz to żeś dowalił... Przecież ja właśnie krytykuję konsekwencję takiego działania, co opisałeś, przez które nietykalni są na kuriozalnym miejscu, czyli trzecim. A to jest kpina, bo chociaż przypadkowo tak wyszło, to normalnie nie ma na to żadnego uzasadnienia. Nietykalni to film jakich wiele. Komputer w takich sytuacjach się zawiesza ;p
Bo to jest po prostu jeden z tych niewielu filmów,który ma ,,to coś''.Podobnie jest z Forrestem Gumpem,zresztą oba te filmy zasługują na Top 10