Zeby był w pierwsze trojce najlepszych filmów>?I chyba jeden\ z nielicznych według mnie w których pierwsza połowa
filmu jest ciekawsza od drugiej,moje zdanie...
Zgadzam się że to nie film na pierwszą trójkę. Oglądając go dzisiaj momentami jest nużący. Rola głównego osadzonego jakoś do mnie nie przemawia.
Kolejna osoba która nie rozumie co to filmweb. "to nie film na pierwsza trojke, nie na pierwsza dziesiatke", Zawsze znajdzie sie ktos, kto powie ze Chopin komponowal klasyczne-disco polo a Leonardo Di Caprio malował bohomazy, i wlasnie dlatego na takich serwisach jak ten jest cos takiego jak ŚREDNIA OCENA WEDŁUG GŁOSÓW. To ze Skazani na Shawshank jest na trzecim miejscu w rankingu najlepszych filmow Filmwebu, to nie znaczy ze jest to 3 najlepszy film w histori kinematografii, bo przeciez wiadomo ze nie ma czegos takiego jak "obiektywnie najlepszy film", jeżeli ktoś tego nie rozumie, to znaczy że jest na poziomie gimnazjalisty który uważa że najlepszym raperem w historii był 2Pac- i koniec. Filmweb to serwis dla widzów którzy oceniają filmy, i oceny te nie sa wyssane z palca, narzucone lub sztucznie wykreowane. Dla mnie film był znakomity więc dałem 10, dla Ciebie dobry ale bez przesady, więc dałeś/aś 7 i tym sposobem film na średnią 8,5 i znalazl sie na 3 miejscu rankingu filmweb. Proste? Proste- a walka z tym to walka z wiatrakami.