Film dobry ale aż tak wysokiej noty bym mu nie dała. W sumie nie wiem dlaczego cały czas
się utrzymuje w wysokiej czołówce w rankingu.
7 nominacji do Oscara, 2 Złote Globy oraz Brązowa i Złota Żaba. Mimo iż to tylko nominacje (nie licząc Brązowej Żaby) to chyba pokazują, że ten film jest naprawdę dobry. Trzyma się w rankingu ze względu na to, że przedstawia świetną historię, którą można oglądać "x" raz i się nie znudzi, bynajmniej tak jest w moim przypadku.
W Twoim, ok. Ale to, że zdobył tyle nagród, nie oznacza, że wszyscy uważają go za arcydzieło winne pierwszego miejsca. :) Tak jak Rania - myślę, że film jest naprawdę dobry, jednakże nie rewelacyjny.
Może i się zgodzę, że tak wysoko nie powinien być, ale jak już zakładasz taki temat to podaj chociaż argumenty, dlaczego masz takie zdanie.
zgadzam się z flashbackiem nie można tworzyć od tak sobie tematów powiedz w czym ci się nie podobał może kompozycja ale zła fabuła tak nie można
Faktycznie- dla mnie równie dużym zaskoczeniem jest tak wysoka pozycja tego filmu.
Oceniam go na 7, z samego względu, że jest po prostu DOBRY.
Niedługo zabieram się za Forrest'a Gump'a i mam nadzieję, że ilość wygranych nagród (wygrane: 25 | nominacje: 33) świadczy o wysokim poziomie filmu.
Dziwne że zwykłą komedie Zanim odejdą wody oceniasz na 9/10 albo Polowanie na druhny 9/10 a jeden z lepszych filmów w histori kina oceniasz niżej od wyżej wymienionych coś tu jest nie tak zgadzam się z Flashback że mogłabyś chociaż podać argumnty swojej oceny bo mnie ona BARDZO dziwi
"jeden z lepszych filmów w histori kina"
jeśliby ograniczyć historie kina do kwietnia 95 roku, to może i byłby w czołówce najlepszych :)
To jedynie pokazuje z jak niedojrzałą osóbką mamy do czynienia. Niestety mnie nie śmieszy prostacki humor w "Polowaniu na druhny" lub "Zanim odejdą wody"...