PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963250
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

ale plakat jest beznadziejny, dlatego daję 1

ocenił(a) film na 9
Czerwon_Kat

Czyżby atak hejtera ? ;)

ocenił(a) film na 9
Czerwon_Kat

Nie karmić trolla. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 8
jukatos

Ten film jest zbyt katolicki dla ciebie, fanatyku.

ocenił(a) film na 9
Czerwon_Kat

50 lat temu w dobie informacyjnej pustki, bycie katolikiem jest w sumie zrozumiałe. Pozdrawiam serdecznie.

Czerwon_Kat

Mówi się, że książki nie ocenia się po okładce. Tak samo jest z filmem. Nie ocenia się go po plakacie!. Ten plakat najlepiej odzwierciedla film, gdybyś nie wiedział.

ocenił(a) film na 8
Krasawica97

Hej, rada na przyszłość - kiedy ktoś pisze coś głupiego i wściekasz się z tego powodu, to najprawdopodobniej zwykła prowokacja. Na prowokacje się nie odpowiada, jeśli nie chcesz by troll miał satysfakcję.
A tak na serio, to filmowi daję 8/10 bo arcydziełem nie jest, a jeno solidnie opowiedzianą historią, z nie najgorszymi dialogami i świetnym aktorstwem.

Czerwon_Kat

97 w nicku to chyba rocznik, i wszystko jasne... ;)

ocenił(a) film na 8
Slaught

Właśnie dlatego jej odpisałem. Głupia, bo młoda. W przyszłości raczej tego błędu nie popełni (chyba, że to głupota permanentna) :)

Czerwon_Kat

"W przyszłości raczej tego błędu nie popełni" - I tylko tego jej życzyć. ^^

Czerwon_Kat

Ludzi nie ocenia się po wieku. Jedni są bardziej dojrzali, a inni nie. Nie czepiam się was i nie mam zamiaru. Każdy ma swoje poglądy i trzeba się ich trzymać.

ocenił(a) film na 8
Krasawica97

Słuchaj, powinnaś się cieszyć, że patrzyliśmy na Twoją odpowiedź przez pryzmat wieku. Gdybyś była osobą dorosłą, z pewnością ciężej byłoby wytłumaczyć fakt, iż dałaś się sprowokować tak marnemu trollingowi. O ile jesteś w miarę inteligentną osóbką, to za parę lat nie będziesz zwracać uwagi na prowokacje wszelkiej maści, a będziesz wręcz śmiać się z ludzi, którzy je robią, oraz z tych którzy na nie odpowiadają. Taki jest mój pogląd i, jak sama napisałaś, będę się go trzymać :)

Czerwon_Kat

To po co w ogóle umieszczałeś taki post ? Żeby zobaczyć kto na niego odpowie ?

Mithrellas

Bo ja nie rozumiem takich ludzi, którzy dodają takie posty jak ty, aby tylko prowokować, a potem naskakują na osoby które odpisały : )

ocenił(a) film na 8
Mithrellas

Ja na nikogo nie naskakuję. Wręcz przeciwnie, udzieliłem użytkowniczce dobrej rady. Poza tym, oglądanie reakcji wku*wionych ludzi, którzy dają się na takie coś nabrać bawi mnie ogromnie.

Czerwon_Kat

Jeśli to ma być żart... to żal, a osoby które nie oglądały filmu i go oceniają na pierwszy rzut oka... to jest dopiero żałosne. Mam nadzieję, że obejrzałeś go jak podwyższyłeś ocenę, aż do 8.

Czerwon_Kat

Niezła zabawa nie ?

Mithrellas

Zaje8ista!!!!!!

Czerwon_Kat

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, że nie wszyscy na FW są nierozgarnięci ? I to z cb mogą się naśmiewać, ale dobra żyj w swoim wyimaginowanym świecie. Pozdrawiam : )

Czerwon_Kat

Gdybyś nie czuł się pociśnięty to byś nie odpisał albo uszanował moje zdanie. Tak uważam.

ocenił(a) film na 8
Krasawica97

"Jeśli to ma być żart... to żal, a osoby które nie oglądały filmu i go oceniają na pierwszy rzut oka... to jest dopiero żałosne. Mam nadzieję, że obejrzałeś go jak podwyższyłeś ocenę, aż do 8."
Zmieniam zdanie! To jednak głupota nie wynikająca z młodego wieku.

"Niezła zabawa nie ?"
No :)

"Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, że nie wszyscy na FW są nierozgarnięci ? I to z cb mogą się naśmiewać, ale dobra żyj w swoim wyimaginowanym świecie. Pozdrawiam : )"
Ci którzy są nierozgarnięci mi wystarczą.

"Gdybyś nie czuł się pociśnięty to byś nie odpisał albo uszanował moje zdanie. Tak uważam."
A czy Ty uszanowałaś moje zdanie, kiedy napisałem, że oceniam film na 1 ze względu na plakat? Odpisałaś, więc również musiałaś czuć się "pociśnięta". Tak uważam.

Czerwon_Kat

Szkoda mi klawiatury na cb : )

Czerwon_Kat

No dobrze, szanuje twoje zdanie, ale taka robota to nie robota. Jeśli obejrzałeś ten film to się cieszę , że tak wysoko go oceniłeś.:)

ocenił(a) film na 8
Krasawica97

@Mithrellas
Za szybko się poddajesz...

@Krasawica97
Tu nie ma co się cieszyć. Najważniejsze, że Tobie się podobał, a nie jakiemuś Czerwonemu Katowi :)

Czerwon_Kat

Spox :)

ocenił(a) film na 9
Krasawica97

Niech Pani uważa na Pana Kata. On ma jakieś zaburzenia psychiczne i seksualne. Sądząc po końcówce nicku Pani jeszcze nie jest pełnoletnia to tym bardziej proszę uważać na niego.
Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 10
Czerwon_Kat

Największą zaletą Filmweb jest to, że każdy ma prawo głosu, ale czasami zastanawiam się czy słusznie.