To jaki według Ciebie film zasługuje na nr 1 nie mów mi ze takie gówna jak Batman Władca Pierścienie czy Harry Poter albo nawet Gwiezdne Wojny
Wszystko zależy od odbiorcy, jak oglądam Skazanych musze mieć odpowiedni nastrój. I ciężko wybrać coś na 1 miejsce. Moim zdaniem nie powinno się zwracać uwagi na ranking, wartko oglądać pozycje z rankingu, ale nie trzeba się nim kierować. Nie widzę powodu do spin.
Zgadzam się. Nie wyobrażam sobie jak można mieć jeden, ulubiony film. "Skazanych" uwielbiam, ale tak samo lubię np. "Szeregowca Ryana" albo "Pulp Fiction". I znalazłby się jeszcze niejeden film, który podoba mi się wcale nie mniej. Są to produkcje o różnej tematyce, niesionym przesłaniu, budżecie jaki przeznaczono na ich realizację itd. Wiele filmów stało się światowymi przebojami, ale należą one do różnych kategorii i nie ma co ich porównywać.
Dokładnie, jak ma zły dzień to oglądam co lekkiego jak Love Actually, a nie Czas Apokalipsy. Oba filmy są świetne ale w swoih kategoriach, nie można porównać uroczej komedii do dramatu wojennego i odwrotnie.
Po 1. - To troll, więc odpowiadać nie ma sensu i odradzam to każdemu, a piszę to tylko, żeby zakończyć dyskusję w tym temacie.
Po 2. - Skazani to rzeczywiście nie jest film na TOP 10, choć patrz punkt 3.
Po 3. - Każdy ma własny gust i wg niego sobie ustala hierarchię najlepszych filmów w historii. I nikt nie jest w tym gorszy ani lepszy.
Po 4. - Nikt nie mówi, że Harry Potter(żaden z 8 filmów) to TOP 1...
Po 5. - Władca i Star Wars(Stara Trylogia) to jedne z największych arcydzieł w historii kina i krytykowanie ich nie ma najmniejszego sensu, tylko się człowiek kompromituje. Mroczny Rycerz nie ta półka, ale film wybitny. A z Harrego Pottera to Insygnia Śmierci, zwłaszcza II to świetny film.
PS. Dla mnie TOP 1 to Powrót Króla, bo nie ma filmu, który by mu dorównał. W każdym aspekcie jest arcydziełem.
Może nie mam racji? Jesteś kumplem tego trolla z góry? A może uważasz, że Skazani to najwybitniejszy film w historii? A może jeszcze to twoje drugie konto?