PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963250
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Jak to możliwe, że film wciąż nie ma zaniżonej oceny ?? gdzie się podziali hejterzy i wieczni malkontenci ??? brawo przynajmniej jedna ocena na filmwebie adekwatna

użytkownik usunięty
Immortal_Stasin

Niestety, są w mniejszości przy uznających typowy, "ciepły" familijniak za najwybitniejsze dzieło światowej kinematografii.

ocenił(a) film na 10

sorry, ale chyba nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi ... rozumiem, że film może się komuś nie podobać, ale kinem familijnym bym tego nie nazwał

użytkownik usunięty
Immortal_Stasin

A ja, jak najbardziej. Darabontowi brak charakteru.

ocenił(a) film na 10

No nie wiem... może trochę. Pamiętam jak pierwszy raz oglądałem ten film (listopad 2009 xd), na początku podchodziłem do niego dość cynicznie, myślałem, że okaże się przereklamowanym gniotem, ale zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony i z chęcią do niego wracam, Shawshank Redemption zmusił mnie do refleksji, chociaż zdecydowanie nie jest to najlepszy film jaki w życiu widziałem.

użytkownik usunięty

ten film ma kategorię R i jest w nich wiele podtekstów więzienno-homoseksualnych, więc kinem familijnym bym go nie nazwał

ocenił(a) film na 10

otóż to, z ust mi to wyjąłeś ;]

justy_maje

Oj, no ale kino ze scenami przemocy więziennej, okładania więźniów pałką do zatłuczenia ich na śmierć, gwałtów homoseksualnych, i innego rodzaju spuszczania łomotu więźniom jest ciepłym kinem familijnym, nie wiecie tego? :P :-)))

ocenił(a) film na 10
hawkeye_tcz

no baa, rodzice może jeszcze mają z tym problem ale dzieciaki już chyba wszystko widziały ;p

no ja bym tego na pewno nie nazwała familijnym. ok. może nie ma pazura, ale na pewno nie jest familijny.

Immortal_Stasin

Ten film naprawdę nie jest jakąś wielką rewelacją. Jest strasznie męczący. Mam czasami wrażenie, że wręcz nie wypada go nie lubić, bo jest się narażonym na ataki zaciekłych wielbicieli.

ocenił(a) film na 10
iwonka_sl

Film dla Ciebie jest męczący ? "Wysyp żywych trupów" 10/10, no spoko, widać, że nie lubisz specjalnie się wysilać przy oglądaniu filmu :)

ocenił(a) film na 3
Immortal_Stasin

Aahahaha!! Dobre. Rozumiem, że przy skazanych należy się wysilać ? Jeżeli naprawdę wytężasz swój móżdżek do Skazanych to ja cię pozdrawiam. Rety, aleś się teraz zbłaźnił człowieku.

ocenił(a) film na 10
Mashala

Czy ty wredny matko-posuwaczu nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi ? przeczytaj sobie jeszcze parę razy a może zrozumiesz, że to była ironia.

ocenił(a) film na 3
Immortal_Stasin

To ty zapoznaj się z terminem ironia.

ocenił(a) film na 10
Mashala

http://sjp.pwn.pl/slownik/2561982/ironia proszę bardzo, a Ty nie baw się w rycerzyka, który broni godności białogłowej xd

ocenił(a) film na 3
Immortal_Stasin

Niestety, muszę się przyznać do błędu. Bardzo Cię przepraszam.

ocenił(a) film na 10
Mashala

Wybaczam, nawet najlepsi mogą się czasem pomylić :)

Immortal_Stasin

Dzięki Immortal za potwierdzenie, że miałam rację. Oceniam film na 7 i tak, uważam, że Wysyp Żywych Trupów jest lepszy - dla mnie i wiesz co, mam do tego prawo. Tak, jak Ty masz prawo do swojego zdania, ale jak kogoś obrażasz i poniżasz, bo nie potrafisz w swoim ograniczonym słowniku znaleźć odpowiednich słów, to jedyne, co mogę powiedzieć --- szkoda mi Ciebie.

ocenił(a) film na 10
iwonka_sl

Ja nie miałem zamiaru nikomu ubliżyć, jednak jeśli ktoś mnie atakuje to odpowiadam tym samym, ale masz rację są gusta i guściki. Zasób moich słów jest dość spory, więc nie wiem skąd te wnioski. Typowy brak argumentów....