PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963177
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Kto to jest Tim Robbins ??

użytkownik usunięty

Oglądałem Skazanych na Shawshank chyba z 20 razy, film jest mistrzowski, ale o co chodzi z odtwórcą głównej roli ?? Do dzisiaj głowe bym sobie dał uciąć, że główną role grał Tom Hanks. W życiu nawet nie słyszałem o jakimś Timie Robbinsie. To chyba jakaś ściema jest

ocenił(a) film na 9

haha, wtf ? Jaki Tom Hanks ? Przecież tam grał Jack Nicholson.

użytkownik usunięty
extranick

JA wcale nie żartowałem , przecież odtwórca głownej roli wygląda identycznie jak Tom Hanks, natomiast Nicholson jednak podobny nie jest

ocenił(a) film na 9

Na poważnie, to może są podobni, ale nie aż tak. Może po prostu Skazani mieszają ci się z Zieloną Milą.

użytkownik usunięty
extranick

No właśnie nie, za Zieloną Milą nie przepadam jakoś się w nią nie wkręciłem za bardzo. NAtomiast Skazanych oglądałem multum razy i byłem przekonany że główną role gra Tom Hanks bo tym jakimś Timie Robbisnie to w życiu nawet nie słyszałem

też mam takie odczucia - skazani są jeszcze naprawdę dobrym kinem, ten drugi film z Hanksem to już tylko nędzny szajsik

ocenił(a) film na 10
filmowy_man

Chcesz powiedzieć, że zielona mila to szajs???

sss_111

Nie inaczej.

filmowy_man

Ja uważam, że Zielona Mila jest bardzo dobrym filmem i dlatego chcę wiedzieć, co jest w nim takiego złego, że oceniasz ten film jako "szajs"? Skoro wyrażasz swoją opinię to może warto podać jakieś argumenty? Jestem ich ciekawa :)

Bellss123

Ja się nie wyrażam długo o tym filmie, wystarczy że sam film jest długi jak cholera. Nie mój wątek, dopisałem się jedynie, argumentów nie mam siły już pisać - wszystko zostało powiedziane i nic oryginalnego nie wymyślę. A wątków logicznie wskazujących dlaczego ten filmik jest cienki - jest mnóstwo. Jeśli jesteś ciekawa, wystarczy odrobina inicjatywy z Twojej strony a sama sobie znajdziesz odpowiedź na pytanie, dlaczego mamy do czynienia z filmem słabym.

Jak ktoś chce zobaczyć prawdziwie dobry film poruszający temat kary śmierci powinien znać przede wszystkim chyba najbardziej obiektywny na ten temat obraz "Przed egzekucją" Tima Robbinsa, a nie ckliwy, przesłodzony, familijno-fantasy i ani trochę obiektywny szajsik Zielona mila, po którym tylko widownia płacze i wyje bezmyślnie "Won z karą śmierci". Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10

troll

ocenił(a) film na 10

troll

ocenił(a) film na 10

troll

użytkownik usunięty

serio jesteś taki głupi czy tylko udajesz?

@smalczyk130
"W życiu nawet nie słyszałem o jakimś Timie Robbinsie"

Nie przejmuj się, wyrośniesz z tego :D