PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963177
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Wszystkie dramaty są głupie, ale ten to już przesadził. Nie wiem co robi na pierwszym miejscu w rankingu, ale ten ranking też jest jakiś dziwny. Wszyscy strażnicy byli uzbrojeni, a strzelali tylko chyba jeden raz. I w tym więzieniu nic tylko się zabijali, albo gwałcili i to mi się w ogóle nie podobało. A kiedy on uciekł to przecież niemożliwe, żeby się czołgał rurą, a potem tak załatwił sprawę w tym banku. Mógł chociaż kogoś zabić podczas ucieczki, a ten dyrektor jakoś walczyć jak po niego przyszli. Film jest głupi, nie polecam go nikomu kto lubi dobre kino i zna się na filmach tak jak ja.

1/10

Znawca_kina

Widać, że masz niewielkie pojecie o filmach lub jesteś fanem filmów ze Stallonem itp. rozwałek. W więzieniu się gwałcili i zabijali, a myślałeś, że co będą się kochać i całować po rękach? i tak realia więzień amerykańskich przed wojną, a teraz są zupełnie inne więc nie rozumiem Twojej opinii. Z kolei dziwisz się,ze dyrektor więzienia, po którego przyszła policja popełnił samobójstwo, widocznie wolał się zabić niż trafić do więzienia jako zwykły więzień. Ucieczka głównego bohatera zdaje Co się niemożliwa skoro nikt nie zginął? Pamiętaj, że planował ją prawie 20 lat, to nie jest Michael Scofield, który rozpracował więzienie w 3 tygodnie.
Jeśli za mało Ci akcji to polecam wspomnianego Stallona czy Arnolda S. pewnie je oceniasz na 10/10.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
xtrManiac25

Bardzo inteligentna odpowiedź. Świadczy o twoim wieku - jakieś 11 lat - oraz o głupocie i o tym że nie potrafisz przyjąć innego zdania niż twoje. Uważasz zapewne, że jesteś najmądrzejszy, a inni to debile. Film jest rewelacyjny. Nie znasz się na filmach.

ocenił(a) film na 9
Znawca_kina

dobrze,że zniknąłeś szybko z tego portalu bo tym wpisem tylko się ośmieszyłeś a prawdziwy znawca kina może być tylko jeden.

Znawca kina

odpowiedziałeś na to po trzech latach :D?

ocenił(a) film na 9
geralt2622

po trzech latach i trzech miesiącach,a co w tym dziwnego ?

Znawca kina

a w sumie nic, ciesze się że temat wciąż żyje xD