PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963094
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Dla mnie film beznadziejny, a ocena to chyba jakieś żarty użytkowników. Nie ma w tym filmie nic za co bym mógł mu podnieść ocenę chociaż o pół stopnia. Ten film to jakieś dno a o obsadzie nie będę już w ogóle wspominał bo brakuje mi słów określających ten poziom który jest poniżej jakiegokolwiek poziomu.

ocenił(a) film na 10
dymek464

Usuń konto.;

ocenił(a) film na 10
dymek464

Nie jesteś żadnym jury, jednym film się podobał, drugim nie. Na przyszłość takie komentarze zachowaj dla siebie.

Akeso

Jak każdy przecież mogę podzielić się swoimi spostrzeżeniami.

ocenił(a) film na 10
dymek464

tak, ale jak ktoś czegoś nierozumie to niech się nie dzieli.

Zuziek_96

Aha a jeżeli jestem w gronie osób ktore film rozumięją a pomimo to mi się nie podoba ? No chyba jest taka możliwość, chyba że musi mi się podobać i już.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5

Dość stanowczy pogląd jak na osobę specjalizującą się w oglądaniu filmów animowanych dla dzieci... Jesteś pewny swojej kompetencji do wygłaszania takich ocen?

ocenił(a) film na 10
Zuziek_96

Trudno z tym dyskutować ;P

dymek464

Mi się nie podobał ale dałem 10 bo wysoko jest i w szkole Pani mówiła, że warto. Oceniaj sobie jak chcesz, ja tam wole się nie wychylać...

dymek464

jeśli to był trolling to słaby, bo nieśmieszny. Jeżeli prowokacja to zadziałała tylko na ludzi reprezentujących ten sam poziom intelektualny co ty

ocenił(a) film na 5
mejbirdus

"Jeżeli prowokacja to zadziałała tylko na ludzi reprezentujących ten sam poziom intelektualny co ty"

Najwięcej komentarzy umieściły osoby oceniające film na 10*. Ich miałeś na myśli?

Tataaleksandrykatarzyny

Miałem na myśli osoby, które reaguję na jego głupią prowokacje. Czytaj ze zrozumieniem

ocenił(a) film na 5
mejbirdus

Ja też miałem na myśli osoby, które zareagowały na prowokację - umieszczając pod nią komentarz. Najwięcej jest osób z 10*.
Czytam ze zrozumieniem. A ty piszesz ze zrozumieniem?

Tataaleksandrykatarzyny

Pisze ze zrozumieniem. Nie obchodzi mnie kto dał jaką ocene :D

ocenił(a) film na 10
dymek464

w Tobie nie ma nic..

ocenił(a) film na 10
dymek464

Nieporozumieniem to jest tu co najwyżej Twoja ocena oraz komentarz. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 10
dymek464

"Skazani na Shawshank" = 1, ale np. "Nie zadzieraj z fryzjerem" = 10 ?? Yhy, no i wszystko jasne! ;D

migotka_23

Coś nie tak migotka ? Nie może mi się nie podobać klasyk, a zwykły durny film musi mieć niską ocenę ?

ocenił(a) film na 10
dymek464

Jesli nie widzisz nic w takich wartosciach jak przyjazn, oddanie, poswiecenie to ciezko mi bedzie Cie jak kolwiek przekonac, nie mniej jednak uwazam ze ocena ktora wystawiles to zwykly trolling bo napewno chociaz na te trzy zasluguje, jakim krytykiem filmowym bys nie byl. Krytykowanie tego filmu i wystawianie mu tak negatywnej oceny mija sie z celem aczkolwiek opisuje twoje odczucia filmu ktorych niestety nikt nie moze zmienic i chwala Ci za to ze potrafisz w tak niesamowitym filmie znalezc tyle negatywow :---)

ocenił(a) film na 5
onzamknietywsali

To, że cenię przyjaźń i poświęcenie nie znaczy, że z automatu spodoba mi się film, w którym owe wartości przedstawiono (w niezbyt odkrywczy sposób). Że się tak wtrącę.

ocenił(a) film na 10
polajedryczka

nie podoba sie to sie nie podoba, nie ma po co drazyc tematu.

ocenił(a) film na 10
dymek464

Nie no spoko, wszystko spoko. Po prostu jak widać prostackie i denne filmy też muszą mieć swoich odbiorców, a z kolei dobre, ambitne kino niekoniecznie jest dla wszystkich. Cóż... ;) Pozdrawiam!

migotka_23

Zdecydowanie masz racje :)

ocenił(a) film na 10
dymek464

myślę, że ten przepis na masło Ci pomoże:

-idź do sklepu
-kup masło

Dziękuję i pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
dymek464

Cieszę się, że jednak się ze mną zgadzasz... Przynajmniej w tym punkcie;)

ocenił(a) film na 7
migotka_23

migotka idź całować muszelki xD a sorki to nie ty to ten jak mu tam było ? ;)

ocenił(a) film na 10
Niszczyciel2000

Więc co z tymi muszelkami, bo nie załapałam... Aah, to nie było do mnie? Ok, to spox XD

ocenił(a) film na 7
migotka_23

taki głupi zarcik ;) konkretnie odnioslem sie do http://www.youtube.com/watch?v=8_NXkiSYaB0 i twojej ksywki :D

ocenił(a) film na 10
Niszczyciel2000

Wariat ;D Poza tym to Muminek miał ją (je) całować ;P

ocenił(a) film na 7
migotka_23

być może xD tak jakoś mi się skojarzyło ....

ocenił(a) film na 8
migotka_23

Każdy ma swój gust. Musisz uszanować jego opinię i nie możesz narzucać swoich racji. Nie podoba mu się i tyle. Tak ciężko to zaakceptować? Nie musi wam się podobać jego zdanie ale uszanujcie to i nie jeździjcie po nim...

ocenił(a) film na 10
VASIMR

Wiesz... są ludzie którzy np. baaaardzo kochają zwierzęta, aż za bardzo:) dla nich to normalne, można to uszanować, ale powiedz mi, z takim człowiekiem jest coś nie tak, prawda? Tak samo jak z kimś kto ocenia SnS na 1 - taki człowiek musi mieć jakieś zaburzenia. Generalnie filmów na 1 nie ma zbyt wiele, bo to naprawde dno dna.

ocenił(a) film na 10
stadnicki82

Hehe;D Podoba mi się ta logika Stadnicki82. Pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 10
dymek464

Film jest bardzo dobry a nawet niesamowity ale na pewno nie powinien być aż na pierwszym miejscu. Np mroczny rycerz na pewno jest lepszy ale też film mimo nie zasłużonego pierwszego miejsca jest nadal super

ocenił(a) film na 9
dymek464

Taaa, jasne, a ziemia jest plaska :-D

ocenił(a) film na 9
dymek464

patrząc po komentarzach tego typu powinnien powstać osobny portal dla takich ludzi jak Ty. hmm moze trollweb.pl?

ocenił(a) film na 10
dymek464

Wow, genialne uzasadnienie--->,,Ten film to jakieś dno a o obsadzie nie będę już w ogóle wspominał bo brakuje mi słów określających ten poziom który jest poniżej jakiegokolwiek poziomu.".Brakuje słów co do gry aktorskiej, to prawda, ale w dobrym znaczeniu. Tim Robbins i Morgan Freeman są poniżej twoich oczekiwań? To kogo ty byś chciał w tym filmie? My chyba oglądaliśmy dwa zupełnie różne filmy.

użytkownik usunięty
BlakJoint

Ten film nie trafi w gust wielbicieli komedii romantycznych.

ocenił(a) film na 10
dymek464

Nie płodź dzieci, błagam!

ocenił(a) film na 8
dymek464

Nie dziwię się skoro Battleship: Bitwa o Ziemię uważasz za rewelacyjny film. Nie jesteś jakąś świętą krową ;). Ciebie jarają filmy niższych lotów, więc tak jakby Twoje zdanie znaczy tyle co głos sumienia odzywający się w Putinie :P

ocenił(a) film na 9
dymek464

rewelacyjny, choć na mnie też nie zrobił najlepszego wrażenia... wolę "Zieloną milę", "Pulp Fiction" etc.

dymek464

Uwielbiam takich krytyków! Założę się, że zawodowym krytykiem to Ty nie jesteś, a Twoje argumenty...? Całkowite dno (co z tego, że na podstawie wizji samego Kinga), obsada beznadziejna (Morgan Freeman to pewnie pikuś przy Twoim talencie)...
Założę się, że nakręciłbyś to sto razy lepiej. Ale nie zapomnij najpierw napisać książki, żeby dopiec temu głupawemu Kingowi.

dymek464

Twoje spostrzeżenia są głupie i tyle w tym temacie. Pewnie Twoje 10/10 to Ludzka stonoga

dymek464

kogo obchodzi zdanie takich smiecij ak ty?